Darbelere Karşı Ses Çıkar..
Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Platformu, 'Ankara'yı çok başıboş bıraktık' sloganıyla Başkent'te darbe karşıtı miting düzenledi..
Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Platformu'nun eylemlerinin adresi bu kez Ankara oldu. Sıhhiye Köprüsü'nden yürüyüşe geçen darbe karşıtı grup, Kolej kavşağına geldi. Burada düzenlenen mitingte "Meclis'e, demokrasiye, özgürlüğüme dokunma" mesajı verildi.
Genç Siviller ile 15 sivil toplum örgütünün oluşturduğu 'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Platformu', Ankara'da 'demokrasi' çağrısı yaptı. Daha önce İstanbul'da geniş katılımlı miting düzenleyen darbe karşıtları, 'Ankara'yı çok başıboş bıraktık. Şimdi darbelere karşı çıkma zamanı. Darbeye karşı ses çıkar' sloganıyla yürüdü
Miting, Ergenekon davasında yargılanan Doğu Perinçek'in genel başkanlığını yaptığı İşçi Partisi Genel Merkezi'nin önünde başladı. Sıhhiye Köprüsü'nden yürüyüşe geçen beyaz eldiven ve flamalı 2 bin kişi, alkışlarla tempo tuttu; protesto düdükleri çaldı. 'Darbeye karşı ses çıkar' yazılı pankartlar taşıyan grup, 'Darbelere dur de', 'Biz bu darbecileri durdurabiliriz' ve 'Darbeye hayır' şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş esnasında grubun önünde bulunan araçtan konuşan tertip komitesi üyesi, "Biz buraya çocukların ölmemesi, yetim kalmaması, başbakanların asılmaması için geldik." dedi.
Genç Siviller, Mazlum-Der, DSİP gibi sivil toplum örgütlerinin düzenlediği mitinge, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ile milletvekilleri Zeynep Dağı ve Burhan Kayatürk de katıldı. Konuşmaların yapıldığı sahneye büyük boy Hrant Dink posteri asıldı. Ardından şu mesaj verildi: "Darbeler, muhtıralar, derin örgütlenmeler, faili meçhul cinayetler, parti kapatmalar, idamlar, işkenceler hep Ankara'da konuşuldu, Ankara'da planlandı. Tüm bunlar olurken biz Ankara'yı çok başıboş bıraktık. Ankara da bu ülkede 70 milyon insan yaşadığını çoğu zaman unuttu. Şimdi darbeye karşı, Ergenekon çetesine ve parti kapatmalara karşı ses çıkarmak zamanıdır."
Mitinge katılanlar arasında dikkat çekenlerden biri de 70 yaşındaki Ömer Karaduman'dı. 1960'ta Diyarbakır'da askerken darbeyle tanışan Karaduman, hiç istemediği halde görev yaptığını belirtiyor. 48 yıl sonra, halkın özgürlüğüne müdahale etmenin üzüntüsünü yaşıyor. 'Adnan Menderes ve arkadaşlarının asılmasını' unutamamış. Karaduman, 'Darbeye hayır' sloganı atarken şunları kaydediyor: "Ayağımızda ayakkabımız yokken, bizi sıkıntılardan kurtaran Menderes'in asılmasını unutamadım." aktifhaber
0 yorum: