ETÖ Troykası TİB Baskınında
Yargıdaki dinlemeler, geçmişe oranla yarı yarıya düşmesine rağmen başlatılan telekulak kampanyasının altından Eminağaoğlu, Kaçmaz ve Keskin çıktı. Şikayet, karar ve hüküm aynı ekibe ait
YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) hakkındaki suç duyurunsunun ardından TİB’in aranması için heyet oluşturulması kararını veren Sincan 1. Ağır Ceza Başkanı Osman Kaçmaz ve aramayı yapan Ankara 1. Sulh Ceza hakimi Hayri Keskin, Ergenekon kapsamında soruşturulan 56 kişilik listede çıktı. Baskın da bu liste gerekçesiyleydi. Üçlü, kendilerinin soruşturulduğu dosyaya, konumlarını kullanarak şikayetçi, karar verici ve hüküm uygulayıcı noktada karşı operasyon yaptı.ÜÇ PASLA TARTIŞMA BAŞLATILDI
Üç isim TİB’e yaptıkları baskınla kendilerine ait dinleme kararını veren mahkemeler dahil olmak üzere kendileri hakkındaki bütün belgeleri elde etti. Kaçmaz’ın son gelişmeler karşısında tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle Eminağaoğlu’nun davasına bakmaktan çekilmesi istendi ancak olumsuz sonuçlandı. İşte tartışma başlatan üç paslı, beş adımlı dinleme oyunu.
1-) EMİNAĞAOĞLU ŞİKAYETÇİ OLDU
Adalet Bakanlığı müfettişlerinin başvurusu üstüne Ergenekon’la bağlantılı oldukları şüphesiyle başlayan dinlemeleri bir şekilde öğrenen Ömer Faruk Eminağaoğlu yasadışı dinlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık takipsizlik verdi. Eminağoğlu itiraz etti.
2-) İTİRAZA HAKİM KAÇMAZ BAKTI
Dosya, 56 kişilik listede bulunan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Osman Kaçmaz’ın önüne geldi. Osman Kaçmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın eksik soruşturma yürüttüğünü belirterek, TİB kayıtlarının incelenmesine karar verdi.
3-) MEDYADA HABER YAPILMASI SAĞLANDI
Eminağaoğlu sadece yargı sürecini başlatmakla yetinmedi. Kameraların karşısına geçen eski YARSAV Başkanı ‘yasadışı dinleniyorum’ diyerek hukuki süreci manipüle etti. Eminağaoğlu’nun bu girişimiyle kamuoyu oluşturuldu. Olası eylemlerin düğmesine basıldı.
4-) TİB’DE HUKUKSUZ ARAMA YAPILDI
Kaçmaz, 56 kişilik listede yer alan Ankara 1.Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Hayri Keskin’i görevlendirdi. Keskin, TİB’e baskın düzenledi. Soruşturmanın gizliliği burada ihlal edildi. Keskin yetkisini aştı. Olayın bu kısmı da yargıya taşındı. TİB suç duyurusunda bulundu.
5-) BAROLAR YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ
Sözkonusu ekibin başlattığı kampanyanın ardından dinleme tartışmaları hız kazandı. Medyada da geniş yer bulan haberlerin ardından ülke genelindeki barolardan avukatların katılımıyla Taksim’de bir yürüyüş düzenlendi. Eylemin hedefinde AK Parti vardı.
MİT'TEN UYARI GELDİ
Telekulak olayına ilişkin Sincan 1.Ağır Ceza Hakimliği'nin kararı nedeniyle harekete geçen MİT Müsteşarlığı, TİB'e ve mahkemeye resmi yazı yazarak, "Ulusal güvenliği tehlikeye sokabileceği" gerekçesiyle kayıtların dışarı çıkarılmamasını istedi.
Yargıtay'ın telefonlarının dinlenmesine ilişkin Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından TİB'in kayıtlarına el konulması kararı, MİT'i hakerete geçirdi. Polis, Jandarma ve MİT'in kayıtlarının bulunduğu TİB'e ve Sincan Ağır Ceza Hakimliğine resmi yazan Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, konunun hassasiyetine dikkat çekerek, "Kurumun kanuni alanına giren konularda, yabancılara yönelik yapılan kayıtların alınmasının, 'ulusal güvenliği' tehlikeye sokacağına" dikkat çekildi.
MİT'in yazısında bu kayıtların kanuni çerçevesi de hatırlatılarak, bu kayıtların şüphe görülen şahıslara ilişkin önleyeciyi karşı istihbarat olarak yapılan çalışmalar olduğu da dikkat çekildi. Ülke güvenliğini kapsayan çalışmaların deşifre edilmemesinin "ulusal güvenlik" açısından önemi de vurgulandı.
aktifhaber.com
0 yorum: