17.8.09

FIRSATÇI BİR DARBECİ, BİR

Darbecinin Deprem Fırsatçılığı

Bugün 17 Ağustos felaketinin 10. yıldönümü. Binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Darbeci general bu acıyı nasıl fırsata çevirmeye çalışmıştı tekrar hatırlayalım...

Bugün 17 Ağustos... Büyük acının yıldönümü... Acılarımızı yeniden hatırlarken bize depremden daha çok acı verenleri de unutmuyoruz... Adı darbecilikle anılan ve TSK'nın resmen bünyesinden fırlatıp attığı darbeci general, depremi nasıl fırsata çevirmeye çalışmıştı... Hatırlayalım...

Avni Özgürel'in Radikal'deki köşesinde geçtiğimiz aylarda 28 Şubat'ın kudretli ismi emekli orgeneral Çevik Bir'in İsrail'le çevirdiği dolapları yazmıştı.

Çevik Bir'in İsrail ordusuyla yazıştığını ve oraya rapor verdiğini farkeden üstlerinin Bir'i bir an önce paketleyip ordudan attıklarını Özgürel'in yazısında okumuş ve hayret etmiştik.

Yazının sonunda Çevik Bir'in emekli edilmesi esnasında yaşanan çok acı bir olay daha anlatılıyordu.

İsrail kısmı daha çok ilgi çektiği için bu bölüm geride kalmıştı.

17 Ağustos faciasının yıldönümünde o hainlik aklımıza geldi.
İşte Avni Özgürel'in 24 Haziran günü Radikal'deki köşesinde anlattığı o olay:Hikâye şöyle sonlandı: Kahramanımız beklendiği gibi ve teamüle uygun olarak İstanbul’a gitti.

Gitti gitmesine ama ertesi yıl işler beklediği gibi gitmedi.

Bir numara ve onun destek aldığı diğer önemli kişiler ‘Bundan kurtulmamız lazım’ dediler ve onu emekliye sevk etmeye karar verdiler.

Ancak tam bu sırada 17 Ağustos günü İstanbul büyük bir felaket yaşadı. Merkez üssü Adapazarı olan deprem İstanbul’u da vurdu...

Önemli kurumun böylesi durumda derhal ve bütün imkanlarıyla kurtarma faaliyetine katılması beklenirdi ama bağlı birimler kahramanımızın emriyle yerlerinden kıpırdamadılar.

Onbinlerce insan enkaz altında yardım beklerken bir zamanlar kurumunun göz bebeği olan kişi ‘ fırsat bu fırsat’ diyerek Ankara’ya sıkıyönetim ilanı için şantaj yapıyor ‘ Sıkıyönetim ilan edin kurtarayım İstanbul’u’ diyordu.

Dediği yapılsa olağanüstü halin gereği olarak hakkındaki emeklik kararı yürürlükten kalkacak önü bir daha engellenemeyecek şekilde açılacaktı.

Köşeye sıkışmıştı ‘Bir numara’ ama kısa bir tereddütün ardından resti görmeye karar verdi. Kahramanımızın emeklilik tebligatı yazılıp zarflandı ve görevi devralacak kişinin eline verilip yollandı.

Gerisini hatırlayan çoktur...

Mutad devir- teslim töreni bile yapılmadı onun için.

Elbisesini çıkardıktan sonra adı hâlâ gazetelerin birinci sayfalarındayken Cumhurbaşkanı olmayı denedi...

Sonra...

Sonra ödüller aldığı ülkelerin himayesinde hiçbir şart altında üzerine gelinmeyeceği güvencesiyle köşesine çekildi...

Kaynak: Liberalses

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License