11.12.10

POYRAZKÖY EMİRLERİ GÖLCÜKTE

Poyrazköy Donanmada çıktı

10 çuval doküman ve dijital materyal arasında Poyrazköy'deki Ergenekon cephaneliğinin resmî belgeleri bulundu.
Gölcük Donanma Komutanlığı'nda döşemelerin altına yerleştirilen gizli belgeler arasında darbe planlarının yanı sıra Ergenekon cephaneliğini tescil eden resmî yazışmalar çıktı.

Askerî casusluk ve şantaj soruşturmasını yürüten özel yetkili savcılığın Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yaptığı aramalarda ele geçirilen belgeler kamuoyunu dehşete düşürdü. Darbe planlarının yer aldığı belgelerin içeriğindeki ayrıntılar netleştikçe, soruşturmanın boyutları da ortaya çıkıyor.İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki makam odasının zeminine yerleştirilen 10 çuval doküman ve dijital materyal arasında Poyrazköy'deki Ergenekon cephaneliğinin resmî belgeleri bulundu. Silahların değişik yerlerden getirilerek Poyrazköy'e gömülmesiyle ilgili yazışmaların altında Koramiral Kadir Sağdıç ve Albay Ali Türkşen'in imzalarının olduğu ileri sürülüyor. Belgeler arasında Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasını taşıyan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'yla ilgili ön çalışmalar dikkat çekti. Çalışmalarda üst düzey komutanların ıslak imzalarının da yer aldığı öğrenildi. Muhtemel darbe sonrası Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'le eski komutan Metin Ataç'a yönelik planlar ise 'Yassıada'yı işaret ediyor. Darbe karşıtı komutanların yargılandıktan sonra Yassıada'ya sürgün edilmesi kararlaştırılmış.

'Kaos Planı'nın gerçek olduğu daha önce Jandarma Kriminal, TÜBİTAK, Emniyet Kriminal ve Adli Tıp tarafından 7 kez onaylanmıştı. Yeni çıkan dosyalar, planla ilgili kapsamlı bir ön çalışmanın yapıldığını ortaya koyuyor. Poyrazköy'deki silahların Türkiye'nin değişik yerlerinden getirilerek İstek Vakfı arazisinde gömülmesiyle ilgili resmi yazışmaların yer aldığı belgenin altında da Kadir Sağdıç ve Ali Türkşen'in imzalarının olduğu ileri sürülüyor. İstanbul'un Beykoz ilçesi Poyrazköy mevkiinde 21 Nisan 2009'da başlatılan kazılardan sonra 15'i dolu 22 LAW silahı, 14 el bombası ve bol miktarda patlayıcı ile askeri malzeme bulunmuştu. Alınan bilgilere göre, Poyrazköy davası sanığı iki üst düzey komutanın imzasının yer aldığı yeni belgede, değişik yerlerde bulunan cephaneliklerin bir araya getirilmesi isteniyor. Belirlenen 4 ayrı adres içinde Poyrazköy'deki İstek Vakfı'na ait arazi seçilerek cephaneliklerin buraya gömülmesi isteniyor.

Belgeler arasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e yönelik planları da yer alıyor. Yapılacak darbenin ardından bu iki komutanın askerî mahkemelerde yargılanarak, Yassıada'ya sürgün edilmesi öngörülmüş. İstihbarat şube müdürü olan Deniz İstihbarat Binbaşı K.Y.'nin odasının altındaki gizli bölmede bulunan belgeler arasında darbe sonrası yapılacaklar tek tek sıralanıyor. Buna göre darbeye karşı çıkan üst düzey generallerin de daha önceki darbede olduğu gibi Yassıada'da askerî mahkemelerde yargılanmaları planlanmış.

Askerî casusluk ve şantaj' soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen 10 çuval belge ve dijital materyaller arasından darbe planları, fişlemeler ve şoke eden belgeler çıkmıştı. Casusluk ve fuhuş çetesinin arşivi olduğu belirtilen belgeler arasında devletin üst düzey 46 ismine ait özel fişlemeler, askerî müdahale sonrası yapılacaklar, amiral eşlerine ilişkin bilgilerin bulunduğu belirtiliyor. Özel bölmedeki 10 çuvalın içinde 'Kafes' ve 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın devamı niteliğindeki belgelerin de yer aldığı ileri sürülmüştü.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License