17.3.10

İMZAYI TAHRİP GİRİŞİMLERİ

Savcılık Tahribe izin vermedi

Askeri Savcılık, ‘ıslak imza’ üzerinde parmak izi araması yapmak istedi. Sivil savcılık “Kimyasallar belgeye zarar verir. Belgeyi derhal gönderin” karşılığı verdi

Albay Dursun Çiçek imzalı ‘Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’ üzerinde kimyasallarla bir dizi inceleme yapmak isteyen Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın talebi, Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından reddedildi. Uzmanların ve hukukçuların “Kimyasallarla yapılacak inceleme belgenin orjinaline zarar verir” uyarılarının ardından sivil savcılık, askeri savcılığa “Belgeyi derhal geri gönderin” yazısı yolladı. KURUMUN RAPORU YETERLİ GÖRÜLMEDİ

Adli Tıp Genel Kurulu, TÜBİTAK ve Emniyet Kriminal’in “İmza Dursun Çiçek eli ürünü” raporlarına rağmen ısrarla belgeyi isteyerek ‘Jandarma Kriminal’de bir daha inceleme yaptıran Askeri Savcılık, buradan da “İmza Dursun Çiçek eli ürünü” raporu verilince, yeni bir karar almıştı. Askeri savcılık, belge üzerinde bir dizi inceleme daha yaptırmak için İstanbul Başsavcıvekilliği’nden izin istemişti.

HİÇBİR İNCELEME YAPMADAN GÖNDER

Askeri savcığılın ‘ıslak imza’ üzerinde “parmak izi, Genelkurmay’ın yazışma usullerine uygunluğu, teknik aletler vasıtası ile taklit edilip edilmediği, imzanın atılmış olabileceği tarih, kağıt, yazıcı ve mürekkeplerin Genelkurmay’da kullanılan ürünlerle uyumlu olup olmadığı” araştırması yaptırma talebi sivil savcılıkça reddedildi. Belgenin orjinalini muhafaza edip korumakla görevli olan sivil savcılık “Kimyasal maddelerle yapılacak inceleme belgeye zarar verir” gerekçesiyle “Belgenin üzerinde hiçbir işlem yapılmadan acilen gönderilmesini” istedi.

AVUKATLARININ İSTEKLERİ HİÇ BİTMİYOR

Islak imza üzerinde parmak izi başta olmak üzere bir dizi araştırma yapılmasını, Dursun Çiçek’in avukatı istemişti. Çiçek’in avukatı, belgenin İsviçre’de de incelenmesini talep etmişti.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License