13.9.10

HERHES KAZANDI

Evet diyen de hayır diyen de kazandı

Başbakan Erdoğan, referandum sonuçlarının ardından önemli bir konuşmaya imza attı. 'Hayır' diyen vatandaşlara da sıcak mesajlar veren Erdoğan, referandumun kaybedeninin olmadığı vurgusunu yaptı. Demokrasinin yerleşmesi ve özgürlüklerin alanının genişlemesinin herkese faydasının olduğunun altını çizdi ve herkese teşekkür etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, sonuçlar ortaya çıktıktan sonra bir teşekkür konuşması yaptı. Evet diyenlerin de, hayır diyenlerin de kazandığını vurgulayan Başbakan, bütün vatandaşlara teşekkür etti. "Dünyanın dört bir yanından, okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum. Ne yapayım, buradan okyanus ötesine mesajlar verildiğine göre bizim de bir mesajımızın olması gerekir." diyen Erdoğan, parti liderlerine "Gelin hep birlikte yeni bir anayasa yapalım." çağrısı yaptı. Referandum sürecinde şahsına ve partisine yapılan hakaretlere karşı hakkını helal ettiğini söylerken, "Ben de birilerini incittiysem özür dilerim." dedi.Başbakan Erdoğan, referandum sonuçlarının yeni anayasa çalışmaları için bir milat olacağını belirtti. Bugünden itibaren çalışmalara başlayacaklarını kaydederek en geniş uzlaşıyı arayacaklarının mesajını verdi. "Türkiye Ramazan Bayramı'nın ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır." diyen Erdoğan, "Bu sonucun ülkemize, milletimize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. İleri demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelesinde tarihî bir eşiğin milletçe aşıldığını dile getiren Başbakan, şöyle devam etti: "Ne mutlu bize ki demokrasinin, hukunun, adaletin çıtasını el birliğiyle yükselttik. Cumhuriyetimizi tam demokrasiyle taçlandırmak için sandık başına gittik. Özgürlüğün, adaletin meşalesini birlikte tutuşturduk. Başımız dik, alnımız ak olarak diyoruz ki, halkoylamasında milletimizin iradesi tecelli etti. 12 Eylül'de kazanan demokrasimiz olmuştur. Demokrasinin, siyasetin, milli iradenin gücü bugün kat be kat artmıştır."

Erdoğan, 'hayır' cephesine de sıcak mesajlar verdi: "Milletimizin iradesi hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, kıymetlidir. Hiç kimsenin bu iradeyi küçümseme, yok sayma, görmezden gelme hakkı yoktur, olamaz. Çünkü ileri demokrasi herkes içindir, hak ve özgürlükler herkes içindir, hukukun üstünlüğü herkes içindir, her bir vatan evladı bu akşam büyük bir kazanç içindedir."

Vesayetçi anlayışın kaybettiğinin altını çizerek, "Bugün kaybeden, darbeci anlayış olmuştur. Değişime ve değişimin getireceklerine direnen anlayış kaybetmiştir." vurgusunu yapan Erdoğan, referandumu Türk demokrasi tarihi için bir dönüm noktası olarak değerlendirdi: "Türkiye'de artık zihniyet itibarıyla darbe heveslilerinin hevesleri kursağında kalacaktır. Türkiye'de artık milli iradenin gücü her türlü kirli oyunu bozacaktır. Bugün çıkan 'evet' kararı, milletimizin demokrasi özleminin bir neticesidir."

Çıkan sonucun, AK Parti için bir güvenoyu anlamına gelmediğini tekrarlayan Erdoğan, üstü kapalı olarak MHP'ye de şu göndermeyi yaptı: "Muhalefet partilerinden bir tanesi, 'Bu bir güven oylamasıdır' diyordu. Acaba bundan sonrasını neyle izah edecek merak ediyorum. 'Ülke aydınlıktan karanlık bir döneme girmiştir' diye bugün bir açıklama yapıyordu. Tam aksine, ülke karanlıktan aydınlığa çıkıyor."

Erdoğan, konuşmasında, bir teşekkür paragrafı da açtı. Vicdanının sesini dinleyen bütün MHP'lilere, CHP'lilere, BDP'lilere ve baştan beri 'evet' diyen SP, BBP ve HAK-PAR'a teşekkür etti. Başbakan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Hak-İş Konfederasyonu'nun yanı sıra liberallere, Kürt aydınlara, devrimci solculara ve mahalle baskılarına aldırmadan iradesini ortaya koyan sanatçılara da teşekkürlerini sundu. İSTANBUL ZAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License