8.12.09

SİSTE ALÇAK PUSU

Tokatta 7 Şehit

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde dün öğleden sonra jandarma aracı pusuya düşürüldü. Çatışmada biri uzman çavuş, 7 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

Tokat'tan gelen 7 şehit haberi Türkiye'yi sarstı. Dün saat 15.20 sıralarında Tokat'ın Reşadiye ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Sazak köyü yakınlarında teröristler, jandarma aracına ateş açtı. İlçe jandarma karakolundan Sazak jandarma karakoluna giden askeri araç ormanlık alanda pusuya düşürüldü. Teröristler 2 bin rakımlı ve yoğun sisin hâkim olduğu bölgede yaklaşık 5 dakika boyunca askeri aracı çapraz ateşe tuttu. 10 askerin bulunduğu askeri cip delik deşik olurken, cipteki askerlerden uzman çavuş Harun Aslanbay (Adana) ile erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca (Hatay) şehit oldu. Saldırıda Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel de yaralandı. Yaralı askerler Niksar ve Reşadiye'deki hastanelere kaldırıldı.HAFTALIK GÜZERGÂH
10 kişilik timin, her pazartesi, karakolun haftalık erzağını temin için aynı güzergahı kullanarak, Reşadiye'ye gittiği bildirildi. İzinden dönen şehit er Kemal Pide ise karakola gitmek için ilçede timi beklediği ve araca bindiği öğrenildi. Çatışmadan yaklaşık 2 dakika sonra İsmailiye köyünden Reşadiye ilçesine yolcu götüren ve olay yerinden geçen köy minibüsünde bulunanlar yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı askerler ilçedeki hastaneye götürüldü. Saldırganlar ise yoğun sisten faydalanarak kaçtı. Genelkurmay Başkanlığı, bölgeye çok sayıda ilave kuvvet gönderildiğini açıkladı. Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, 3 yaralıdan birinin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade etti. Bu arada Niksar'daki yaralı askerler için belediyeden yapılan kan anonsu üzerine çok sayıda vatandaş akın etti.

'Beni hastaneye yetiştirin'
YEDİ askerin şehit olduğu saldırının yakın tanığı, İsmailiye köyü sakinleriydi. Köylüler tanıklıklarını şöyle anlattılar: "Yol ortasında askeri bir araç gördük. Araç taranmış, ortalık kan gölüne dönmüştü. Bir asker, elinde telefon etmeye çalışıyordu. Diğeri aracın yanında diz çökmüş dua ediyordu. Bizi görünce, 'Kan kaybediyorum, lütfen beni hastaneye yetiştirin' dedi."

AYNI YERDE İKİNCİ SALDIRI

Saldırının olduğu Sazak köyü kırsalında, 1997’de de terörist saldırısı yaşanmıştı. 14 Ekim 1997’de görevden dönen güvenlik güçleri, saat 18.30’da teröristlerin saldırısına uğramış 4 asker şehit olmuş, 3 asker de yaralanmıştı. Sazak köyünde 12 Temmuz 2001’de düzenlenen operasyonda da TKP-ML TİKKO üyesi bir kişi öldürülmüştü.
Tokat’ın Reşadiye, Niksar, Almus ilçeleri ile Sivas, Ordu ve Giresun bölgeleri arasındaki kırsal kesimde bir dönem DHKP/C ve TKP-ML TİKKO mensupları eylemlerde bulunmuştu. DHKP/C, TKP-ML TİKKO ile PKK mensupları burada birlikte hareket etmişti.

DHKP-C OLABİLİR

İlk değerlendirmeler, saldırının DHKP-C tarafından yapılmış olabileceği yolunda. Yetkililer, DHKP-C yönetiminin, çok sayıda elemanını Yunanistan’a eğitim amaçlı göndermesinin ardından bir grup örgüt üyesinin Türkiye’ye giriş yaptığını vurguladı.

KUZUMU ELİMDEN ALDILAR

Yedi askerin şehit olduğu haberi, baba ocaklarına ateş düşürdü. Acılı aileler, "Vatan sağ olsun" dedi.

TERHİSİNE 2 AY KALMIŞTI
Ordulu Jandarma Er Kemal Pide'nin terhisine 2 ay kaldığı öğrenildi. Baba Cemal Pide, oğluyla en son 3 gün önce görüştüklerini söyledi ve "Vatan sağolsun" dedi.

MUŞ 2 EVLADINI ŞEHİT VERDİ
Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyünden Şehit Jandarma er Yakup Mutlu'nun 2 ay sonra tezkeresini alıp evleneceği öğrenildi. Malazgirt ilçesi Erince Köyü'ne kayıtlı er Ferit Demir in İstanbul'daki annesiyle şehit olmadan bir saat önce internetten görüntülü görüştüğü öğrenildi.

'SENSİZ NE YAPARIM'
Şehit Piyade Er Fatih Yonca'nın annesi Gülsüm Yonca, oğlunun acı haberini televizyondan öğrendi. İskenderun'un Bekbele beldesinde oturan anne Gülsüm, "Hadi gel anan seni bağrına bassın. Canım evladım ben sensiz ne yaparım" diye gözyaşı döktü.

KÖYÜNÜN İLK ŞEHİDİ
Adana'nın Yumurtalık Sugözü Köyü'nden olan şehit er Harun Aslanbay'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Acılı baba Hamdi Aslanbay, oğlunun İmralı'da görev yaptığını söyledi.

SOKAĞI BAYRAKLARLA DONANDI
Şehit Cengiz Sarıbaş'ın İstanbul'da ailesinin oturduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

KALAN OĞULLARIMI DA GÖNDERECEĞİM
Onur Bozdemir'in annesi, Kürtçe ağıtlar yakarak "Kuzumu elimden aldılar" dedi. Baba Ahmet Bozdemir ise acısını "Üç oğlum daha var. Onları da göndereceğim" diye ifade etti.

HAİN SALDIRIYA TEPKİLER

'Şiddetletelin ediyorum'
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: BİRLİK ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum. Vatanı uğrunda şehit olan kahraman askerlerimiz, milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır.

'Hainler boğulacak'
BAŞBAKAN ERDOĞAN: ABD'DE bulunan Başbakan Erdoğan İçişleri Bakanı Atalay'ı arayarak bilgi aldı. Erdoğan, Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdiği mesajda "Menfur saldırılarla kirli emellerini gerçekleştireceklerini sanan hainler döktükleri kanda boğulacaklardır" dedi.

'Cezalarını çekecekler'
İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY: SALDIRIYI gerçekleştirenler, en kısa zamanda adalete teslim edilecek ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklar. TBMM BAŞKANI ŞAHİN: HAİN saldırının, kardeşlik ortamını pekiştiren çalışmaların sürdüğü dönemde gerçekleşmesi düşündürücü. Şehit haberi, tüm yurtta büyük üzüntü yarattı. Siyasi parti liderleri, sivil toplum örgütleri tepkilerini dile getirdi.

BATMAN'DA ROKETLİ SALDIRI
Öte yandan Batman'ın Beşir ilçesinde de dün akşam saatlerinde subay lojmanlarına yönelik olarak, teröristlerce roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda iki astsubay hafif yaralandı.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License