20.12.09

DEMETEVLERDEN ETÖ ÇIKTI

Ergenekon'un Demetevler planı

VKGB-Ergenekon ilişkisi gün yüzüne çıktı, Bayraklı eylemleri Şanlı Bayrağım Gönül Verenler Derneği devraldı. İşte derneğin planladığı eylemler...
VKGB-Ergenekon ilişkisi gün yüzüne çıktı, Bayraklı eylemleri Şanlı Bayrağım Gönül Verenler Derneği devraldı. Dernek, milliyetçi muhafazakar semtlerde “bir gece ansızın gelebiliriz” eylemleri düzenliyor.

Açılım sürecine karşı Ankara'da yoğun bayrak vurgusuyla yürüyüşler yapan yeni bir dernek boy göstermeye başladı. Ankara'da genç nüfusun yoğun olduğu milliyetçi-muhafazakar Demetevler semtinde kurulan “Şanlı Bayrağım Gönül Verenler Derneği”, açılım karşıtı sert sloganlarla eylemler düzenlemeye başladı. Derneğin başkanı ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan muvazzaf bir astsubay çıktı.

SON EYLEM MİLLİYETÇİ DEMETEVLER'DE

Her yılın 16 Şubat gününü “Dünya Türk Bayrağı Günü” olarak kutlayan Dernek, çeşitli kurum ve kuruluşlarla da irtibata geçerek Türk Bayrağı dağıtımı yapıyor. Her yere Bayrak asılmasına özel önem gösteren dernek, faaliyetlerini genelde milliyetçi duyguların yüksek olduğu genç nüfus ağırlıklı yerleşim yerlerinde yapıyor. Özellikle açılım sürecine karşı üst üste bayraklı gösteriler düzenleyen Şanlı Bayrağım Gönül Verenler Derneği, son eylemini 8 Aralık 2009 günü Demetevler'de gerçekleştirdi.‘BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ'

“Demetevler uyuma, Şehidine Sahip Çık”, “Bir gece ansızın gelebiliriz”, “Vatan sana canım feda”, “Şehidim hakkını helal et bize”, “Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” şeklinde sloganların atıldığı yürüyüşte, gençlerin en önde olması dikkat çekti. Organize edilen yürüyüşlerde Dernek Başkanı katılımcı olarak gözükmüyor. Yürüyüşçüler de başkanı tanımıyor. Ancak Başkan'ın yürüyüşlerde kalabalığın arka tarafında sivil kıyafetli fotoğrafları bulunuyor.

DERNEK BAŞKANI MUVAZZAF ASTSUBAY

Derneğin Başkanlığını Ankara Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli muvazzaf Astsubay Taner Çakır yürütüyor. Başkan Çakır, her eyleme sivil kıyafetleri ile katılırken, eylem sonunda basın açıklamasını Dernek Genel Sekreteri Hilmi Gündeş yapıyor. Dernek yetkilileri Genel Başkan Taner Çakır için “Başkanımız il dışında olduğu için yürüyüşümüze katılamadı” şeklinde açıklamalar yapıyorlar. Derneğin üst düzey yetkilileri arasında ise İşçi Partili'ler mevcut.

Israrla görüşme isteklerimize rağmen Dernek Başkanı Taner Çakır'a ulaşılamazken, dernek yöneticileri, başkanlarının mesleğini gizlemeyi seçtiler. Dernek Genel Sekreteri Hilmi Gündeş ise Başkan Çakır'ın memur olduğunu söylemekle yetindi. Israrlı sorular karşısında ise kurumunu açıklamadı.

BAŞKAN İLK SORUDA TELEFONU KAPATTI

Başkan Çakır'ın 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki dahili telefonu da gün boyu cevap vermedi. Uzun uğraşlar sonunda cep telefonundan ulaştığımız başkan Çakır, ilk sorumuzda telefonunu kapattı.

VKGB Ergenekon bağlantılı

Geçmişte bayrak vurgusunun aşırı derecede ön plana çıkartıldığı yürüyüşleri Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi (VKGB) yapıyordu. Taner Ünal'ın başkanı olduğu derneğin daha sonra pekçok suç fiilinin merkezi olduğu ortaya çıktı. VKGB dosyası daha sonra Ergenekon Davası'yla birleştirildi. Bayrak hassasiyetini öne çıkartan derneğin, Mersin'deki bayrak yakma provokasyonuyla da ilişkisi ortaya çıkmıştı. Ergenekon sanığı Osman Gürbüz, Mersin'deki eylemde en ön sırada yürürken görüntülenmişti.

20 Aralık 2009

liberalses.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License