6.8.09

BAYKAL MHP HATTINDA

Baykal yine MHP hattında

Sosyal demokrat partiler, terör ve her türlü azınlık sorunlarını en iyi kavrayan siyasi hareketlerdir. Her türlü terörün insani ve toplumsal kökenlerine inebilmek için ellerinde dünya ve insan vizyonu vardır. İnsanların eşitliğine, bir toplumda bir tek kişinin bile azınlık muamelesi görmemesi gerektiğine inanırlar. İnsanların herhangi bir hakkını kullanmasının engellenmesine sonuna kadar karşı çıkarlar.

Sosyal demokrat partiler “popülist” üsluplarla sokağa, tribüne oynamazlar, halkın yanlış etkilerle doğrulardan uzaklaşmasına payanda olmazlar. Halkın basit duygusal tepkilerle gerçeklerden uzaklaşmasına uygun ortam yaratmamaya dikkat ederler, böyle yapanları teşhir ederler.Bizim en büyük sosyal demokrat partimiz ve onun ebedi ve ezeli liderinin kendisine özgü bir sosyal demokrasi anlayışı var. Bu anlayış onu bazen dinsel temalarla oy peşine düşmeye, sık sık da radikal milliyetçi ve muhafazakâr görüşlerle kucaklaşmaya götürüyor.

CHP’nin ezeli ve ebedi lideri, Hükümet “Kürt açılımı” adını verdiği çalışmaları başlattığından itibaren “mesafe” koydu. Ve dün Erdoğan-Türk görüşmesinin ardından da Hükümet’in muhatap olarak PKK’yı aldığını, görüşmenin aslında PKK ile yapıldığını söyledi.

DTP, Baykal’ın partisinin asla oy alamadığı kesimlerden oy alan, ülkenin Kürt kökenli vatandaşlarının yarısının desteklediği bir siyasi partidir. Eğer bu parti ile PKK arasında bir fark yoksa, Baykal gibi partisinin sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir siyasinin, bu partinin neden böyle bir oy desteğine sahip olduğunu da düşünmesi gerekir.



***


CHP Genel Başkanı, AKP’nin Kürt açılımının başarılı olması, silahların tümüyle susması ve ülkede barış havasının egemen olması durumunda bu partinin halk desteğinin artmasından çekiniyor. Derdi, silahların susmasına katkıda bulunmak değil, rakibinin silahların susmasıyla desteğini artırmasıdır.

Silahların susmasıyla Türkiye’nin Avrupa Birliği yolları da önemli ölçüde açılmaya başlayacaktır. Bu durumda da AKP’nin hem “barışı getiren” hem de “Türkiye’yi Avrupa kapısına yaklaştıran parti” olması ihtimali vardır.

AKP’nin bu başarıyı göstermesi tabii ki kolay değil. AKP’nin kendi köklerinden gelen zorlukları ve siyaseten inişte olması yine tereddüt etmesine, bu süreci tam anlamıyla kullanamamasına yol açabilir.

Ama bu ülkenin her vatandaşı için birinci derecede önemli olan silahların susması, hiçbir evde oğulun şehitlik haberinin beklenmemesidir.

Bunu göremeyen Baykal, kendisine ve partisine sosyal demokrat dışında bir sıfat bulsun, bu partiye oy vermek zorunda olan insanların da umutlarını kırmaya devam etmesin.

Okay Gönensin/Vatan

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License