5.12.09

"KUVVET"Lİ DARBECİLER SORGUDA

Darbeci Komutanlar Sorgulandı

Ergenekon soruşturması kapsamında ifadeleri alınan eski komutanlar Örnek, Yalman ve Fırtına yaklaşık 10 saat süren sorgunun ardından serbest bırakıldı..

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde saat 10.00'da başlayan ve saat 12.30'da öğle yemeği için durdurulan ifade verme işlemi, yaklaşık yarım saatlik aranın ardından yeniden başladı.

Emekli Oramiral Özden Örnek'in ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın ifadesi Cumhuriyet Savcısı Murat Yönder, emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın ifadesi de Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak tarafından alındı.Sabah erken saatlerde sivil plakalı araçlarla ayrı ayrı adliyeye gelen Yalman, Fırtına ve Örnek, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden binaya alındı.

2004 döneminde TSK'da görev yapan 3 kuvvet komutanının Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde 10 saat süren sorgusu tamamlandı.

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License