26.12.09

ÖZEL HARBE SUİKAST BASKINI

Özel harp gece arandı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast hazırlığı içinde oldukları iddiasıyla Çukurambar’da yakalanan Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G. hakkında özel yetkili savcılıkça yürütülen soruşturma bir ilke sahne oldu. Savcı Mustafa Bilgili, mahkemeden aldığı karar doğrultusunda, iki subayın görev yaptığı ve Genelkurmay’ın en kritik birimlerinden Seferberlik ve Tetkik Daire Başkanlığı’na baskın yaptı.


Ergenekon soruşturması kapsamında bile bugüne kadar girilmeyen Genelkurmay’a bağlı bir karargâhta, dün akşam ilk kez arama gerçekleştirildi. Doğrudan Genelkurmay’a bağlı çalışan Seferberlik ve Tetkik Daire Başkanlığı’nda gerilimli saatler yaşandı. Alınan bilgiye göre, gözaltına alınan iki subayla ilgili soruşturmayı derinleştiren Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, dün emniyet birimleriyle birlikte yaptığı değerlendirmenin ardından mahkemeye başvurdu. Bilgili, özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden iki subayın işyerleri olan Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik ve Tetkik Daire Başkanlığı’nda arama yapma kararı çıkarttı.Cuma günü beklendi
Bilgili’nin, arama kararını, mesainin son günü olması nedeniyle, daha az sayıda personelin arama yapılacak birimde bulunacağını düşünerek dün akşam saatlerinde aldırdığı bildirildi. Ankara Adliyesi’nden saat 19.00 sıralarında ayrılan Bilgili ve aramayı gerçekleştirecek çok sayıda polis, Balgat Kirazlıdere’deki Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik ve Tetkik Daire Başkanlığı’na geldi. Bilgili’ye özel yetkili Savcı Şemsettin Özcan da eşlik etti. Bilgili, aramaya başlamadan önce mahkemeden alınan kararı, mevzuat gereği Merkez Komutanlığı’na da bildirdi. Merkez Komutanlığı da aramaya “gözlemci” olarak katılması için askeri savcılığı haberdar etti. Bilgili ve polisler, binaya girişinde nöbetçi heyetçe karşılandı.

Daha sonra Mustafa Bilgili ile 4 savcı, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda arama yaptı. Dün gece komutanlığa bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı Ankara Bölge binasına polislerle giden savcılar, Arınç’ın evinin yakınında gözaltına alınan Albay E. Y. B ile Binbaşı İ. G’nin odalarını aradı.

ŞÜPHELİ BÖLÜMLERDE GERGİNLİK ÇIKTI

Eski Kirazlıdere Yolu’nda bulunan Şehit Yüzbaşı Vecdi Şentürk Kışlası bünyesinde bulunan karargahtaki aramayı savcılar yanlarında 5 katiple yaptı. Arama kararı çerçevesinde suikastle ilgili belgelerin bulunduğu şüphesi taşıyan bölümlere de girilmek istendi. Bu sırada görevli savcılar ile askeri personel arasında gerilim çıktı.

‘DELİL KARARTILIYOR’ ENDİŞESİ

Seferberlik Tettik Kurulu binasına yapılan baskın öncesi savcıların “delillerin yok edildiği bilgisini” elde ettikleri, bu bilgi üzerine Mahkemeden arama kararı çıkarttıkları öğrenildi. Aramalar sırasında delil niteliği taşıyan belge ve bilgisayarlara el konuldu.

GENELKURMAY BİLGİLENDİRİLDİ

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın (ÖKK) kuruluş döneminde çekirdek kadrosunu yetiştiren birim olarak tanınan, halen de ÖKK’nın merkezi olarak bilinen Seferberlik ve Tetkik Daire Başkanlığı’nda yapılan arama Genelkurmay üst kademesine de iletildi.

TERÖR POLİSİ İÇERİ SOKULMADI

Özel Harp olarak da bilinen Komutanlık’taki arama sırasında Ankara Terörle Mücadele ekiplerine bağlı polisler içeri sokulmazken, çok sayıda askeri personelin binaya geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: Milliyet/Star

8 SUBAY GÖZALTINA ALINDI
Genelkurmay Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı'nca dün gece Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yapılan arama sonrasında 8 askerin gözaltına alındığını açıkladı.
İŞTE O AÇIKLAMA:


1. Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında dün akşam (25.12.2009) Saat : 19.30'dan itibaren, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları nezaretinde bir arama yapılmıştır.

2. İlgili kanun ve mevzuat uyarınca aranan yerin askeri mahal olması nedeniyle arama Cumhuriyet Savcıları nezaretinde Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından icra edilmiştir.

3. Sabah Saat : 05.46'da sona eren aramayı müteakip burada görevli 8 askeri personel gözaltına alınarak Ankara Merkez Komutanlığına götürülmüşlerdir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

26.12.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License