22.7.10

BAŞBUĞUN OĞLU KİMİNLE?

Türkiye'yi Şok Eden Fotoğraf

Tüm Türkiye'yi hayretler içerisinde bırakacak bu fotoğraf, bir PKK teröristi ile PKK ile mücadelenin başındaki subayın oğluna ait...
Vakit gazetesi bugün Türkiye'yi şok eden bir habere imza attı.

İşte Vakit gazetesinin ulaştığı o fotoğraf ve bu kişilerle ilgili geniş bilgi:

09 Nisan 2009 tarihinde İstanbul'da PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda, Burhan kod adlı Hasan Lala, Melike kod adlı Hacer Nar ve Ali kod adlı Yılmaz Ayyıldız isimli PKK teröristleri yakalanmıştı. Vakit, yakalanarak cezaevine konulan bu 3 teröristle ilgili detaylı bilgilere ulaştı. Yakalanan şahıslar, İstanbul Başsavcılığı'nda yapılan sorgulamada, örgüt adına kırsal ve siyasal alanda örgütsel faaliyet yürüttüklerini kabul ettiler. Şahısların ev aramalarında ruhsatsız silahların yanı sıra çok sayıda örgütsel doküman da ele geçirildi.KİM BU İSİMLER?

Hacer Nar savcıya verdiği ifadesinde, İbn-i Sina Hastanesi'nde 1992 senesinden itibaren 2 yıl hemşirelik yaptıktan sonra sol düşünceye mensup olduğu için arkadaşları ile beraber bazı zamanlar DEP'e gidip gelmeye başladığını, kendisini bu hareketliliğe kaptırarak, hemşirelik görevinden ayrıldığını, İran'a illegal yollardan çıktığını anlattı. Nar, 1994 yılında DEP'li Kars-Digor Belediye Başkanı Ali Ayman aracılığı ile kırsala çıktığını ve Madur kampına giderek burada kamp sorumlusu Şemdin Sakık ile görüştüğünü anlattı. Çok sayıda askerin öldürüldüğü eylemlerde yer aldığını itiraf eden Hacer Nar, terör örgütünde bayanlardan oluşan bölüğün komutanlığını yaptığı öğrenildi.

BDP'Lİ MİLLETVEKİLİNİ ANLATTI

Terörist Nar, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in, örgütün tek tip elbisesini giyerek 2004 Haziran ayında Türkiye'den katılan PJA delegesi olarak kongreye katıldığını da söyledi.

BARIŞ ANNELERİ İNİSİYATİFİ İLE İLİŞKİLERİ

Nar'a örgüt tarafından 2004 yılının son aylarında, örgüt içerisinde almış olduğu eğitimler sonrası Türkiye'de yasal olarak faaliyet gösteren legal kurum ve kuruluşlarda görev alması yönünde talimat verilmiş. Sahte kimlikle Türkiye'ye geçişi sağlanan Nar, İstanbul'da bulunan Barış Anneleri İnisiyatifi'nde aktif görev almış.

UZAKTAN KUMANDALI BOMBA KONUŞMALARI

Evinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve yayın ele geçirilen diğer PKK'lı terörist Yılmaz Ayyıldız'ın, Ferit Baran isimli örgüt üyesi vasıtasıyla kırsala gönderdiği iki militan, Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanmış ve bu şahısların Yılmaz Ayyıldız'ın kullandığı telefonla irtibat kurdukları ve örgütsel içerikli konuşmaları adli olarak tespit edildi. Yine Yılmaz Ayyıldız'ın telefon görüşmesinde, görüştüğü şahsı öncelikle uygun telefon için yönlendirdiği ve akabinde uzaktan kumandalı bomba ve örgütsel malzeme teminine matuf konuşmaların gerçekleştiği de hukuki olarak tespit edildi.

VE HASAN LALA'NIN EVİNDEN ÇIKAN DOKÜMANLAR



Bu 3 isimden sonuncusu ise Burhan kod adlı Hasan Lala. Bu ismin, dağa çıkacak gençleri sorumlu örgüt mensuplarına yönlendirdiği ve başkasına adına alınmış hatlar üzerinden telefon görüşmelerini gerçekleştirdiği, iddianamede yer almıştı. Vakit, terörist Hasan Lala'nın evinde yapılan aramada ele geçirilen dokümanların detaylarına ulaştı. Hasan Lala'nın ikametinde bulunan bilgisayarında PKK güdümünde yayın yapan internet sitelerinden indirilen dokümanlar ile terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDGM (Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi) tarafından yapılan faaliyetlerin fotoğraflarıyla birlikte, HPG (Halk Savunma Güçleri)‘nin açıklamalarını içeren bildiriler, araç yakma eylemlerinin üstlenildiğine ilişkin haberler ve örgütsel mail adresleri bulundu. Yakalan şahıslara ait evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanın yanı sıra biri ruhsatsız Glock marka ruhsatsız silah ele geçirildi.

ÖCALAN'IN AÇIKLAMALARI ÇIKTI

Hasan Lala'nın bilgisayarında yer alan “export\File Finder 11-04-2009 03-49-21\Office97+ Compound Document Type (DOC, XLS, PPT)\1” adlı dosyanın içerisinde; PKK/KONGRA-GEL terör örgütü güdümünde yayın yapan internet sitelerinden indirilmiş haberler bulundu. Bu haberler içerisinde bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan'ın ve terör örgütünün askeri yapılanması olan HPG(Halk Savunma Güçleri)'nin açıklamalarının yayınlandığı, ayrıca terör örgütü mensuplarının gerçekleştirmiş oldukları araç yakma eylemlerinin üstlenildiğine dair haberlerin yayınlandığı word dosyaları bulundu.

Bilgisayarda, Abdullah Öcalan'ın avukatları ile yapmış olduğu görüşme notlarının, KCK sorumlusu Murat Karayılan'ın yaptığı propaganda konuşmalarının ve PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin ve gençlik yapılanması olan YDG-M'nin yazılı açıklamaları da bulundu.

ELE GEÇİRİLEN BELGELER ŞÖYLE

“export\File Finder 11-04-2009 02-28-09\Zip\1” adlı dosyanın içerisinde bulunan belgeler şöyle:
PKK/KONGRA-GEL terör örgütü Askeri kanadı olan HPG (Halk Savunma Güçleri)‘nin açıklamaları

“Kadın Gerilla çiğdem can” isimli uzantısı değiştirilmiş belge

PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün sözde sistemi olan olan KCK (Koma Ciwaken Kürdistan) Yürütme Konseyi‘nın yapmış olduğu “KCK AKP yeni savaşa davetiye çıkarıyor” isimli belge

“Bezele baskınına ilişkin ilk açıklama” isimli belge

“Çatışmada 6 asker öldürüldü” isimli belge

“Sivas'ta yaşamını yitiren gerillanın kimliği açıklandı” isimli belge

“HPG ANAKARARGAH KOMUTANLIĞININ AÇIKLAMASI” isimli belge

“HPG Medeni Norşinin intikamı alınacak!” isimli belge

“export\File Finder 11-04-2009 02-28-09\PNG\1” adlı dosyanın içerisinde; PKK/KONGRA-GEL terör örgütü güdümünde yayın yapan www.rojacıwan.com isimli internet sitesinin resmi ve PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDGM tarafından açılmış pankartın fotoğrafı olduğu görüldü.

SALDIRI ÖNCESİ ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR

Terörist Hasan Lala'nın ikamet adresinde elde edilen “LACIE_1207711085002KR2U2SA_160 GB Taşınabilir Hard Disk'te export\File Finder 11-04-2009 tarihinde Export edilen 02-28-09\JPG\1” adlı dosyanın içerisinde, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarının terör örgütünün sözde kırsal alanında üzerlerinde terör örgütünün sözde askeri elbisesi ve silah bulunurken örgütün sözde bayrağı önünde çekilmiş fotoğrafları bulundu. Dosyaların yapılan operasyon öncesi farklı tarihlerde oluşturulduğu tespit edildi.

FOTOĞRAFLAR SORULDU

Burhan kod Hasan Lala isimli örgüt üyesinin savcılıktaki sorgusunda şok iddialarda bulunduğu öğrenildi. Savcılık sorgulamasında bu fotoğraflarda yer alan şahısların kimler olduğu, bu örgüt üyelerinin isimleri ve örgüt içindeki konumları soruldu.



ŞOK BİLGİLER: MURAT BAŞBUĞ'LA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARIM ONLAR


Bu fotoğraflardan bazıları için Burhan kod Hasan Lala'nın verdiği cevaplar hayret uyandırdı. Lala'nın iddiasına göre, kendisiyle birlikte çekilmiş çok samimi fotoğrafların birçoğu Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un oğlu Murat Başbuğ'a aitti. O fotoğraflardan birinde gerçekten, Lala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un oğlu Murat Başbuğ'la yan yana görülüyor.

MURAT BAŞBUĞ VE LALA YANYANA

Yukarıdaki fotoğraf, Hasan LALA isimli şahsın ikameti olan adreste -Beşiktaş ilçesi Kültür Mahallesi Ahmet Yesevi Sokak No :4- yatak odasında yapılan aramada bulundu.

ASKER YAKININA TORPİL

Hasan Lala adlı terörist, evinde yapılan aramada elde edilen “GEVAŞ İLÇE JAND. ASAYİŞ KOMUTANLIĞI YOLDÖNDÜ KARAKOLU HAKAN TARİ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER” yazılı doküman hakkındaki savcılık sorusu üzerine, Van'da kısa dönem askerlik yapan bir yakınına yardımcı olmak üzere aracılık etmek için bu notları tuttuğunu söyledi.
Hasan Lala, “İZMİR GAZİEMİR HAVA OKULUDA KD. ÜST ÇAVUŞ NATO İZMİRİ İSTİYOR ERDAL GÜLER SİCİL 2000/027” yazılı dokümanın ve dokümanda ismi geçen Erdal Güler'in kim olduğunun sorulması üzerine de, bu şahsın İzmir'de Gaziemir Hava Okulunda rütbeli pilot olduğunu ve İlker Başbuğ'un oğlu Murat Başbuğ ile görüştüğünü öğrenen yakınlarının isteğiyle bu şahsın yerinin değiştirilmesi için yazmış olduğu not olduğunu ifade ve iddia ettiği öğrenildi.

BAŞKA ASKER ÇOCUKLARI İLE DE İRTİBATI VAR

Galeri işleten Lala'nın, maddi imkanlarını da kullanarak başka asker çocukları ile de yakınlık kurduğu da tespit edildi ve bu irtibatlar savcılık ifadesinde soruldu. Ele geçen belgelerde, Lala'nın bir reklam ajansına da ortak olduğu ve çok sayıda yerli ve yabancı bayanla fotoğrafların çekilmiş olduğu ve bayanlardan oluşan bu çevrenin etkinliklerde yer aldığı görüldü.

KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

Kamuoyu bu şok fotoğraf ve Hasan Lala adlı teröristin “arkadaşım” iddiasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'dan açıklama bekliyor. Cevap bekleyen sorular şöyle:

*Bu fotoğrafı neyle izah ediyorsunuz?

*Murat Başbuğ'un Hasan Lala adlı teröristle arkadaş olduğu doğru mu?

*Doğru ise, PKK'lı olduğunu bilmiyor muydu?

*PKK'lı Lala'nın asker yakınlarıyla ilgili talepleri yerine getirilmiş midir?

Kaynak: Yener Dönmez / Vakit

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License