2.11.10

BOMBACI VEDAT ACAR

Bombacının kimliği belirlendi

Saldırgan Vedat Acar 24 yaşında ve Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı. Acar'ın olaydan önce İstanbul Şirinevler'deki bir evde kaldığı öğrenildi.

Saldırganın öldüğü, 32 kişinin yaralandığı olayın faili, Van nüfusuna kayıtlı Vedat Acar. Acar'ın fotoğrafları bir gün önce basın mensuplarına dağıtılmıştı.

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada; "31 Ekim 2010 Pazar günü saat 10:40 sıralarındaİstanbulBeyoğlu İlçesi Taksim Meydanı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bekleme noktasına yönelik olarak yapılan menfur saldırı ile ilgili olarak, eylemin failinin tespiti amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda;

Eylemi gerçekleştiren kişinin, Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı 1986 doğumlu Vedat Acar isimli şahıs olduğu, 2004 yılında bölücüterörörgütüne katıldığı tespit edilmiş olup, olay ve şahsın irtibatlarına yönelik çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir." denildi. Vedat Acar'ın fotoğrafları bir gün önce basın mensuplarına dağıtılmıştı.

Öte yandan Taksim'deki patlamayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.





Taksim bombacısı eylemden 1 gün önce kendisine lahmacun sipariş etmiş

Pazar günü taksimde meydanında üzerine bomba yerleştirerek polis noktasına saldırı düzenleyen terörist Vedat Acar'ın evine polis baskın düzenledi.

Canlı bomba Acar saldırı öncesinde evinin anahtarlarını oturduğu apartmanın altındaki lokantaya bırakarak, eylem için taksim meydanına gittiği öğrenildi.

İstanbulterörle mücadeleekipleri Pazar günü taksim meydanındaki polis noktasına bombalı saldırı düzenleyen Vedat Acar'ın evine baskın yaptı. Teröristin kaldığı evde arama yapan polis ekipleri daha sonra olay yerinden ayrıldı. Teröristin kaldığı evin altındaki lokanta sahiplerinin yaptığı açıklamada, teröristin yaklaşık 3 hafta önce eve taşındığını söylediler. Olaydan 1 gün önce lokantadan kendisine lahmacun söyleyen terörist, eylemi gerçekleştireceği Pazar günü sabahı ise evinin anahtarını lokanta sahibine bırakarak ayrıldığı öğrenildi.

Lokanta sahibi Osman Gülağacı yaptığı açıklamada teröristin dükkanından kendisine yemek söylediğini söyleyerek, "Cumartesi günü bizden kendisine lahmacun söyledi. Pazar günü ise gelip evinin anahtarını bıraktı. Daha sonra da olayı gerçekleştirdiğini öğrendik" dedi. Polis ekipleri çeşitli adreslerde yaptıkları operasyonlarda 8 kişiyi gözaltına aldı.


CİHAN

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License