2.5.11

BİLVANİS ÇİFTLİĞİNE HAREKAT

Bilvanis hava harekatı!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 9 yıldır Eskişehir'deki bir çiftliği tarikat yapılanması iddiasıyla havadan ve karadan izlediği ortaya çıktı. 2003'te başlayan yasadışı izleme faaliyetlerinde her havalanması on binlerce liraya mal olan RF-4 keşif jetleri kullanıldı. 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı ünlü 113 filoya ait uçaklar havadan, istihbaratçı askerler ise karadan Bilvanis Çiftliği'ni görüntüledi.Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, hükümeti yıkmak için camileri bombalayıp, kendi jetlerimizi düşürmeyi planlayan Balyoz zihniyetinin hala faal olduğu ortaya çıktı. Balyoz Darbe Planı'na ilişkin belgelerin ele geçirildiği Albay Hakan Büyük'ün Eskişehir'deki evinde, Hava Kuvvetleri'ne ait 9 yıldır sürdürülen yasadışı bir çalışmaya ilişkin dokumanlar da bulundu. Gizli belgelere göre, 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, yıllarca tarikatçı iddiasıyla takibe aldığı F.E'nin Bilvanis adlı çiftliğini PKK kampı gibi, havadan ve karadan yakın takibe aldı. Yasadışı takip ve gözetleme için terörle mücadele gibi amaçlarla alınan keşif jetleri bile kullanıldı. Dikilen fidanlardan yetiştirilen her türlü ürüne kadar fişlenen çiftliğe, 2007'de havadan saldırı hazırlığı bile kayda geçti.


BALYOZ BELGELERİ ARASINDAN ÇIKTI

F.E 2002'de Eskişehir Silvihisar İlçesi Aşağı Kepenk Köyü Veletler Mevkii'nde 2 bin 83 dönüm arazı alarak buraya çiftlik kurdu. 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarikat bağlantısı olduğu iddiasıyla F.E ve çiftliğini 24 Ekim 2003'ten itibaren yakın takibe aldı. 9 yıldır yapılan çalışmalara ilişkin belgeler ise Balyoz Darbe Planı'na ilişkin kritik belgelerin bulunduğu Emekli Albay Hakan Büyük'te ele geçirildi. Belgeler, görev yetkisi olmamasına rağmen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın istihbarat çalışması kapsamında Bilvanis Çiftliği'ni inşaat aşamasından günümüze kadar karadan ve havadan izlediğini, dikilen fidanlardan ve ekilen ürünlere kadar fişlendiğini ortaya koydu.

JANDARMA İSTİHBARATINDAN GÖREV ÇIKTI

Belgelere göre, 2003'ten günümüze kadar bütün 1. Hava Kuvvetleri Komutanları'nın düzenli olarak yürüttüğü yasadışı izleme faaliyeti, Balyoz Darbe Planı'nda adı geçen bugünkü Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı döneminde zirveye çıktı. Emrindeki iki subay Balyoz'da yargılanan Balanlı'nın 1. H.K.K. olduğu dönemde yürüttüğü çalışmalara ilişkin Albay Büyük'ün bilgisayarından çıkan '1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Dosya Özet Formu' çiftlikle ilgili izleme faaliyetlerini gözler önüne serdi. 9 madde ve eklerinden oluşan belgeye göre, İl Koordinasyon Toplantısı'nda Jandarma komutanının verdiği bir bilgiyle çiftlikle ilgili çalışmalara başlandı.

ARAZİYE CAMİ YAPILIR ENDİŞESİ

Araziye cami, okul gibi tesisler kurulabileceği değerlendirilerek elde edilen bilgiler 8 Nisan 2003'te havadan çekilen görüntüleri de 16 Mayıs 2003'te Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderildi. 2004 ila 2006 yılları arasında havadan ve karadan çekilen görüntüler de periyotlar halinde H.K.K'na iletildi. Silivrihisar Hava Maydanı Komutanlığı'nın çiftlikte dikilen ağaç fidanları ve ekim dikim yapılan arazinin dökümlerine ilişkin 14 Haziran 2003 tarihli yazısına da yer verilen belgede çiftlikteki yapılaşmaya ilişkin fişleme bilgileri ziyaretçi trafiğine ilişkin bilgilere yer verildi.

EMİR GELİRSE HAVADAN SALDIRI HAZIRLIĞI

Orgeneral Balanlı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na 2007'de gönderdiği 'gizli' ve 'kişiye özel' damgalı yazıyla Bilvanis çiftliği ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Çiftliğin havadan ve karadan çekilen fotoğrafları ile çalışanlar hakkında elde edilen bilgilere yer verilen 6 sayfa eki bulunan yazıda tüyler ürperten ifadeler dikkat çekti. Yazıda emir verildiğinde çiftliğe saldırı yapılabileceği belirtildi. Balanlı şu ifadeleri kullandı: Bahse konu çiftliğe ilişkin ilgi ile gönderilen hususlara ilave olarak elde edilen bilgiler EK-A'da gönderilmiş olup, çiftliğin mevcut detaylı hava fotoğrafları incelenerek emir verildiğinde havadan yere taarruzlar icra etmek üzere ayrıntılı hedef analiz çalışması yapılacaktır."

113. Filo'dan anten direğine sorti

Türk Hava Kuvvetleri'nin en gözde birimi 113. Filo da Bilvanis operasyonunda kullanıldı. Filodaki RF 4 askeri keşif uçakları çiftlikteki yeni anten direğinden traktör sayısına, inşaat malzemelerinden hafriyat miktarına kadar her ayrıntıyı görüntüledi.

Hükümeti zorda bırakmak için hazırlanan Bilvanis operasyonu için her havalanışı on binlerce liraya mal olan savaş uçakları kullanıldı. Terör örgütleri ve diğer düşman faaliyetlerini izlemek için Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na alınan RF-4 savaş uçakları, 2003'ten bu yana belli aralıklarla havalanarak Bilvanis'i havadan görüntüledi. Çiftliğin inşaat halinden bugüne kadar geçirdiği değişim bu görüntüler kullanılarak sık sık rapor edildi. RF-4 keşif uçağının çektiği görüntülere yer verilen belgelerden Temmuz 2006 tarihli olanı da Albay Büyük'te ele geçirildi. Türkiye'nin en önemli hava üssü 113. Filo'daki uçaklarla yapılan tespitler 2005'teki durumla karşılaştırıldı. 'Kişiye özel' ve 'Gizli' damgalı mesaj forumunda çiftlikteki inşaat çalışmaları, binalardaki değişim, yol yapımı, tarım aletleri, traktör sayısı, römork, kamyonet, hafriyat, yeni anten direği,p toprak alanlar, havuz gibi her türlü unsur not edildi. Belgedeki 'Çok yoğun inşaat faaliyeti' 'Yeni anten direği' '3 adet römork', '8 adet binek araç' '2 koridorlu sera' gibi komik ifadeler dikkat çekti.

Karadan da yasadışı gözetleme ve fişleme

Hava Kuvvetleri'nin Bilvanis operasyonunda sadece jetler değil, karada da istihbarat elemanları da kullanıldı. Orgeneral Bilgin Balanlı'nın, kolluk kuvvetleri ile ilgili kanunlara aykırı olarak askeri istihbarat personelini sivil plakalı araçlarla çifliğe göndererek istihbarat çalışması yaptırdığı tespit edildi. Balanlı'nın çalışma kapsamında köylülerin gizlice fotoğraflarını ve videoların çektirerek haklarında fişleme yaptırdığı öğrenildi.

Belgeler 'kişiye özel' damgalı ve 'gizli'

Gizli ibareli belgelerdeki 'kişiye özel' damgası dikkat çekti. Belgeler çalışmanın çok gizli yürütüldüğü izlenimi verirken, mesaj forumlarında bile 'KİŞİYE ÖZEL' damgası bulunuyor. Belgeler Bilvadin operasyonundan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın da haberi olduğunu gösteriyor.

ORAJ'da görevli

Albay Büyük'te ele geçirilen bir belger, Balyoz planı Oraj'ın deşifre olması durumunda yapılacaklarla ilgili Balanlı'nın görevlendirildiğini ortaya çıkarmıştı. Oraj'da aktif görev aldığı iddia edilen Balanlı, Balyoz delillerini yok etmeye çalışmakla da suçlanmıştı. Balanlı'nın Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Ahmet Yavuz'a tutuklanmadan 15 gün önce, arşivlerdeki tüm "Harp oyunu ve plan seminerlerinin" imha edilmesi yönünde emir verdiği ileri sürülmüştü.

Orgeneral Bilgin Balanlı, Şubat 2007'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderdiği yazıda, (solda) çiftliğe hava taarruzu için analiz çalışmasından söz ediyor.
02.05.2011
ZAMAN

Hava harekâtının yapılacağı çiftlik sahibi konuştu

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın tarikat yapılanması iddiasıyla 9 yıldır havadan, karadan izleyerek görüntüleyip ardından bombalamayı planladığı iddia edilen Eskişehir'deki Bilvanis çiftliğinin sorumlusu Fadıl E. ilk kez konuştu.Olayları basından duyduklarını ve çok şaşırdıklarını dile getiren Fadıl E. kendilerinin fişlendiği, çiftliğin bombalanacağı yönünde bu zamana kadar duyum ve bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Fadıl E. "Çünkü bizler kötü insanlar değiliz. Herkes gibi inanan ve ibadetlerini yapan insanlarız. Askerle de diyaloğumuz vardı. Askerin böyle bir şey yapacağına inanmıyoruz. Çünkü orası peygamber ocağı." dedi.

Edinilen bilgilere göre, Fadıl E. 2002'de Eskişehir Sivrihisar ilçesi Aşağıkepenek köyü Veletler mevkiinde 2 bin 83 dönüm arazi alarak çiftlik kurdu. İddialara göre, 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, tarikat bağlantısı olduğu iddiasıyla 2003'ten itibaren çiftliği takibe aldı. 9 yıldır yapılan çalışmalara ilişkin belgelerin Balyoz Darbe Planı'na ilişkin Eskişehir'de yapılan aramalarda Emekli Albay Hakan Büyük'te ele geçirildiği; belgelerde çiftliğin bombalanmasının planlandığı ile ilgili bilgilerin yer aldığı iddia ediliyor.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Sivrihisar'daki Bilvanis çiftliğinin sorumlusu Fadıl E. askerin böyle bir şey yapacağını akıllarının ucundan bile geçirmediklerini söyledi. Devlet memurluğundan emekli olduktan sonra 2002 yılında Bilvanis adını verdikleri çiftliğe taşındıklarını kaydeden Fadıl E. "Bizler milletine, devletine cumhuriyetine seven ve bağımlı olan insanlarız. Bizler dinine diyanetine bağlı, ibadetini yapan insanlarız, Bizler burada hiçbir şekilde yanlış bir iş yapmadık ve yapmıyoruz. Yanlış iş yapanları da gördüğümüzde engelliyoruz. Bizim burada hiç kimse yanlış grup veya grupların yanında yer alamaz. Bizler işimizde gücümüzde insanlarız. Burada kimse devletine, milletine, cumhuriyete karşı yanlış bir iş yapamaz. Ben de yıllarca devlet memurluğu yaptım ve devletin, milletin ekmeğini yedim." diye konuştu.

"ASKERİYE PEYGAMBER OCAĞI, BÖYLE BİR ŞEY YAPACAĞINA İNANMIYORUM"

Türkiye'deki herkes gibi kendilerinin de dinine diyanetine inanan insanlar olduklarını, inanmanın ve ibadet etmenin de suç olamayacağını vurgulayan Fadıl E., askerin ise çiftliği bombalamak istediğine ve kendilerini fişlediğine ise hiç inanmadığını vurguladı.

"Askerimiz böyle bir şey yapmaz. Çünkü bizim askerimiz kutsaldır, değerlerine inançlarına saygılıdır. Bizim askeriyemiz peygamber ocağıdır. Böyle bir kutsal kurumun ve çalışanlarının inanan insanları bombalayacağını, fişleyeceğini kabul edemiyorum. Aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Aynı zamanda bizler her zaman devletinin yanında olduk. Hiç yanlışımız olmadı ki." şeklinde konuştu.

"AYDA BİRKAÇ KEZ ASKERLER GÜVENLİK AMAÇLI BURAYA GELİYORLARDI"

TSK mensuplarıyla kendisinin iyi diyalogunun olduğunu, Sivrihisar'daki askerleri, jandarmayı sık sık ziyaret etmeye gittiğini, onların da kendilerini ziyarete geldiğini aktaran Fadıl E., "Askerlerimiz ayda 2 -3 kez köyümüze geliyorlardı. Tabii bunlar güvenlik kontrol amaçlıydı. Gelen askerlerimiz bir sıkıntımızın, güvenlik problemimizin, bir yaramazlığın olup olmadığını kontrol ediyorlardı. Onları burada iyi şekilde misafir ediyoruz. Benim kendimin de buradaki askerlerle ilişkiler iyi. Şehre her gittiğimde onları mutlaka ziyaret eder, hal ve hatırlarını sorardım. Bizim askerlerle bir sıkıntımız yoktu ve olamaz da." açıklamasını yaptı.

"UÇAKLAR KÖYÜMÜZÜN ÇEVRESİNDE UÇTU, TATBİKAT ZANNEDİYORDUK"

Bundan birkaç yıl öncesinde de bazen uçakların çiftliğin çevresinde uçtuğunu, ancak bu uçuşları tatbikat amaçlı olarak bildiklerine dikkat çeken Fadıl E. şöyle konuştu: "Yanlış hatırlamıyorsam bundan 3 -4 yıl önceydi. Köyün üzerinden ve çevresinden uçaklar uçuyor, gelip geçiyordu. Biz bu uçuşları askeriyenin tatbikatı olarak görüyorduk. Çünkü Konya ili bize yakındı ve burada büyük çaplı hava askeri vardı. Bu nedenle de Konya'daki askeri uçakların tatbikat yaptığını zannediyorduk. Bu zamana kadar bizlerin fişlendiği, köyümüzün bombalanacağı yönünde bir bilgimiz, duyumumuz olmadı. Bahsedilen konuları gazetelerden duydum. Şaşırdım. Abartıldığına inanıyorum. Böyle bir şeyin olabileceğine inanmıyorum ve ihtimal vermiyorum. 2003'teki planlardan da hiç haberim ve bilgim yok."
MEHMET KURU - CİHAN - 02.05.2011

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License