23.6.08

M.YILMAZ RİZEDEDE AP GİBİ KONUŞTU

Mesut Yılmaz Yine ASKER Dedi

Mesut Yılmaz memleketi Rize'de "bana darbeci iftirası attılar" dedi ama yine aynı şeyleri bu sefer farklı biçimde söyledi.

Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen ‘Türkiye’de neler oluyor?’’ konulu bir konferansında ‘İrtica ve terör devam ettikçe asker kışlasına dönmez’ diyerek ‘askeri darbeleri’ savunan eski Başbakan Mesut Yılmaz, memleketi Rize’de ‘Strazburg’da yaptığım konuşmada askeri darbeyi savunuyorum gibi hava oluşturdular. Bunlar tamamen asılsızdır.

Ben demokrasinin varlığına en fazla inanan siyasetçilerden birisiyim’’ iddiasında bulundu. AP’deki ‘ordu kışlaya dönmez’ tezine yargı ve üniversiteleri de ekledi.

RİZE’DE NASIL SAVUNDU?

Yılmaz memleketi Rize’de yaptığı açıklamada, TSK’nın ülkeyi yönetmek gibi bir niyeti olmadığını iddia ederek ‘Ancak Silahlı Kuvvetler’in hiç bir zaman vazgeçemeyeceği iki görevi vardır. Biri ülkenin bütünlüğünün, diğeri ülkenin laik yapısının korunmasıdır. Eğer Türkiye’de siyasi iktidarlar topluma bu konuda güvence verirlerse, ordu hiç bir zaman siyasete karışmaz. Ama bu konuda soru işaretleri yaratılırsa sadece ordu değil, yüksek yargı organları, üniversiteler bundan rahatsızlık duyarlar’ dedi.

STRASBURG’DA NE DEMİŞTİ?

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Mesut Yılmaz, parti kapatmayı savunurken, askerin de irtica tehdidi oldukça kışlasına dönmemesini savunmuştu. Yılmaz, ‘Bölücülük ve dine dayalı devlet. Bu iki tehlike ortadan kalksa asker siyasete hiç karışmaz. Ama bu iki konu kanayan bir yara olmaya devam ettikçe askerlerin bu konuda kışlalarına dönmesi beklenemez’ demişti.

Yüce Divan’a giden ilk Başbakan

Turgut Özal tarafından siyasete sokulan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, 3 dönem başbakanlık yaptı. İhaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla Meclis’te ‘gensoru’ ile düşürülen ve Yüce Divan’a sevk edilen ilk başbakan Mesut Yılmaz oldu. Başbakan olduğu dönemde Türkbank ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla Yüce Divan’da yargılanan Mesut Yılmaz beraat etmedi ancak hakkında kesin hüküm de verilmedi. Yüce Divan, Yılmaz’ın Türkbank ihalesinde ‘görevi kötüye kullandığı’na hükmetti ancak kamuoyunda ‘Rahşan affı’ olarak bilinen ‘şartlı salıverilme’ yasasından yararlandığı için Yılmaz hakkında kesin hüküm vermedi.

Eylül’de yeni parti
Kapatma davasının ardından ANAP kökenli bazı AK Parti’li milletvekilleriyle görüşerek onları partiden istifaya çağırdığı iddia edilen Yılmaz, kuracağı yeni partiyi Eylül ayına kadar açıklayacağını söyledi.

aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License