24.12.10

KAYSERİNİN ÇÜRÜK SENEDİ

10 trilyonluk senedin sırrı çözüldü

Gazeteport internet sitesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kavganın nirengi noktası olan 10 trilyon liralık senedin tahsil edildiğini, avukat Yusuf Erikel’in de yüzde 25’lik payını bu paradan tahsil ettiğini bildirdi.

Bu haber, dün Milliyet başta olmak üzere bazı gazetelerde birinci sayfadan verildi. Beyaz TV’deki program partnerim Fikri Sağlar ile programa bağlanan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da aynı iddiayı dile getirdi.

Bu iddia çok vahimdir. Eğer böyleyse Kayseri defterinin yeniden açılması gerekir. Çünkü yolsuzluk iddialarının örtbas edilmesi için Başkan Mehmet Özhaseki ve genel sekreterinin imzaladığı söylenen senedin tahsili, üzerine gidilirse yolsuzluk iddiasına gerçeklik kazandırabilir.Dün Özhaseki ile görüştüm, kesinlikle böyle bir tahsilatın olmadığını açıkladı: “Eğer senedi tahsil etmişlerse, parayı vermişsek neden senedi almamışız? Senet neden onlarda kaldı? Kişisel olarak istesem bile böyle bir parayı ödemem mümkün değil. Belediye imkanlarıyla ödenmişse kayıtlardan hemen çıkar, gizlenmesi asla mümkün değildir.”

Senedin düzmece olduğunu ve Ergenekon’un komplosuyla karşı karşıya bulunduğunu anlatan Özhaseki, senetle ilgili emniyet kriminal tarafından hazırlanan raporda “Yusuf Erikel’in elinin ürünü” ifadesinin olduğunu açıkladı.

Bu gelişme, iddialara yeni bir boyut kazandırdı, kriminal rapora göre, 10 trilyon liralık senet, Ergenekon sanığı Yusuf Erikel tarafından hazırlandı. Yine başkana göre, senetle ilgili kendisine şantaj yapanlar Ergenekon’un tutuklu sanıkları Yusuf Erikel ile emekli asker Durmuş Ali Özoğlu...

CHP’nin iddialarına dayanak yaptığı belgede sahtecilik suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılmış Hacı Ali Hamurcu’nun Ergenekon soruşturma sürecinde gözaltına alındığında verdiği ifadeyi de ciddiye alırsak işin rengi hayli değişiyor.

Ne demişti Hamurcu? Aynen şöyle: “Senet Yusuf Erikel ve Hurşit Tolon tarafından dolduruldu!” Bu iddiayı, hem Erikel (doğrudan) hem Tolon (avukatı aracılığıyla) yalanladı. Ancak, senetle ilgili emniyet kriminalin raporu, Erikel’i zora sokacak gibi gözüküyor. Zira senedin Erikel tarafından doldurulduğu iddiasını teyit ediyor.

Erikel öfkeli, avukat olarak bir süre savunduğu müvekkili Hamurcu için “şizofrenik vaka” diyor. CHP’nin Kayseri’yle ilgili tüm iddiaları ise Hamurcu’nun ifadeleri üzerine dayanıyor. Haliyle akla şu soru geliyor: Hamurcu’nun hangi iddiası doğru?

Başkan Özhaseki’nin yorumu şöyle: “Bana senetle ilgili şantaj yapanlar arasında Yusuf Erikel ile Ali Durmuş Özoğlu var. İkisi de Ergenekon sanığı. Hacı Ali Hamurcu’nin ifadeleri de ortada. Kriminal rapora göre senedin Erikel tarafından doldurulduğu ortaya çıktı. Bunların üzerine gidilirse Ergenekon’un Kayseri’de nasıl bir komplo planladığı ortaya çıkacaktır.”

Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuda açıklama yaparsa iyi olur. Hacı Ali Hamurcu’nun belediyeyle ilgili tüm iddialarına dört elle sarılırken, Ergenekon soruşturmasındaki ifadelerini neden görmezlikten geliyorsunuz? Dersimli Kemal olarak neden Ergenekon’un üzerine gitmiyorsunuz?
Sakın ha, “Benim adım Kemal” demeyin...
Şamil Tayyar Star

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License