3.7.10

DANDİ KEMAL'İN YALANI

Kılıçdaroğlu'nun büyük yalanı...

Kemal Kılıçdaroğlu ile bir kısım medya arasında gizli bir mutabakat var gibi.

Şöyle: Sen milletin hoşuna gidecek ama seni buraya getiren güçlerin hoşuna gitmeyecek sözler edebilirsin ama sonradan yalanlamak kaydıyla...
Mesela, Kürt sorunu ve başörtüsü yasağı hakkında bu konuları iktidara geldiğinizde çözeceğinizi söylemelisiniz.
Biz de bunu manşet yaparız, halka senin iktidarında kızların başörtüsü ile üniversiteye gidebileceğini söylediğini iletiriz.
Ama sonra sen bunu yalanlarsın!
Çünkü Baykal'ı götürüp seni getirenlere karşı taahhütlerin var. Bu konular Türkiye'nin çözümsüz çıbanbaşı konuları. Bunlar çözülmemeli ki Türkiye her zaman içte sorunlu bir ülke olsun...Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediklerini dinlerken onun mutlaka ve mutlaka Deniz Baykal'ı götürüp yerine Kılıçdaroğlu'nu getirip siyaseti yeniden dizayn etmek isteyen derin güçlerin adamı olduğunu hiçbir zaman akıldan çıkarmamak lazım.
Onun için Kılıçdaroğlu'nun Radikal'e verdiği demeçte "Bizim iktidarımızda kızlar başörtüsü ile üniversiteye girebilecek" sözlerini de okuyunca bunun arkasından kesinlikle bir yalanlama geleceğini, Önder Sav'ın böyle söylenmesine müsaade etmeyeceğini düşünmedim değil.
Nitekim öyle oldu.
Kılıçdaroğlu haberi gazetede görünce "Ben öyle söylemedim" deyiverdi.
Ama ne hikmetse, yalanlama erken saatlerde gelmesine rağmen bazı gazeteler Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü hakkındaki özgürlükçü mesajını manşetten vermeye devam ettiler.
Bazı köşe yazarları da Kılıçdaroğlu'nun sözlerini doğru kabul ederek yazılarını yazdılar.
Örnek; Vatan Gazetesi.
Kılıçdaroğlu kendi beyanını yalanlamasına rağmen Vatan Gazetesi dün "Türbanı biz çözeriz" üst manşetiyle çıktı.
Başlığı görünce ilk görüşte Kılıçdaroğlu'nun bunu yapacağını söylediğini düşünüyorsunuz. Detaylarda ise "Kılıçdaroğlu kızlar üniversiteye türbanla girecek demediğini belirtti ve 'CHP iktidarında toplumsal, kurumsal ve siyasal uzlaşmayla sorunlar çözülebilir' açıklamasını yaptı..." açıklamasını görüyorsunuz.
Her zaman kullanılan bir gazetecilik hilesi...
Kılıçdaroğlu sen kimi kandırıyorsun, karşında kumda oynayan çocuklar mı var senin?
Güngör Mengi sen gazeteni okuyanların salak olduğunu mu düşünüyorsun?
Ya Ahmet Hakan'a ne demeli?
Kemal Kılıçdaroğlu'nun önce söyleyip sonra yalanladığı bir sözü için "İşte şimdi oldu Kemal Bey, sizden tam da duymak istediğimiz işte buydu" diye yazıyor.
Ahmet Bey, Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü özgürlüğü ile ilgili sözlerini yalanladı, haberiniz mi yok, yoksa haberiniz olduğu halde siz de mi bilerek ya da bilmeyerek bu oyuna geliyorsunuz?
Lütfen!
Evet, AK Parti'nin bu sorunu iktidarının ikinci döneminde de çözemeyeceği anlaşıldı. Çünkü Anayasa Mahkemesi balyozu partinin üzerinde duruyor.
Hatırlarsanız Süleyman Demirel "Başörtülü kızlar Arabistan'a gitsinler" demişti. Sonra da ona kızan AK Partililer'e "Madem iktidarsınız yapın, buyurun bu başı bağlı kızları burada okutun, yapın, acizsiniz, gücünüz yok..." demişti.
Yani, bu sorun öyle bir sorun ki, bu yasağı isteyen iktidar partisi çözemez!
Kılıçdaroğlu da zaten "Çözeceğiz" derken yalan söylüyordu.
Nuh GÖNÜLTAŞ
nuhgonultas@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License