3.5.09

ERUYGUR KAFEDE HAFIZASINI ARIYOR

Eruygur, sokakta hafızasını tazeliyor

Caddebostan’da kafeteryada görülen Şener Eruygur’un yakınları: Doktorları ‘hafızasının yerine gelmesi için sokağa çıkmalı’ diyor.

ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra Kandıra Cezaevi’nde merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçirdiği gerekçesiyle ‘sağlık’tan tahliye edilen Jandarma eski Genel Komutanı Şener Eruygur’un GATA’dan tahliye olduğu ve zaman zaman dışarı çıkarak kahve içtiği ortaya çıktı. Ergenekon üst düzey yöneticisi olmak suçlamasıyla 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 300 yılın üzerinde hapis cezası istenen Şener Eruygur, önceki gün Kadıköy Caddebostan’da kahve içerken görüntülendi. Eşi Mukaddes Eruygur ile birlikte saat 15.00 sularında kendi araçlarıyla Caddebostan CafeCrown’a gelen Eruygur’un fiziksel olarak iyi göründüğü gözlendi. Eruygur çifti kafede bir süre oturduktan sonra yine kendi araçlarıyla evine doğru yola çıktı.DOKTORLAR ‘SOKAĞA ÇIK’ DEMİŞ

ERGENEKON sanığı Şener Eruygur’un yakınları, hastanedeki tedavisinin ardından Eruygur’un fiziksel olarak hızlı bir şekilde iyileşme kaydettiğini ancak okuma ve yazma yeteneğini kaybettiğini belirttiler. Eruygur’un okuma, yazma ve geçmişi hatırlama konularında sorun yaşadığını belirten yakınları, doktorların Eruygur’un sık sık sokağa çıkarak sosyalleşmesinin, iyileşmesine yardımcı olacağını söylediklerini anlattılar. Eruygur’un geçmiş yaşantısına dair hiçbir şey hatırlamadığını öne süren yakınları, kendisini sokağa çıkmak için ikna etmekte güçlük çekildiğini, Eruygur’un otomobil gürültüsü ve insan kalabalığından büyük sıkıntı duyduğu için sokağa çıkmakta direndiğini de anlattılar.

TAHLİYEYE GÖRE RAPOR İDDİASI

1 Temmuz 2008 günü 6. dalga operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Şener Eruygur, koğuşunda düşmesı sonrası Kocaeli Tıp Fakültesi’nde tedavi görürken Ergenekon savcılarının talebi ile İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Eylül 2008 günü ‘sağlık sorunları’ nedeniyle tahliye edilmişti. GATA’daki tedavisiyle ilgili internete çıkan ses kayıtları nedeniyle Ergenekon savcıları, Eruygur’un Kocaeli Tıp ve GATA’da düzenlenen raporlarını istemişti. Uzman doktorların inceledikleri raporlarda, Eruygur için tedavi altındayken ve tutukluluk hali devam ederken ‘’Ağır hasta’’ denildiği ancak tahliye kararı verildikten sonra ‘’Durumu iyi’’ şeklinde raporlar verildiği belirlenmişti. Bu durumda, savcıların Eruygur hakkında yeni bir işlem başlatıp başlatmayacaklarının ise henüz netleşmediği bildirildi.

Ses kaydı şüphe yarattı

ŞENER Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur ile Eruygur’u GATA’da tedavi eden Albay Mehmet Nusret Demircan arasındaki konuşmasın ses kayıtları internete düşmüştü. Albay Demircan’ın ‘Taburcu olmasına mani yok. Ancak taburce edersek yeniden tutuklanır endişesiyle taburcu etmiyoruz’ ve ‘bombaş yatıyor, ne bir kan testi var ne de bir film çekilmiş’ sözleri tartışma yaratmıştı. Ergenekon savcıları, bu ses kayıtları üzerine hem Mukaddes Eruygur’u hem de Albay Demircan’ı sorgulamıştı.


BÜNYAMİN DEMİRKAN star

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License