15.12.10

BALYOZ HAKİMLERİ TEMİZLENDİ

HSYK dan mehkemeye balyoz

Dün görevden alınan iki 'Balyoz' hakiminin lehte verdikleri bir karar karşılığında, iki fahişeyle birlikte oldukları ve bu fahişeleri Adliyeye de getirdikleri iddia ediliyor.
HSYK tarafından dün görevden alınarak özel yetkileri kaldırılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak hakkında şok iddia... Adalet Bakanlığı Müfettişlerinin hazırladığı raporda, Başkurt ve Canak'ın, bir uyuşturucu davasında lehte karar almaları karşılığında kendilerine rüşvet olarak hayat kadınları sunulduğu ve 2 hakimin bir otel odasında birlikte oldukları fahişeleri adliye binasına da getirdikleri iddia ediliyor. HSYK tarafından dün görevden alınarak özel yetkileri kaldırılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak hakkında şok iddialar ortaya atıldı. Adalet Bakanlığı Müfettişlerinin hazırladığı raporda;

Mahkeme Başkanları Erkan Canak ve Zafer Başkurt'un Ergenekon ve Balyoz davalarını sabote planında yer aldıkları; fuhuş, uyuşturucu ve rüşvete adlarının karıştığı gibi çok ciddi iddialara yer verildi.

BALYOZ VE ERGENEKON'A MÜDAHALE
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevden alınan İstanbul Özel Yetkili 10. ve 14. Ağır Ceza Mahkemelerinin başkanları Zafer Başkurt ve Erkan Canak'ın uzunca bir süredir takip edildiği, her iki mahkeme başkanının da Ergenekon sanıkları ile irtibatlı olduğu ifade ediliyor. Başkurt ve Canak'ın süren soruşturmalara müdahale etmek için yapılan planda yer aldığı, teknik takiplerde davaların sabotesi için görüşüldüğü, görüşmelerin Kadir Özbek ve CHP'li Seyfi Oktay arasında yapıldığı, mahkeme başkanlarının Balyoz ve Ergenekon sanıkları ile ilgili lehte karar vermek üzere etkilendiği belirtiliyor. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı dosyada ‘yargıyı etkilemeye teşebbüs' soruşturması kapsamında yasal teknik takip kayıtlarında durumun açıkça görüldüğü ifade ediliyor.

ADLİYEYE FAHİŞE GETİRDİKLERİ İDDİA EDİLDİ
Haklarındaki soruşturmalar yüzünden özel yetkileri alınan Zafer Başkurt ve Erkan Canak'ın başını çok ağrıtacak bir başka iddiaya göre; emniyetin yürüttüğü bir uyuşturucu operasyonu Başkurt ve Canak'a uzanıyor. Erkan Canak'ın baktığı uyuşturucu davasında sanıkların lehine karar verilmesi karşılığında rüşvet alındığı çetenin, Canak adına Siwiss Otel'de bir oda tuttuğu, 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ve Erkan Canak'ın burada hayat kadınları ile birlikte olduğu ifade ediliyor. HSYK'ya gönderilen raporlara göre; iki mahkeme başkanının hayat kadınlarını mesai bitiminden sonra Beşiktaş Adliyesi'ne dahi getirdiği iddia ediliyor. Adliyede görev yapan muhabirlerin dahi bu duruma şahit olduğu belirtilirken, bu durum ile ilgili kamera kayıtları ve ziyaretçi defterlerinin istendiği vurgulanıyor.

TEKNİK TAKİBE TAKILDILAR
Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile bir grup avukat hakkında yürütülen ‘Adil yargılamayı etkileme' soruşturması kapsamında bazı mahkeme başkanları da teknik takibe takılmıştı. Eski Adalet Bakanı Oktay ile bazı avukatların Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak ile görüştüklerinin teknik takibe takıldıkları öne sürülmüştü. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi, Almanya'dan iade edilen Metin Kaplan ve “Dost Tarikatı” lideri İhsan Güven ve eşinin öldürülmesine ilişkin davaların yargılamalarını yapmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ise, 15-20 Kasım 2003'te İstanbul'a yapılan bombalı eylemlere ilişkin görülen El Kaide davası, uyuşturucu kaçakçısı olduğu öne sürülen Urfi Çetinkaya'nın yargılandığı “Son Tango” davası, çete lideri olduğu iddia edilen Kürşat Yılmaz, İbrahim Tatlıses, Tuğba Özay gibi ünlü isimlerin yargılandığı “Toprak” operasyonu davasına bakmıştı.

ZAFER ARACILIĞI İLE CANAK'A TEHDİT
Ergenekon'da yargıyı etkilemekle suçlanan ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan avukatlardan Kudbettin Avcı'nın teknik takiplerde İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak'ı açıktan tehdit ettiği ortaya çıkmıştı. Avcı, hakime, istediği tahliye kararının verilmemesi halinde 'iftira' atacağını anlatmıştı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne son olarak, 16 Aralık Perşembe günü (yarın) görülecek olan “Balyoz” davası gönderilmişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak, operasyonda tutuklanan avukat Ali Hadi Emre ile yaptığı görüşmede, operasyon sonrası tutuklanan Kudbettin Avcı'nın kendisini nasıl tehdit ettiğini şu sözlerle anlatıyordu: "Kudbettin beni ikide bir tehdit edip duruyor ya. Ya ne bileyim işte o hadiseden dolayı yok efendim işte bunu tahliye edeceksin, etmezsen seni müfettişe şikayet ederim. İftira ederim. Zafer Bey'e söylemiş. O da geldi bana söyledi. Moralim bozuluyor ya. Ya ben de anlamıyorum ki. Yok efendim işte seni şikayet edeceğim. Yok şunu yapacağım. Ben de yatarım. Sen de yat. Bizim Zafer başkana söylüyor. O da gelip bana söylüyor. Ya bu kafayı mı yemiş? Böyle tehditle bir şey mi istiyor?"

BAŞKURT GEBZE, CANAK SAKARYA'DA
HSYK'nın özel yetkilerini kaldırdığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt Gebze'de, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak da Sakarya'da geçici yetkiyle görevlendirildi.




Kaynak: Yeni Akit

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License