22.5.11

MHP KASETLERLE ÇÖKTÜ

Çapkınlar MHP'yi Çökertti

Kaset skandalı ile sarsılan MHP'de adeta deprem yaşandı. İstifalar ardı ardına gelmeye başladı. Kaseti olduğu iddia edilen 6 isim partiden ve milletvekilliği adaylığından istifa etti.
MHP yöneticilerinin uygunsuz görüntülerinin yer aldığı internet sitesi dün yeni kaset yayınladı. Mehmet Ekici'nin görüntüleriyle birlikte 6 yönetici istifaya çağrıldı. Bunun üzerine hem Ekici hem de genel başkan yardımcıları Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak, Genel Sekreter Cihan Paçacı, divan üyesi Mehmet Taytak görevlerinden ayrıldı. Üyelerinin yarısından fazlasını kaybeden Başkanlık Divanı karar alamaz noktaya geldiMilliyetçi Hareket Partisi dün bir kez daha kaset skandalıyla sarsıldı. Daha önce iki ayrı olayda 3 genel başkan yardımcısı, bir de milletvekili adayını uygunsuz görüntüler nedeniyle kaybeden MHP, dün de 6 Başkanlık Divanı üyesinin birden istifasıyla deprem yaşadı. "Farklıülkücülük" adlı internet blogu, daha önce istifa çağrısı yaptığı 6 yöneticiyle ilgili kasetlerin ilkini dün yayınladı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin bir ilköğretim okulu öğretmeni ile uygunsuz görüntülerine yer verilen kasetin altında diğer isimler tekrar sıralanarak istifa etmezlerse onlarla ilgili görüntülerin de yayınlanacağı tehdidinde bulunuldu. Bunun üzerine genel başkan yardımcıları Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak, Genel Sekreter Cihan Paçacı ve Yardımcısı Mehmet Taytak hem partideki görevlerinden hem de milletvekili adaylıklarından çekildi. Böylece, daha önceki istifalarla birlikte 16 üyeli MHP Başkanlık Divanı'nda sadece 6 kişi kaldı. Üç hafta içinde üyelerinin yarısından fazlasını kaybeden Divan, artık karar alamayacak noktaya geldi.

Bahçeli ile birlikte 16 kişiden oluşan Başkanlık Divanı üye sayısı 7'ye indi. MHP tüzüğünün "Başkanlık Divanı'nın Teşkili ve Çalışma Esasları" başlıklı 51. maddesine göre, divan toplantıları üye tamsayısının salt çoğunluğu ile yapılabiliyor. Bu da 9 üyeye tekabül ediyor. Bu durumda, Divan ne toplanabilir ne de karar alabilir. Devlet Bahçeli'nin Başkanlık Divanı'nı toplayabilmesi için, 75 kişilik MYK'dan yeni isimleri ataması gerekiyor.

Söz konusu blog, geçtiğimiz çarşamba günü Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye hitaben bir açık mektup yayınlamıştı. Mektupta, ellerinde bu 6 kişiye ait görüntüler bulunduğu, istifa etmemeleri halinde de teker teker yayınlayacakları tehdidinde bulunulmuştu. Aynı gün Kastamonu'da açıklama yapan Bahçeli ise siteye rest çekmiş ve, "Kimin elinde ne kaset varsa yayınlasın. Bundan sonra hiçbir arkadaşımız istifa etmeyecek. Ederlerse de ben kabul etmeyeceğim. Bütün sorumluluğu, vebali MHP genel başkanı olarak üzerime alıyorum." diye meydan okumuştu. Önceki gün akşam da CNN Türk'te canlı yayınlanan Liderler Zirvesi programında hem meydan okumayı sürdürmüş hem de 'istifa' konusunda geri adım atmıştı. "Görüntüleri yayınlanmayan isimlerle ilgili daha sonra görüntüler ortaya çıkarsa nasıl bir tutum izleyecekleri'' sorusu üzerine, "Gereği ne olursa yapılır. 9 ilkemizden biri ahlakçılık ilkesidir. İstifaları istenir. 4 arkadaş bir kenara bırakılıp diğerlerine iltimas sağlanamaz." demişti. Bir yandan da, "'Filan güne kadar bunları yapmazsanız yayınlarız' diyenlere ben diyorum ki hodri meydan. Sadece elinizdekiler değil, ne kadar varsa...'' diye seslenmişti.

Bu açıklamanın sabahında harekete geçen site, reste restle karşılık verdi ve ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin görüntülerini yayına koydu. Daha önceki 4 kişiye atıfla, 'Pislik-5' koduyla yayınlanan kasette, Ekici'nin bir ilköğretim okulu öğretmeni ile uygunsuz görüntülerine yer verildi. Ekici'nin, kasetleri eleştiren PKK'lı yöneticiler için, "Demek ki belli bir tutarlılığa ve fikir namusuna sahip insanlarmış." dediği de hatırlatıldı. İstifa etmemeleri halinde, diğer 5 kişinin de görüntülerini yayınlayacakları ifade edildi. "İstifa edenlerin görüntülerini yayınlamayacağımızı 'mukaddesatımız üzerine yemin ederek' partimize ve kamuoyuna ilan ediyoruz." denildi.

Hemen arkasından istifalar peş peşe geldi. İlk olarak görüntüleri yayınlanan Mehmet Ekici, görevinden ve milletvekili adaylığından istifa etti. Ekici, "Milletimden özür diliyorum, savaşım yeni başlıyor." ifadelerini kullandı. Ardından, Samsun adayı Osman Çakır, parti üyeliğinden de istifa ettiğini açıkladı. Çakır, "Bu şartlarda siyaset yapmak istemediğim için istifa ettim." dedi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, genel sekreterlik, parti üyeliği ve Ankara milletvekili adaylığından istifa etti. Sonrasında İstanbul adayları Ümit Şafak ve Mehmet Taytak ile Ankara adayı Deniz Bölükbaşı da sırasıyla istifalarını duyurdu. Bölükbaşı, "Kasetler AKP kaynaklı siyasi suikast." iddiasında bulundu. Site, Bölükbaşı'nın, eski bir bakan eşiyle uygunsuz görüntülerinin yanı sıra milli ve manevi değerlere ağır hakaretler içeren ses kayıtlarının bulunduğunu açıklamıştı.

Daha önce patlak veren kaset skandalları üzerine MHP genel başkan yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ve eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, görevlerinden ve milletvekili adaylıklarından çekilmişlerdi. İlk kasetler, 27 Nisan'da internete düşmüştü. Böylece üç haftada istifa sayısı toplamda 10'a ulaştı.

Recai Yıldırım Adana 1. sıra, Metin Çobanoğlu Kırşehir 1. sıra, Bülent Didinmez İstanbul 1. Bölge 2. sıra, Mehmet Taytak İstanbul 3. Bölge 3. sıra, İhsan Barutçu İstanbul 3. Bölge 4. sıra, Osman Çakır Samsun 1. sıra, Mehmet Ekici Yozgat 1. sıra, Ümit Şafak İstanbul 2. Bölge 2. sıra, Deniz Bölükbaşı Ankara 2. Bölge 1. sıra, Cihan Paçacı ise Ankara 2. Bölge 2. sıra milletvekili adayıydı. Bu isimlerin adaylıktan istifaları nedeniyle MHP'de daha alt sıralarda olan adaylar üst sıralara yerleşmiş oldu. (Zaman)
TOPLAM İSTİFA 10'A ÇIKTI

İşte kaset skandalları sonrası istifa eden 10 isim:

Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu,
Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım,
Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez,
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici,
Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır,
Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak,
Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı,
Genel Sekreter Cihan Paçacı,
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak
İstanbul eski il Başkanı İhsan Barutçu

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License