10.7.09

ÖZ, KOÇ MÜZESİNDE KEŞİFTE

Katliam planında Koramiral gölgesi

Gözaltındaki Ergenekon zanlısı bir subayın bilgisayarındaki katliam planı, Koç Müzesi’nde sekiz ay önce ele geçen patlayıcıların öğrencileri hedef alan bir eylemde kullanılacağını gösteriyor. Ergenekon savcıları dün denizaltıda keşif yaptı. Türkiye’nin 10 mayısta Taraf’tan öğrendiği patlayıcılar, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Öğütçü’ye teslim edilmişti. Öğütçü patlayıcıları Beykoz’da imha ettirdi. Askerî Savcılık ise “TNT kalıpları 1960’tan kalma; soruşturmaya gerek yok” dedi. Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü’nün adı Karargâh Evleri örgütlenmesinin yöneticisi olarak geçmişti. Yeni Aktüel Dergisi, Ergenekon savcılarının Öğütçü ile ilgili dosyayı Genelkurmay Askerî Savcılığı’na gönderdiklerini yazmıştı. Buna göre, Öğütçü’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Ergenekon’un en üst sorumlusu olduğu öne sürülmüştüRahmi Koç Müzesi’ndeki denizaltında bulunan TNT kalıplarının Ergenekon tarafından öğrencilere yönelik bombalı saldırı amacıyla konduğu iddia edildi. Bir Ergenekon tutuklusundan ele geçirilen eylem planına göre öğrenciler müzeye geldiği sırada bombalar patlatılacaktı.
Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar, Rahmi Koç Müzesi’ndeki Uluç Ali Reis denizaltısında bulunan TNT kalıplarıyla ilgili dün keşif yaptı. Keşif kararı, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir şüphelinin bilgisayarından çıkan öğrencilere bombalı saldırı planıyla ilgili alındı.
Denizaltıda yaptıkları detaylı keşifte, TNT kalıplarının yerini inceleyen Ergenekon savcıları, bu kalıpların denizaltında unutulacak bir yerde olmadığı görüşüne vardı.

Askerî savcılık kapatmıştı
Halbuki askerî savcılık, denizaltıda bulunan TNT kalıpları için soruşturmaya gerek görmemiş ve mühimmat için “Denizaltıda eskiden beri unutulmuş” kararına varmıştı.
Bu arada Koç Müzesi’nde tesadüfen bulunan TNT kalıplarının Poyrazköy kazılarında çıkarılan mühimmatla bağlantısı da araştırılıyor.

Koramiral Öğütçü teslim almıştı
Müzede sergilenen Uluç Ali Reis denizaltısında TNT kalıpları bulunduktan sonra müze yetkilileri tarafından Kuzey Saha Komutanlığı’na bildirilmiş, aynı gün içinde bir SAS (Sualtı Savunma) timi tarafından teslim alınan TNT kalıpları üç gün sonra Beykoz’da imha edilmişti. Patlayıcıları teslim alan ve imha kararı veren isim ise halen Kuzey Saha Komutanı olan Koramiral Feyyaz Öğütçü’ydü.
Öğütçü’nün adı Ergenekon soruşturmasında daha önce de gündeme gelmişti.Yeni Aktüel dergisi Ergenekon savcılarının, geçen yıl ağustos ayında Öğütçü’yle ilgili olarak hazırladıkları bir dosyayı Genelkurmay Askerî Savcılığı’na gönderdiklerini iddia etmişti. Söz konusu dosyada, Öğütçü’nün Ergenekon’un TSK içindeki yapılanmasını sağlayan Karargâhevleri örgütlenmesinde önemli bir rol üstlendiği iddia ediliyordu. Feyyaz Öğütçü’nün, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki organizasyonun yöneticisi olduğu ve bu yapının hiyerarşik sorumluluğunu üstlendiği bilgisine de aynı dosyada yer verilmişti. Bu iddialara rağmen Öğütçü, geçen yıl yapılan Yüksek Askerî Şura’da terfi almamasına karşın rütbesini korumuştu.

Poyrazköy onun bölgesinde
Ergenekon soruşturması kapsamında Feyyaz Öğütçü’nün komutanı olduğu Kuzey Saha Deniz Komutanlığı’nın hemen yanı başındaki Beykoz Poyrazköy’de toprağa gömülü halde büyük bir cephanelik ele geçirilmişti.

Taraf “Ya patlasaydı” diye duyurmuştu
Rahmi Koç Müzesi’ndeki denizaltıda TNT kalıpları bulunduğunu 10 Mayıs 2009’da ilk kez Taraf duyurmuştu.
Mehmet Baransu imzalı “Ya patlasaydı” başlıklı haberde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından müzeye hediye edilen Uluç Ali Reis denizaltısında 14 Kasım 2008’de bulunan TNT kalıpları ve patlayıcıların askerî yetkililere teslim edildiği bilgisine de yer verilmişti. Haberde, patlayıcıların 1960 yılına ait Amerikan menşeli 2 adet 100 gr. TNT içeren burgu fişeği, 1 adet libre, 1.5 libre patlayıcı kalıbı, 160 cm eski saniyeli fitil ve 6 adet mekanik fünye bulunduğu ifade edilmişti.

Taraf/TUĞBA TEKEREK - Istanbul -

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License