24.9.10

AVCI AVLANDI MI?

Örgüt Evinde "Yasak Aşk"

Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, irtibatlı olduğu tespit edilen Devrimci Karargah terör örgütü mensubu Mecdet Kılıç'ın evinde yasak aşk yaşadığı iddia edildi.
Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın “Haliçte Yaşayan Simonlar” isimli kitabında “Telefonum dinleniyor” dediği hattın Devrimci Karargah isimli terör örgütüne üye olduğu tespit edilen ve geçtiğimiz gün tutuklanan Necdet Kılıç'a ait olduğu şüphesiyle mahkemeye kararıyla dinlemeye takıldığı belirlendi. Geçtiğimiz yıl Bostancı'da 16 yaşındaki bir çocuğu ve bir polis memurunu şehit eden terörist Orhan Yılmazkaya'nın evindeki parmak izlerinden ulaşılan Necdet Kılınç'ın bir yıldan beri mahkeme kararıyla teknik takipte olduğu ve adına kayıtlı telefonunun dinlendiği ortaya çıktı. Ancak Kılıç'ın mahkeme kararıyla dinlenilen telefonunun kullanıcısının K.K isimli bir kadın olduğu K.K'nın bu hatla sevgilisi eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile görüşmelerinde kullandığı belirlendi. Avcı'nın kitabında “Arkadaşım” dediği Kılınç'ın evinde sevgilisi K.K ile buluştuğu da belirlendi.TERÖR ÖRGÜTÜNDEN YASAK AŞK ÇIKTI
Yazdığı “Haliç'teki Simonlar” kitabıyla gündeme gelen Eski Eskişehir Hanefi Avcı'yı terör örgütü Devrimci Karargah'a götüren ilginç bir yasak aşk ilişkisi ortaya çıktı. Avcı'nın yaşadığı yasak aşk, geçtiğimiz yıl Nisan ayında İstanbul Bostancı'da bir polis amiri ve 16 yaşındaki bir çocuğu şehit eden terörist Orhan Yılmazkaya'nın liderliğini yaptığı Devrimci Karargah örgütüne yönelik soruşturmayla tesadüfen ortaya çıktı. “Haliçte'ki Simonlar” kitabını şantaja uğradığı için mi yazmak zorunda kaldı?” sorusunu akıllara getiren olayın süreci şu şekilde şu şekilde gelişti:


GİZLİ TANIK SON TEZGAH'IN İFADESİ
Savcılığın hazırladığı Devrimci Karargah iddianamesinde, örgütün birçok farklı terör örgütünden ayrılan örgüt mensuplarını tek çatı altında toplamaya çalıştığı ve örgütün omurgasını 16 Eylül Hareketi ve Bedreddini Hareketi üyelerinin oluşturduğu tespiti yapıldı. Polis katili Orhan Yılmazkaya'nın evinde yapılan incelemelerde örgütün Sosyalist Demokrasi Partisi ile ilişkisi olduğu ve partiye nüfuz ettiği ortaya çıktı. Polis bunun üzerine örgütün SDP içindeki ilişkilerini incelemeye aldı.


ESRARENGİZ İHBAR MEKTUBU
Polis, örgütün SDP ile ilişkilerini araştıran incelemelerde bulunurken 1 Eylül 2009'da Emniyet'e ilginç bir ihbar mektubu geldi. Mektupta, örgüt üyelerinin yakalanmamaları için kendilerine Emniyet içinden haber verildiği belirtiliyordu. Bunun üzerine savcılık ihbar mektubundaki bilgilerin de incelenmesini ve SDP-Karargah ilişkisinin detaylı araştırılmasını istedi. Faaliyetleri mercek altına alınan kişiler arasında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın da aralarında bulunduğu üst düzey yöneticiler yer alıyordu. SDP'nin Devrimci Karargah bağlantısı kapsamında, SDP çevresinde faaliyet gösteren ve Rıdvan Turan ve Genel Başkan Yardımcılarıyla ileri derecede yakın ilişkileri bulunan Nejdet Kılıç da takip edildi.


NECDET KILIÇ BAĞLANTISI SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRDİ
Emniyet'in Necdet Kılıç ile ilgili yaptığı çalışmalarda; Kılıç'ın 1980 öncesi yasadışı THKP-C Kurtuluş örgütü içerisinde Haşmet (K) ismiyle faaliyet yürüttüğünü ve 1981 yılında yakalanarak tutuklandığını tespit etti. Kılıç'ın ayrıca 1987 yılında Mersin E Tipi cezaevinde iken, bulunduğu koğuştan alınarak THKP-C Kurtuluş mensubu şahısların bulunduğu koğuşa verilmek için ölüm orucu eylemi gerçekleştirdiği belirlendi. Kılıç Mersin'de "Bahçe" olarak ifade ettiği yerde üst düzey örgüt mensupları, TKKKÖ Merkez Komite üyeliği yapmış şahıslar, Dev-Sol kurucusu, THKP-C/Kurtuluş örgütü kurucusu gibi şahıslarla toplantılar düzenlediği öğrenildi.


KILIÇ'IN TELEFONUNUN TESPİT EDİLMESİ
Nejdet Kılıç'ın kullandığı telefonların tespiti çalışmalarında adına kayıtlı bazı telefon numaralarının Emniyette görevli bazı şahıslarla irtibatlı olduğu görüldü. Polisin yaptığı soruşturma neticesinde Kılıç'ın irtibatlı olduğu emniyet görevlilerinden en çarpıcı olanı dönemin Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ydı. Emniyet'ten bilgi sızdırıp sızdırmadığı tespit edilmek üzere dinlemeye alınan Kılıç'ın Avcı ile görüştüğü ve arkadaşları için istihbarat desteğinde bulunduğu tespit edildi.


AVCI'NIN DEVRİMCİ KARARGAHÇI ARKADAŞI
Polisin Kılıç'ın kullanıyor olabileceği ikinci bir telefonun tespiti çalışmalarında, Kılıç'ın ikamet ettiği adresin cell bölgelerinde yapılan çalışmalarda Tuğrul Çakır adına kayıtlı 0.531.7307094 numaralı şüpheli bir telefon tespit edildi. Telefon numarasının şüpheli olarak görülmesinin nedeni sadece Ceyhun Ünlü adına kayıtlı 0.531.7307092 numaralı telefon ile irtibatlı olmasıydı. Bu iki numaranın genellikle Organize Suç ve Terör Örgütü mensuplarınca teknik takipten kurtulmak amacıyla kullanılan tarzda sadece birbirleri ile irtibatlı oldukları tespit edildi. Çakır ve Ünlü adına kayıtlı bu iki ardışık numaralı telefonları ilginç kılan ise Necdet Kılıç'ın evinde sinyal veriyor olmaları oldu. Yapılan bu tespitler sonrasında Savcılık ve Emniyet, bu iki telefonun Devrimci Karargah Örgütü adına faaliyet gösteren Necdet Kılıç tarafından örgüte bilgi sızdırmak amacıyla, örgütsel amaçlı kullanıldığı kanaati oluştu.


HAKİM KARARIYLA DİNLEMEYE TAKILDI
Bu numaralardan Nejdet Kılıç'ın kullandığı değerlendirilen ve Kılıç'ın ev adresinden sinyal veren 0.531.7307094 numaralı telefon hattı hakim kararıyla 7 Kasım 2009'da dinlemeye alındı. Polis yapılan dinlemelerde ilk olarak dinlemeye alınan numaranın Nejdet Kılıç tarafından kullanılmadığını, kimliği tespit edilemeyen bir kadın tarafından kullanıldığını belirledi. Diğer önemli tespit de bu iki numara kullanıcıları arasında yasak aşk ilişkisinin bulunduğuydu. İlerleyen süreçte, Nejdet Kılıç’ın ikametgahından sinyal verdiği ve sadece tek telefon ile irtibatlı olduğu için dinlemeye alınan 0.531.7307094 nolu telefonun Edebiyat Öğretmeni K.K tarafından kullanıldığı tespit edildi. Karşı telefonun da başkasının adına kayıtlı olmasına rağmen dönemin Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tarafından kullanıldığı anlaşıldı.


POLİS DİNLEMEYİ DURDURDU
Dinlemelerde iki telefon kullanıcısının Nejdet Kılıç'ın evinde buluşacakları bilgisine ulaşıldı. Kılıç'ın adresinde yapılan takipte bir kadınla Hanefi Avc'nın buluştuğu görüldü. Polis telefonların cell çalışması ile de telefon kullanıcılarını Hanefi Avcı ve Edirne'de Edebiyat öğretmeni olan Kezban Küçük olduğunu belirledi. Hanefi Avcı'nın Kezban Küçük isimli kadınla yasak aşk yaşadığının belirlenmesi üzerine dinlemeye alınan 94 ile biten numara dinleme süresinin sona ermesi beklenmeden teknik takipten çıkarıldı.


KILIÇ'IN EVİNDEKİ YASAK AŞK KAYDEDİLDİ Mİ?
Hakim kararıyla dinlenen Nejdet Kılıç ve Hanefi Avcı'nın dinlemeye düşen konuşmalarında yakın ve samimi ilişkinin yanısıra Avcı'nın Kılıç'a karşı yardımcı olma gayretinde ve ricalarını geri çevirmeme eğiliminde olduğu belirlendi. Hanefi Avcı'nın polis katili Devrimci Karargah örgütü üyesi Nejdet Kılıç ile ilişkili olması da dikkat çeken başka bir konu. Kılıç'ın örgütsel geçmişi ve Avcı'nın 80 döneminde solculara yaptığı söylenen işkenceler düşünüldüğünde Avcı'nın Kezban Küçük'e olan zaafiyetinin Devrimci Karargah örgütü tarafından Avcı'ya şantaj amaçlı kullanıldığı düşünülüyor. Hanefi Avcı'nın Nejdat Kılıç'ın evindeki birlikteliğinin Devrimci Karargah mensuplarınca kaydedilmiş olabileceği de belirtiyor. Teknolojik imkanlardan sonuna kadar faydalanan Devrimci Karargah'ın Avcı'nın kasetini çekmiş olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.


AŞK YAŞARKEN İKİSİ DE EVLİYDİ
Öte yandan K.K ve Hanefi Avcı'nın ilişkilerinin başladığı dönemde ikisinin de evli olduğu ortaya çıktı. Halen evli olan Avcı'nın gerek Edirne gerekse Eskişehir Emniyet personeli arasında karısından boşanma aşamasında olduğunun bilindiği öğrenildi. K. K'nın ise kısa bir süre önce eşinden ayrıldığı belirtildi.Bu arada Avcı'nın yazdığı kitapta Nejdet Kılıç'ın dinlendiğini açık açık yazınca polisin operasyonu sekteye uğradığı belirtiliyor. “Haliçte Yaşayan Simonlar” isimli kitabın piyasaya çıkması ile Devrimci Karargâh terör örgütü kapsamında yürütülmekte olan soruşturmanın gizliliği ihlal edildi. İlgili tahkikattan haberdar olan Avcı, kitabında Nejdet Kılıç'ın dinlendiğini açıkça belirtmişti.


KILIÇ, MAKAMINDA AVCI'YI ZİYARET ETTİ
Bu arada Avcı'nın kitabın yayınlanmasından sonra dinlendiğini öğrenen ve telefonlarını iptal ettiren Nejdet Kılıç'ın Hanefi Avcı ile irtibatlarını ankesörlü telefon üzerinden kurmaya başladığı ve bu durum adli soruşturma kapsamında delil dosyasına alındığı da öğrenildi. Kılıç'la ilgili soruşturma dosyasındaki bir diğer önemli konuda Nejdet Kılıç'ın Hanefi Avcı'yı Eskişehir'deki makamında ziyaret etmesi ve özel bir cihaz alıp almadığı konusu.. Ziyaretten sonra Kılıç'ın Eskişehir Polis evinde Hanefi Avcı'nın misafiri olarak ağırlandığı da soruşturma dosyasına yer aldı.
Avcı Haliç’te mi karargahta mı avlandı?



Şamil Tayyar Star

Kısmet olursa yeni kitabımız Çelik Çekirdek, cumartesiden itibaren piyasada raflardaki yerini alacak. Kurumsal manada derin devletin ve bürokratik iktidarın 200 yılı aşan öyküsünü anlatıyoruz. Osmanlı Sultanı 3. Selim’den günümüze kadar devam eden sürecin kodlarını deşifre etmeye çalışıyoruz.

Ayrıntısına girmeyeceğim, kararı okuyucu verecektir.

Kitabı, köşeye taşımamım asıl nedeni, son bölümüne eklediğimiz Hanefi Avcı Operasyonudur. Referandum öncesi sahnelenen bu operasyonun perde gerisinin aralanmasına yönelik yoğun okuyucu talebi nedeniyle böyle bir eke ihtiyaç hasıl oldu.

Kabul etmek gerekir, kitaplarla ilgili bu tür aktüel gelişmelerin hızına yetişmek, neredeyse imkansız. O nedenle, gündeme yeni düşen Devrimci Karargah Örgütü Operasyonu ve Hanefi Avcı’nın bu süreçteki rolüne ilişkin iddiaları kitaba yetiştiremeyince, köşeye taşımak istedim.

Malum, bu radikal sol örgüt, adını ilk kez, Karacaahmet Mezarlığı’ndan birinci orduya ait Selimiye Kışlası’na yönelik el yapımı roketatarı fırlatarak duyurmuştu. Sütlüce’deki AK Parti İstanbul İl Binası’na gönderilen, bir polisin şehit olmasına ve bazı görevlilerin yaralanmasına yol açan bombalı paketin sahibi de bu örgüttü.

Bu eylemlerin ardından örgüt daha sıkı takibe alındı. Ardından örgütün Bostancı’daki hücre evine baskın düzenlendi, örgüt üyesi Orhan Yılmazkaya öldürülürken emniyet amiri Semih Balaban şehit olmuş, Mazlum Şeker adında bir genç hayatını kaybetmiş, 7 polis yaralanmıştı.

Avcı sürprizi

Polis, bu baskından sonra örgütle ilgili çalışmalarını yoğunlaştırırken, bir sürprizle karşılaştı. Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla teknik takibe alınan Toplumsal Özgürlük Gazetesi yazarlarından Necdet Kılıç’la Hanefi Avcı’nın yakın ilişkisi tespit edildi.

Polis şaşkındı. Kılıç, Eskişehir’e Avcı’nın yanına gidiyor, Avcı İstanbul’da Kılıç’la buluşuyordu.

Bir süre sonra takipte iz kaybı oldu. Polis klasik yöntemlerin dışında denediği tüm hünerlerine rağmen örgüt üyelerini takipte zorlanıyordu. Örgütün, polisin takip yöntemlerini iyi bilen uzman birinden yardım aldığını düşünmeye başladılar.

Birinci derecede şüpheli Avcı’ydı.

Burada beklenmedik bir başka gelişme yaşanıyor. İstanbul emniyetinden bir köstebek polis,

Avcı’ya giderek Devrimci Karargah Örgütü’nün takip edildiğini ve kendisinin de dinlendiğini söylüyor.
Zaten Avcı da kitabında bu bölümü şöyle anlatıyor: “Sadece 2 kişinin konuştuğu bir telefonun tespitiyle dinleme başlamış, IMEI numarası üzerinden mahkeme kararı alınarak dinleme yapılmış. Yasadışı örgüt elemanı gibi gösterilerek dinlendim.”

Avcı, daha sonra katıldığı bir TV programında ise sadece bir kişiyle konuştuğu telefon hattındaki karşı tarafı dinleyerek kendisinin dolaylı şekilde takibe alındığını iddia etmişti.

Neyse...

Salı günü 3 ilde 20 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda İstanbul’da 15, Bursa’da 1, Ankara’da 1 kişi olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı. Avcı da ifadesine başvurulmak üzere savcılığa davet edildi. Bu satırlar kaleme alınırken Avcı henüz davete uymamıştı.

Anahtar kadın

Buradaki kritik sorular şunlar: Avcı, bu sol örgüte nasıl bulaştı? Necdet Kılıç’la muhabbetinin sınırları nedir? Bu kadar tecrübeli bir istihbaratçı nasıl oyuna gelir?

Gördüğüm kadarıyla her meselede olduğu gibi burada da anahtar, bir kadın...

Hanefi Bey, Edirne’de Emniyet Müdürüyken hızlı okuma kursuna merak salıyor. Doğaldır, geçmişte de birçok önemli bürokrat aynı kursa dahil olmuşlardır. Orada Kezban Hanım’la tanışıyorlar. Kezban Hanım, Necdet Kılıç’la da çok yakın...

Avcı ve Kılıç’ı bir araya getiren Kezban Hanım...

Bu ilişki düzeneğine ilişkin çok duyum aktarıldı, “özel hayata girer” diyerek kitabın o sayfalarını kapatacağım.

Duyduğum kadarıyla Hanefi Bey, o kadar rahat değil. Korkusunun iki önemli nedeni var: 1- Necdet Kılıç’la yaptığı görüşmelerin kayıtları savcının elinde mi? 2- Kezban Hanım’la görüşmeleri görüntülendi mi?

Soruşturmanın safahatı hakkında bilgimiz olmadığı için bu sorulara kesin cevaplar vermemiz çok zor. Hele, ikinci sorunun cevabıyla hiç ilgili değilim. Ama silahlı bir örgütle ilgili yürütülen soruşturmada, (bir kadın yüzünden) teröristlere teknik destek verdiği iddiası çok vahimdir.

Soruşturmanın sonucunu bekleyip göreceğiz. İfade vermeye gittiğinde kendisini nasıl savunacak bakacağız.

Avcı, Haliç’te mi Karargahta mı avlandı, anlayacağız...



POLİS KATİLİ ÖRGÜT İÇİN "UYDURUK" DEDİ
Yazdığı kitapla olay adam haline gelen Hanefi Avcı Cumhuriyet gazetesine polis katili Devrimci Karargah örgütüyle ilgili olarak ilginç açıklamalarda bulundu.

Telefonun ucundaki skandal

Hanefi Avcı'nın 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' kitabı üzerine oldukça uzun, iki yazı yazmış ve kitabı analiz etmiştim.
Analizi bitirirken de şöyle demiştim; "Avcı'nın son bir yılında açıklanamayan 'gri alanlar' var. Eğer o gri alanlar aydınlığa kavuşursa Avcı'nın bu kitabı niye yazdığı anlaşılabilir."
Beklenmeyen bir şey oldu ve üç gün önce yapılan Devrimci Karargah Örgütü'ne (DK) yapılan operasyon Avcı'nın hayatındaki gri sahaları aydınlattı.
Açıkçası tam anlamıyla bir şok hali var. Çünkü Hanefi Avcı ile polis katili DK örgütünün yan yana gelmesi kolay açıklanabilecek bir durum değil.
Operasyonun detayları haber sayfamızda var. Çok çarpıcı bir hikâye. İşin içinde bilgi sızdırma var, yasak aşk var ve belki de şantaj var.
Özetlersek;
DK soruşturmasını yürüten polis, Nejdet Kılıç üzerinden Hanefi Avcı'ya çıktı. Bu konuşmalarda Kılıç'ın bazı adli konularda arkadaşları için istihbarat desteği talebinde bulunduğu tespit edildi.
Kılıç'ın kilit bir konumda olduğunu tespit eden polis üzerinde yoğunlaşınca, Kılıç'ın ikamet ettiği adresin baz verileri üzerinden T.Ç adına kayıtlı bir numarayı tespit etti.
Telefon numarası şüpheli bulundu çünkü o telefon C.Ü adına kayıtlı bir numarayla irtibatlı. Sadece birbirlerini arıyorlar ki bu organize suç örgütlerinde çok görülen bir şey.
Savcılıkta, bu iki telefonun Nejdet Kılıç tarafından örgüte bilgi sızdırmak amacıyla kullanıldığı kanaati oluştu.
Hakim kararıyla Nejdet Kılıç'ın telefonu 7 Kasım 2009'da dinlemeye alındı. (Olay Avcı'nın kitabında farklı yer alıyor.)
Fakat dinlemeye alınan numaranın Nejdet Kılıç tarafından değil kimliği tespit edilemeyen bir kadın tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Yapılan çalışmada bu telefonu kullanan kişinin edebiyat öğretmeni Kezban K. olduğu görüldü.
Hattın diğer ucundaki isim ise adeta şok etti. Çünkü başkasına kayıtlı bu telefonu kullanan kişi Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ydı.
Yine şok bir gelişme de gerçekleşti: Hanefi Avcı ile öğretmen Kezban K. Nejdet Kılıç'ın evinde buluşuyorlardı.
Akıllara takılan temel soru ise şu: Acaba Avcı'nın K. ile görüşmeleri örgüt tarafından kaydedildi mi? Örgüt Avcı'ya şantaj yaptı mı?
Bostancı'da yapılan operasyonda DK'nın teknolojiyi en üst düzeyde kullandığı görülmüştü. Acaba buluşma ya da buluşmalar kayıt edildi mi?
Çünkü Avcı, kitabın basımından sonra çıktığı NTV yayınında cemaate yüklenirken 'herkes korku içinde benim de bir şeyim çıkacak mı' mealli ifadeler kullanmıştı.
Eğer Avcı'nın örgüt evinde yaşadığı bir yasak aşk varsa ve bu kaydedilmişse, geçmiş yıllarda Ergenekon'u ilk ortaya çıkartan şahıslardan biri olan Avcı'nın kitabında Ergenekon'u boşa çıkarmaya çalışması farklı bir durumu ortaya koyuyor.
Avcı'nın öğretmen K. ile ilişkisini Nejdet Kılıç üzerinden yürüttüğü biliniyor. Bu durumda örgütün Avcı'nın yaşadığı ilişkiyi kontrol altında tutması, Kezban K'yı kullandığı örgüt evinde yaşadığı ilişkiyi kaydetmesi de kuvvetle muhtemel.
Bu süreçte yaşanan bir başka hadise var ki olayı daha da ilginç kılıyor. Çünkü Avcı kitabında Nejdet Kılıç'ın dinlendiğini açıkça yazdı. Böylece polis ve MİT'in gizli operasyonu deşifre oldu. Dinlenildiklerini/izlenildiklerini fark eden örgüte yönelik operasyon öne çekildi ve üç gün önceki gözaltılar gerçekleşti.
Avcı kitabının 491. sayfasında yalnızca bire bir, iki telefonun karşılıklı görüşme ve mesajlaşma için kullanıldığını (05.. ... .. 92 ve 05.. ... .. 94) İstihbarat şubesinin görev alanına girmemesine rağmen dinlendiğini iddia etmişti.
Oysa sadece sonu 94 ile biten numara mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Fakat bu iki telefonun Avcı ve ilişkide olduğu iddia edilen Kezban K. arasında kullanıldığı görülünce vaktinden önce (26.01.2010) çıkış yapılarak dinleme bitirildi.
Yani Avcı'nın iddia ettiği gibi bir telekulak hadisesi yok. Kulislere göre de Avcı'nın Adalet ve İçişleri bakanlıklarına yaptığı başvurular 'süren soruşturmayı açık edeceği için' cevapsız bırakıldı.
Avcı'nın öğretmen K. ile olan ilişkisi sadece ikisini ve kendi ailelerini ilgilendirir. Buna diyecek bir şey yok.
İlişki başladığında her ikisi de evliydi. Öğretmen K. daha sonra boşandı. Kulislere göre Avcı da eşinden boşanacaktı.
Hatta bu durum Avcı'nın eşiyle ve onun ailesiyle arasında gerginliğe de neden oldu. Fakat bütün bunlar olayın kahramanlarının özel hayatı. Sadece kendilerini ilgilendirir.
Fakat bu durumu gizlemek için Avcı'nın emniyeti, yargı camiasını ve Gülen Cemaati'ni bir suç örgütü gibi göstermeye çalışması anlaşılamaz bir durum.
Ergenekon, Danıştay, Kafes ve Balyoz gibi hayati soruşturmaları boşa çıkarmaya çalışması en basit tabirle Avcı için talihsizlik oldu.

KAYNAK aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License