23.8.09

BASKINDAN ÖNCE DELİLLERİ TAŞIDIM

Baskından Belge Aşırmaca

Albay B.Y.'den itiraf gibi ifade: Polisten önce askerlerle evi Tuğamiral E.Ö’nün şifahi emriyle arama yaptık...

Ergenekon sanığı binbaşı Çolakoğlu’nun evinin polisten önce asker tarafından temizlenmesi için talimat verildiği ortaya çıktı. Albay B.Y, “Arama faaliyetini Tuğamiral E.Ö’nün şifahi emriyle yaptık” dedi

Ergenekon’un Deniz Kuvvetleri’ndeki yapılanmasından sorumlu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu’nun ev ve ofisinden bir takım belgelerin emir üzerine kaçırıldığı iddiası ‘resmi’ ifadeyle kanıtlandı. Çolakoğlu’nun görev arkadaşı albay B.Y., askeri savcılığa verdiği ifadesinde arama kararından bir gün önce ‘Şüpheli’ Çolakoğlu’nun ofisinden bir çanta dolusu belge aldığını şu sözlerle itiraf etti: “6 Ocak 2009’da Tuğamiral E.Ö.’nün şifahi emriyle tüm birliği kapsayacak şekilde arama faaliyeti icraa edildi. Bu sırada Erbay Çolakoğlu’nun çekmecesindeki disk ve evrakları çantaya koydum. Ertesi gün Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramaya katıldım. 8 Ocak’ta da Çolakoğlu’nun belgelerini Tuğamiral E.Ö.’ye teslim ettim.”POLİS FOÇA’DA ELİ BOŞ DÖNDÜ

Üçüncü iddianamenin 39. delil klasöründe tutuklu sanık Çolakoğlu hakkındaki soruşturma safhalarının detayları yer aldı. Buna göre, 6 Ocak 2009’da İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla İzmir Foça’da ikamet eden Çolakoğlu’nun evinin aranması ve gözaltına alınması için talimat verildi. 7 Ocak 2009’da Çolakoğlunun evine giden İzmir polisine, kendi bölgeleri olduğu gerekçesiyle izin vermeyen askeri yetkililer, arama işlemini gerçekleştirdi. Bunun üzerine soruşturma başlatan Ergenekon savcıları, olay mahallinin askeri bölge olması nedeniyle ‘görevsizlik’ kararı vererek dosyayı Güney Deniz Saha Komutanlığı Savcılığı’na yolladı. Kararda şu ifadeler dikkat çekti:

ÖLÜM LİSTELERİ ARAŞTIRILSIN

“Şüpheli suç delili niteliğindeki belgeleri ve bilgisayarını arkadaşları L.G. ve B.Y. vasıtasıyla gizlemiştir. Bu belgelerin Ergenekon’un Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda hücre yapılanmasına ilişkin bilgiler içerdiği, ayrıca Erbay Çolakoğlu’nun Veli Küçük ile dostluklarını gösteren belgeler olduğu, yine bu evraklar içinde bazı kişilerin öldürülmesi gerektiğini anlatan ölüm listesinin bulunduğu...”

İTİRAFA RAĞMEN TAKİPSİZLİK

Soruşturmayı kısa sürede tamamlayan askeri savcılık, albay B.Y.’nin itirafına rağmen ‘takipsizlik’ kararı verdi. Şüpheli Albay B.Y.’nin klasörlere giren itirafı şöyle: “6 Ocak 2009’da Tuğamiral E.Ö.’nün şifahi emri ile tüm birliği kapsayacak şekilde arama faaliyeti icra edildi. Çolakoğlu’nun çekmecesinde ve kullandığı mahallerde çok sayıda yoğun diskin bulunduğunu gördüm. Yoğun disk ve sair evrakı bir çantaya koydum. Tutanakla imza altına aldum . Ertesi gün Çolakoğlu’nun evinin aranacağı söylendi. Arama işlemine emir doğrultusunda nezaret ettim. 8 Ocak’ta resmi arama kararından önceki gün aldığım belgeleri Tuğamiral E.Ö.’nün talimatıyla üsteğmen H.S.’ye teslim ettim. 22 Ocak’ta yine Tuğamiral E.Ö.’nin talimatıyla belgeleri, Çolakoğlu’na teslim ettim.”

İhbar mektubu olayı aydınlatmıştı

Ergenekon operasyonun 9. dalgasında Çolakoğlu’nun evini basan polis ei boş dönmüş, sonradan gelen bir ihbar mektubu olayı aydınlatmıştı. Sözkonusu ihbar mektubunda Çolakoğlu’nun ofisinin Alb. L.G. ve B.Y. tarafından temizlendiği ve toplanan belgelerin Tuğamiral E.Ö. ile Tümamiral H. S.’ye verildiği anlatılmıştı. Hakkında ‘takipsizlik’ kararı verilen Albay B.Y.’nin itiraflarının ihbar mektubunu doğrular nitelikte olduğu görüldü.

aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License