20.1.11

BALYOZ ÇUVALA SIĞMADI

Yakalanırsak Oyun deriz

Gölcük'te ortaya çıkan belgeler, Balyoz darbe planı ile ilgili bütün tartışmaları bitirecek nitelikte. İşte o bomba belgeler.
Gölcük Donanma Komutanlığı'nda çıkan 9 çuval belge, cuntanın, bütün hazırlıklarını tamamladığını gösteriyor.

Balyoz davasına giren belgelerde, zamanın Hava Kuvvetleri Komutanı Asparuk'un tutuklanıp emekli edileceği, darbe hazırlıklarının öğrenilmesi halinde komutana bunun harp oyunu olduğunun söyleneceği belirtiliyor.,Gölcük Donanma Komutanlığı'nda çıkan 9 çuval belge, Balyoz darbe planı davasının delillerine ilişkin bütün tartışmalara son verecek nitelikte.

Belgeler, cuntanın darbeye ne kadar hazırlıklı olduğunu ortaya koyuyor. Balyoz davasının ek dellileri olarak değerlendirilen 43 klasör, DVD'ler halinde sanık avukatlarına dağıtıldı. Sanık avukatlarının sahte olduğunu iddia ettiği ve içinde Sakal, Çarşaf, Oraj ve Suga eylem planlarının bulunduğu 11 No'lu CD ile aynı içerikteki 1 No'lu CD Donanma Komutanlığı'nda ele geçirildi. Emniyet, savcılığın talebi ile Gölcük'te çıkan belgeler ile Balyoz klasörlerindeki belgeleri karşılaştırdı.

Hazırlanan raporlarda ise şu tespite yer verildi: "Merkezi ve liderliği 1. Ordu Komutanlığı'nda olmak üzere, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma unsurlarından müteşekkil bir cunta yapılanmasının, 3 Kasım 2002 seçimlerinin hemen ardından demokratik yollarla işbaşına gelen AK Parti hükümetini antidemokratik yollarla işbaşından uzaklaştırma amacıyla Balyoz Güvenlik Harekat Planı isimli bir plan etrafında organize olduğu" belirtildi. 43 klasör içinde özellikle 2002-2003 yıllarına ait 1. Ordu Komutanlığı başta olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na ait orijinal belgeler mevcut. Balyoz sanıkları yeni delillerden de sorumlu.

Yakalanırsak 'Harp Oyunu' diyeceğiz

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen Balyoz İddianamesi eklerinde yer alan bilgi Balyozcuların darbeye ne kadar hazır olduğunu gösteriyor. Genel Sekreter Hava Pilot Kurmay Albay A. Bertan Nogaylaroğlu tarafından hazırlanan 2 sayfalık belgede çarpıcı bilgiler yer alıyor.

Şubat 2003 tarihli belgeye göre; Hava Kuvvetleri Komutanı Cumhur Asparuk ve komutana destek verebilecek personele uygulanacak 'psikolojik harekat' usulleri hakkında geniş kapsamlı planlar bulunuyor.

12 maddelik belgede; Cumhur Asparuk'a gelecek her türlü bilginin önünün kesileceği ifade ediliyor. Harp Akademisi Komutanlığı'nda yapılan darbe hazırlıklarının Asparuk tarafından öğrenilmesi halinde komutana bunun harp oyunu jeneriği olduğunun söyleneceği belirtiliyor. Belgede, "Harp Akademileri K.lığında yapılan hazırlıkların öğrenilmesi durumunda çalışmaların jenerik Harp Oyunu'na yönelik hazırlıklar olduğu bildirilecek, bu konu ivedilikle özel kurye aracılığı ile Harp Akademileri Komutanı'na (İbrahim Fırtına kastediliyor) iletilecektir." ifadeleri yer alıyor.

Komutanlıkta Oraj Harekat Planı'na destek vermeyecek personelin belirlenmesi, Ege uçuşlarının artırılması için komutan üzerinde baskı oluşturulması isteniyor. Sıkıyönetim ilanından sonra ise Asparuk'un yurtiçi ya da yurtdışında olması halinde, Hava Pilot Tümgeneral Ziya Güler başkanlığındaki bir heyetle Ankara'ya getirilmesi gerektiği yazıyor. Planda ayrıca Asparuk ile ailesinin ve yakın olduğu tüm askerî personelin telefonlarının dinlenerek haftalık raporlar gönderilmesi isteniyor. Plana göre darbenin gerçekleşmesinin ardından Asparuk, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek emekli edilecek. Yerine ise İbrahim Fırtına'nın getirilmesi için askerî ve sivil kamuoyu tarafından destek sağlanacak. Ayrıca Oraj planına destek vermeyen, tereddüt gösteren ve hareketlerinden şüphelenilen TSK mensuplarının ihraç edileceği planlar arasında yer alıyor.

Çetin Doğan da harp oyunu diye savunmuştu

Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, Balyoz darbe planının 20 Ocak 2010 tarihinde Taraf gazetesinde yayınlanmasının hemen ardından www.t24.com.tr isimli siteye açıklama yapmıştı. Doğan, 'iç tehdit olarak değerlendirilen bölücü ve irticai gelişmelerin EMASYA planları çerçevesinde ele alındığını' itiraf etmişti. Doğan, daha sonra harp oyunu ve semineri diye sıkça tekrar ettiği savunmalarında toplantının Genelkurmay başkanları ve kuvvet komutanlarının bilgisi dahilinde yapıldığını söyledi.

Fırtına, Oraj Planı'nın uygulanması için yazılı emir vermiş

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda Oraj Harekât Planı'na ilişkin belgeler de bulundu. Bu belgeler içerisinde, dönemin Harp Akademileri Komutanı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın Oraj'ın uygulanması için Hava Harp Akademisi Komutanı Korgeneral Korcan Polatsü'ye gönderdiği yazılı emir dikkat çekiyor. 2002 genel seçimlerinde ortaya çıkan siyasî iradeden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Fırtına, Polatsü'ye gönderdiği yazılı emirde, "Cumhuriyetimizin bekası için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne önemli görevler düşmektedir. Bu görevler kapsamında Hava Harp Akademisi Komutanlığı da kendisine verilen görevi ifa edecektir." ifadesi yer alıyor. Emirdeki ifadelere göre, irticai unsurlara karşı radikal önlemlerin alınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) baskı kurarak sıkıyönetim kararı aldırılması planlanıyor. İstenilen sıkıyönetimin oluşması için ise; Ege'de uçuşların artırılması ve gerginliğin tırmandırılması hedefleniyor. Kamuoyunun desteğini sağlamak için yapılacak bu gerginlik için ise 134'üncü Filo Komutanlığı'nın görevlendirilmesi esas alınıyor. Oluşturulacak özel filo elemanlarının ikinci bir emre kadar, 1, 6 ve 9'uncu Ana Jet Üs komutanlıklarında görevlendirilmesi emrediliyor.

zaman




0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License