8.6.08

İŞTE DEĞİŞMEYEN ZİHNİYET

İşte değişmeyen zihniyet !

Ulusal Kanal'ın düzenlediği panelde Yaşar Okuyan'ın AK Parti'le ilgili sözlerine salondan "İdam! " sloganları ile karşılık verildi.

Ulusal Kanal'ın düzenlediği, "AKP Sonrası Türkiye'nin Çözümü" başlıklı panelde katılımcılardan biri, Halkın Yükseliş Partisi (HYP) Genel Başkan Vekili Yaşar Okuyan'ın AK Parti'yi eleştiren sözleri üzerine "İdam! " diye bağırdı. Yaşar Okuyan da, "O yok, kaldırıldı. Biz şahsen Halkın Yükseliş Partisi olarak gelirsek o dediğinizi geri getireceğiz, o lazım oluyor." dedi. Katılımcılar, Okuyan'ın bu sözlerine alkış tuttu.

Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve başkanlığını İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun yaptığı panelde "İdam" şeklinde slogan atıldı. Panele konuşmacı olarak katılan HYP Genel Başkan Vekili Yaşar Okuyan, AK Parti'yi eleştirdi. Okuyan, "Anayasa'nın 4. maddesindeki, 1,2 ve 3. maddelerle ilgili 'anayasa değişikliği teklif dahi edilemez' bunun altını çiziyorum, 'teklif dahi edilemez gerekçesi o mahkeme kararının gerekçesinde ciddi manada değerlendirilse o zaman bir başka sürecin başlayabileceğini görüştüğümüz hukukçu arkadaşlar tarafından ifade ediliyor. Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesine aykırılıktan yani Anayasa'nın bir kısmının veya tamamının değiştirmek, kaldırmak ya da tasfiye etmekten." diye konuştu. Yaşar Okuyan'ın bu sözleri üzerine salondan bir kişi, "İdam" diye bağırdı. Bunun üzerine Okuyan, "O yok, kaldırıldı. Biz şahsen Halkın Yükseliş Partisi olarak gelirsek o dediğinizi geri getireceğiz, o lazım oluyor." dedi. Salonda bulunan katılımcılar Okuyan'ın bu sözlerini alkışladı.

Paneli yöneten Kemal Alemdaroğlu ise, Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınma süreçlerinden bahsettiği konuşmasında, Serhan Bolluk'un ifadesi sırasında söylediklerini aktardı. 21 Mart günü evine yapılan bir baskınla gözaltına alındığını söyleyen Alemdaroğlu, "21 Mart'ta büyük bir katil yakalanır gibi evime baskın yapıldı ve onlara şunu söyledim; 'Ne oldu Hitler canlandı da geri mi geldi?'dedim." şeklinde konuştu.

Serhan Bolluk'un kendisinden önce yargıç karşısına çıktığını ve bu sebeple bu ifadeyi dinleme fırsatı bulduğunu dile getiren Alemdaroğlu, Serhan Bolluk dedi ki; 'Bizi çete suçlamasıyla buraya getirdiniz. Bizi çeteci olarak suçluyorsunuz, benim çeteyle ya da çetecilerle hiçbir şekilde ilgim yok ama size asıl çeteciyi söyleyeyim mi?' dedi? Asıl çeteci Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşı Abdullah Gül'dür' dedi. Sonra kayda girip girmediğini sordu ve bir kez daha söyledi ancak hiçbir şekilde sayın ifadesi kullanmadan ; "RTE ve AG' dedi. Ben de arkadan sessizce 'Bravo' dedim duydu duymadı bilmiyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License