7.9.08

ÇOK ŞANSLI, ÇÜNKÜ DOĞUŞTAN İMPARATOR

Dünyanın en şanslı çocuğu

Özel bir yeteneği yok. Zaten 2 yaşında. Ama o, ileride imparator olacak tek çocuk bu dünyada.

Pek çok insan için "doğuştan yetenekli", "doğuştan cesur" gibi şeyler söylenir. Ama o dünyada tek... Çünkü o "doğuştan imparator"...
İşte Japon imparatorluk ailesinin 41 yıldan beri özlemle beklediği veliaht. İki yıl önce dünyaya gelen ve imparatorluk ailesini rahatlatan küçük Hisahito bugün ikinci yaş gününü kutluyor. Geleneksel kimonosu ve bu yaştaki çocuklarda rastlanmayacak türden sakin hareketleriyle dikkat çeken küçük Hisahito, Japon İmparatoru Hirohito'nun oğlu Prens Akishino'dan sonra imparator olacak. 1986'da Prenses Kiko ile evlenen Prens Akishino'nun bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak imparatorluk geleneğine göre tahta ancak bir erkek evlat çıkabiliyor. 20 yıllık evliliklerine rağmen bir türlü erkek evlat sahibi olamayan Prens Akihino ve eşi, sonunda 2 yıl önce bu özlemlerini giderdiler.

Küçük Prens Hisahito dünyaya gelmeden önce Japon imparatorluk ailesi büyük bir sorunla karşı karşıya kalmış, bir erkek veliaht doğmadığı için yasaları değiştirerek bir kız çocuğun da tahta çıkmasının yolunu açmayı planlamıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License