15.12.10

ÇAKMA GANDİ ÇAKILDI

Kemal Bey'in 10 yalanı

Dolandırıcılıktan mahkum olan belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu'nun ifadelerine dayanarak Kayseri Belediyesi'nde 'rüşvet tezgahı' olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu'na, Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den cevap gecikmedi. "Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday bir olay. Bir olayda nasıl 10 yalan söylenebilir?" diyen Özhaseki 10 yalanı belgelerle ortaya koydu.YUSUF ÇELEBİ / KAYSERİ - ANKARA
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde Kayseri Belediyesi ile ilgili 'rüşvet' iddialarına ilk cevabı Başbakan Erdoğan'dan almıştı. Dün kameralar karşısına geçen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Kılıçdaroğlu'nun çevresindekiler tarafından yanlış ve eksik bilgi verilerek yanıltıldığını söylediHakkındaki suçlamaların tamamen asılsız olduğunu belirten Özhaseki, "İşim gücüm dünyam tamamen belediye, siyasi polemik olacak işlerde tartışmaya girmem. Kendi işime yoğunlaşır devam ederim. Ancak öyle iddialar gündeme geldi ki bu basın toplantısını yapmak bir zaruret haline geldi. Dünkü olay belki de Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday bir olay; Bir olayda nasıl 10 yalan söylenebilir? Böyle bir başlıkla başvuru yapılabilir" diye konuştu.

Özhaseki, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına 10 başlık halinde cevap verdi:

BİZ İHBAR ETTİK O DEĞİL

Kılıçdaroğlu'nun iddiasına kaynak olarak gösterdiği Hacı Ali Hamurcu, Gesi Belediyesi'nde geçici işçi iken Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Belediyenin adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı ihbarları gelince teftiş kurulunu görevlendirdim. Cumhuriyet Başsavcılığı'na 25 Haziran 2007'de suç duyurusunda bulunduk. Hamurcu'nun polise kendisinin gittiği yalan. Tekirdağ'da bir inşaatta yakalandı, Kayseri'ye getirildi.

26 SAYFA DA DURUYOR EKSİK YOK

Polis, Hamurcu'nun 26 sayfa ifadesini aldı. 10 sayfalık bölümü memurlara ait suçlarla ilgili olduğu için ayrıldı. Polis bunu tutanakla ve 26 sayfa olarak bir tek sayfasını çıkartmadan Başsavcılığa gönderdi. İfadelerden tek satır çıkartılmadı. 10 sayfasının dosyadan çıkarıldığı iddiası yalan

KAPATILMADI AKLANDIM

Vali Mevlüt Bilici ile ilgili iddiaların da gerçeği yansıtmıyor. Kemal Bey 'bu dosya kapatıldı' diyor, böyle olmadı. Soruşturma başlatıldı, savcılık iddialarla ilgili tam 9 ay inceleme yaptı. 50 kişinin ifadesi alındı. Sonuçta benimle ilgili olarak 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı alındı.

OSMAN GÜNEŞ GÖREVDEYDİ

Dönemin Kayseri Valisi Osman Güneş'in tayini 30 Kasım 2007'de çıktı ancak 4 Aralık 2007'ye kadar görevini sürdürüp resmi evrak imzaladı. Yani resmi evrakı tayini çıktıktan sonra imzaladığı iddiası düzmecedir.

SÜRGÜN DEĞİL NORMAL TAYİN

Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul'un olayın açığa çıkardığı için tayin edildiği iddiası da yalan. Vali yardımcısı kendisine gelen dosya ile ilgili yapılması gerekeni yaptı. Çünkü suçun içeriği zaten teftiş kurulumuzun da belirlediği gibi rüşvet. Tayini ise Gaziantep'e normal tayin döneminde toplu kararname ile oldu. Bu olayla ilişkilendirmek doğru değil.

RAPOR GEÇ GELMEDİ

Olayla ilgili 30 Kasım 2007'de Melikgazi ve Kocasinan Belediyelerinden, suçlarla ilgili bilirkişi görevlendirilip rapor hazırlanması istendi. Bilirkişi 5 günlük çalışma yaparak, 3 Aralık 2007'de mahkemeye gönderdi. Belediye, mahkemeden gelen yazıya cevabı geç verdiği için bilirkişi talebi ile ilgili yazı da 4 Aralık 2007'de gitti. Burada bilirkişi raporunun geç gelmesi ya da geciktirilmesi söz konusu değil. Bilirkişilerin de verdikleri rapordan isimleri bellidir.

DAVA 5 AY DEĞİL 2 YIL SÜRDÜ

Hamurcu'nun dolandırdığı 8 kişi ifade verdi, Hamurcu suçlamaları mahkemede kabul etti ve 8 kişiyi dolandırmaktan, evrakta sahtecilik yapmaktan 6 yıl ceza aldı. Avukatları itiraz etti, karar 2 kez temyizde onaylandı. Hamurcu ile ilgili olay 23 Haziran 2007'de başladı, 02 Temmuz 2009'da bitti.

SAHTE SENET HURŞİT TOLON'UN İŞİ

Kılıçdaroğlu, Yakup Erikel ile ilgili bilgi veriyor ama Yusuf Erikel'den bahsetmiyor. Yakup Erikel, birkaç kez Bülent Arınç beyin avukatlık görevini yapmıştır. Oradan ilinti kurulmak isteniyor. Bu şahıs da kendisine avukat ararken Yakup Erikel ile görüşmüş. Sonrasında ise Yusuf Erikel ile görüştürülmüştür. Yusuf Erikel bugün tutuklu ve cezaevinde bulunmaktadır. Asıl sorulması gereken kişi Yusuf Erikel kim? Yusuf Erikel benimle ilgili sahte senet düzenleyen, bana şantaj yapan biri. Hamurcu ile birlikte iş yapan biri. Bu sahte senette Ali Hamurcu'nun kullandığı, belediyemize ait 13 numaralı mühür, benim mühürüm gibi kullanılmış. Bu sahte senet daha sonra polis tarafından bulundu, benim 100'e yakın imzam alındı. Adli Tıp'ta imzalar incelendi ve senetteki imzaların bana ait olmadığı ortaya çıktı. 10 trilyonluk senet sahte çıktı. Adli Tıp raporunda imzanın Yusuf Erikel'e ait olduğu ortaya çıktı. Senedin de Hurşit Tolon'un talimatıyla hazırlandığı ifadelerde yer almaktadır.

9 SENARYOYU İTİRAF ETTİ

Hamurcu savcılıkta da 13 sayfa ifade vermiş. Polise verdiği ifadesiyle savcılık ifadesi çelişkili. Savcılık ifadesi arap saçına dönüşmüş. Rakamlar karışmış, adamlar karışmış, yerler karışmış. Savcı çelişkiyi sorunca 'Bu işi başımdaki amirle birlikte yaptım. Ben kendimi kurtarmak için bu senaryoyu yazdım' diyor. Kılıçdaroğlu'nu çevresindeki arkadaşları yanlış yönlendirdi.

HAMURCU MAĞDUR DEĞİL

Kılıçdaroğlu, 8 kişiyi dolandırıp suçunu kabul eden ve evrakta sahtecilikten 6 yıl ceza alan Hamurcu'yu masum olarak gösterdi.


Vekilin seçim hesabı mı

İddiaları Kılıçdaroğlu'na ulaştıran Kulkuloğlu'nun Kayseri'de 1. sıra milletvekilliğini garantilemek istediği belirtiliyor. Kulkuloğlu'nun icra takipleri ve karşılıksız çekten dolayı başı dertte ve aday gösterilmesi yargılanabilir. Ali Hamurcu cezaevindeyken bir şekilde dışarıya çıkmayı başardı ve Mason üstadlara suikast planlarken yakalandı.




Kulkuloğlu: Erikel kardeşine baskı yaptı

Kayseri Belediyesi ile ilgili iddiaları Kılıçdaroğlu'na ulaştıran CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, dün ilginç iddialarda bulundu. Kulkuloğlu, Yakup Erikel'in kardeşi Yusuf Erikel'e baskı yaparak dosyayı bırakmasını sağladığını ve Ali Hamurcu'nun talebi olmadan, sahte görevlendirme belgesiyle avukatlığını üstlenerek dosyayı kısa yoldan sonuçlandırdığını öne sürdü. Kulkuloğlu, Yusuf Erikel'in daha sonra Ergenekon'la ilişkilendirildiğini söyledi. Özhaseki'nin açıklamalarına da değinen Kulkuloğlu, "Dilediği kanalda, mekanda, belge-lerle her şeyi konuşmaya hazırım. Eğer yüreği yetiyorsa, cesareti varsa, çarpıtmadan, yanıltmadan her şeyi ortaya koyacaksa hodri meydan" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nun ismini yanlışlıkla gündeme getirdiği avukat Yakup Erikel ise yaptığı yazılı açıklamada meslek hayatında ve tüm yaşamında alnının açık, başının dik olduğunu ifade etti. Erikel, zaman zaman kardeşi Yusuf Erikel ile isminin karıştırıldığını dile getirdi.





Hodri meydan istediğin TV'ye çıkalım

Özhaseki, rüşvet iddiaları nedeniyle Kılıçdaroğlu ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu hakkında dava açacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu ile istediği televizyon kanalında iddiaları tartışabileceğini de ifade eden Özhaseki şunları söyledi: "Benim adli yargıda bir dosyam yok, dokunulmazlığım da yok. Elinde bilgisi dosyası olan varsa adliyeye başvursun. Kemal Bey ikide bir hani 'hodri meydan' der ya. Kemal Bey'e 'hodri meydan' diyorum. İstediği televizyon kanalına çağırsın ama kendisi olacak. Hangi televizyon kanalı olursa olsun, konuşmaya hazırım. Kılıçdaroğlu ile iddiaları konusunda istediği bir televizyon kanalında konuşmaya, tartışmaya hazırım. Eğer orada hatam ispat edilirse, bir suçum ispat edilirse istifa etmeye hazırım ancak Kemal Bey söylediklerini ispatlayamazsa istifa etmesini beklemiyorum. Genel Başkan, o sıcak koltuktan kimse kalkmaz ama Kayseri halkından özür dilemeli. En azından bu kibarlığı göstermeli, 'beni bir milletvekili kandırdı' demeli, özür dilemeli. Kemal Kılıçdaroğlu için dava açacağım, Kulkuloğlu için dava açacağım. Özhaseki'nin konuşmasından sonra gazetecilere Ali Hamurcu ve iddialarla ilgili mahkeme kararları ve ifadelerin bulunduğu dosya dağıtıldı.




YAYIN TARİHİ: 15.12.2010
yenişafak.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License