2.5.09

GÜNLÜKLER RESMEN GÜNLÜK

Günlükler resmen günlük

Bilirkişi tartışmayı bitirdi: Amiral Özden Örnek’in darbe günlükleri yazarı resmen Özden Örnek. Ergenekon İddianamesi’nin eklerine giren bilirkişi raporuna göre 2003-2004’teki darbe girişimlerini ortaya çıkaran günlükler Örnek’e ait. Dört bilirkişi günlüklerin kaynağını “Donanma Komutanı’nın Bilgisayarı,” yazarını “Amiral Örnek,” son kaydedenini de “Deniz Kuvvetleri Komutanı” olarak saptadıSarıkız ve Ayışığı isimli darbe gişimlerinin anlatıldığı ‘Darbe Günlükleri’nin, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in bilgisayarından çıktığı kesinlik kazandı. Ergenekon sanığı eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Atatürkçü Düşünce Derneği’ndeki (ADD) genel başkanlık odasında bulunan yedi numaralı CD’den, Özden Örnek’in bilgisayarındaki belgelerin kopyaları çıktı. CD’deki belgeler arasından, Örnek’in Darbe Günlükleri de bulundu. Böylece Darbe Günlükleri 2. Ergenekon İddianamesi’nin ekleri arasına girmiş oldu.
Şener Eruygur’un ADD Genel Merkezi’ndeki genel başkanlık odasında bulunan CD’ler, Bekir Peker, İsa Akyüz, Mustafa Katırcı ve Serhat Kılınç isimli dört bilirkişi tarafından incelendi. CD’lerden çıkan belgeler, Ahmet Uğurlu ve Zafer Ketenci isimli iki kişilik değerlendirme kurulu tarafından değerlendirdi.
Dört bilirkişi, Eruygur’un ADD’deki odasında bulunan yedi numaralı CD’nin içinde, Örnek’in bilgisayarından kopyalanan çok sayıda belgeye rastladı. Bu belgelerden birinin de Örnek’e ait Darbe Günlükleri olduğu anlaşıldı. Darbe Günlükleri ve Örnek’in bilgisayarından kopyalanan diğer belgeler ise 2. Ergenekon İddianamesi’nin ekleri arasında yer alan 150. klasörde yer aldı.
Yedi numaralı CD’yi teknik yönden inceleyen dört bilirkişi, Darbe Günlükleri’nin kaynağını; ‘Donanma Komutanının Bilgisayarı’, yazarını; ‘Amiral Özden Örnek’, son kaydedenini de; ‘Dz.K.K.’ (Deniz Kuvvetleri Komutanı) olduğunu saptadı. Yedi numaralı CD’den yine Özden Örnek’in bilgisayarından kopyalandığı belirlenen onlarca belge de çıktı. Bunlardan ‘ankara.pdf’ isimli belgenin şifreli olduğu ve şifresinin henüz çözülemediği belirtildi.

Taraf/SONER ARIKANOĞLU/ANKARA - Istanbul - 02.05.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License