17.9.08

Deniz Feneri E.V. davası bitti

Deniz Feneri Davası Bitti

Almanya'da görülen ve Türkiye'de büyük yankıları olan Deniz Feneri Derneği davası bitti. En ağır ceza Mehmet Gürhan'a verildi.

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davasında karar verildi. Mehmet Gürhan 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan 2 yıl 9 ay ve Firdevis Ermiş 1 yıl 10 yıl hapis cezası aldı. Ermiş'in cezası tecil edildi. Yargılama başlamadan önce Alman makamlarıyla sanıklar, itiraflar dikkate alınarak Gürhan’a en fazla altı yıl (üst sınır), Taşkan’a üç yıl, Ermiş’e de iki yıl tecilli hapis cezası verilmesinde anlaşmışlardı. EN BÜYÜK DOLANDIRICILIK OLAYI-

Alman hakim, davanın önemi nedeniyle kararla birlikte ilginç açıklamalarda bulundu. Hakim, bugün karara bağlanan davanın Almanya tarihinin en büyük dolandırıcılık olayı olduğunu vurguladı. Hakim ayrıca bu davayla ilgili Türk basınında çıkan birçok haberin gerçeği yansıtmadığını ve siyasi baskı için kullanıldığını da belirtti.

Sanıklar, Deniz Feneri e.V.’ye bağışlanan milyonlarca avroyu amaç dışı kullanarak, teşekkül halinde dolandırıcılık ve emniyeti suiistimal suçlarından yargılanıyordu. Yargılama sürecinde, 2002-2007 arasında Deniz Feneri e.V.’ye ait 42 milyon avronun en az 16 milyonunu nakit olarak kuryelerle Türkiye’ye yollandığı, bağış paralarıyla şirket kurulması, gayrimenkul alımı türü ticari işler yapıldığı, paranın çok azının yardım için kullanıldığı iddia edildi. Savcılara göre, sanıkların derneği en az 11 milyon 737 bin avro zarara uğrattığı kanıtlandı; resmi ve fiili muhasebe kayıtlarına göre kasada 2.8 milyon avro da açık bulunduğu belirtildi.

aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License