25.12.09

KILIÇDAROĞLU FOSSS ÇIKTI

Dandi Kemal Bizi Yanıltmış

CHP’li Kılıçdaroğlu’nun “şüphelinin ismi, adresi gibi bilgileri olmadan mahkeme arama kararı vermiş” dediği belgenin orjinalinde bu bilgilerin hepsinin olduğu ortaya çıktı.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Meclis’te özel yetkili Erzurum 2. Ağır Ceza’nın ‘üzerinde şüphelinin ismi, adresi, arama yapılacak yerlerle ilgili hiçbir bilgi olmayan’ arama kararları verdiğini iddia edip, ‘işte kanıtı’ diye medyaya karar metninin örneği dediği kağıtları dağıttı. Ancak belgenin orjinalinde ‘tüm isim ve adreslerin’ yer aldığı, Kılıçdaroğlu’nun elindeki belgenin ise Erzurum Başsavcılığı’nın ‘isim ve adresleri kapatarak’, nezaketen Merkez Komutanlığı’na gönderdiği belge olduğu ortaya çıktı.

MECLİS KÜRSÜSÜ’NDEN ESİP GÜRLEDİ

CHP’li Kılıçdaroğlu, Meclis’teki basın toplantısında “Bu karar hamiline yazılmış çek gibi. Boş bırakılan yer istendiği gibi doldurulup, hangi ev, ya da kişi aranmak isteniyorsa, bu olanaklı olacaktır” iddiasında bulundu. “Erzurum 2’nci Ağır Ceza’da görev yapan bu sayın yargıç, gerçekten açığa imza atmış mıdır? Bu karar kimler için uygulanmıştır?” gibi soruları sıralayan Kılıçdaroğlu, “Adalet Bakanı ve Başbakan’dan açıklama bekliyoruz. HSYK üyelerini göreve davet ediyoruz” dedi.

NEZAKETEN BİLGİLENDİRME BELGESİ

Kılıçdaroğlu’nun ‘hamiline yazılmış çek gibi” dediği karar metni “Dursun Çiçek imzalı ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nı uygulamaya soktukları” iddiasıyla Erzincan MİT Müdürü ile 2 MİT çalışanı, Erzincan İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü ve müdür yardımcısının’ tutuklanmadan önce verilen arama kararı olduğu ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu’nu yalanlayan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’ndaki belgenin kendileri tarafından “ilgili kurumun nezaketen bilgilendirilmesi” amacıyla Erzincan Merkez Komutanlığı’na önceden gönderilen belge olduğunu” açıkladı.SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ İÇİN

Başsavcılık, “Kararda aranılacak şüphelilerin isim ve adresleri açıkça yazılmıştır. Bu kararda boş bırakıldığı belirtilen isim ve adreslerin, konunun hassasiyetine ve gizliliğine binaen delil karartma durumunun önüne geçilmesi açısından isim ve adreslerin üzeri kapatılarak Cumhuriyet Başsavcılığımazca (CMK’nun 250.maddesi ile görevli) 18.11.2009 günü 11.34’te; kurumlar arası çatışmaya sebebiyet vermemek ve ilgili makamın nezaketen bilgilendirilmesine yönelik olarak Erzincan Merkez Komutanlığı’na faks çekilmiştir. Ardından savcılar Erzincan’a gitmişlerdir” dedi.

OLAY YERİNE ASKERİ SAVCI İLE GİDİLDİ

Savcıların, arama kararının aslını ilgili yetkililer ve şüphelilere gösterdiği belirtilen açıklamada “Bilahare mahkeme kararının icrası yine Cumhuriyet savcılarının (CMK250 maddesi ile yetkili ve görevli) katılımı ile Merkez Komutanlığı görevlileri ve Erzincan 3. Ordu Komutanlığı Askeri Savcı ile birlikte yerine getirilmiştir” denildi.

Hala ‘benim dediğim’ diyor!

Garnizondan sızdırılmış, daksilli belge ile yargıya operasyon yaparken suçüstü yakalanan CHP’li Kılıçdaroğlu, dün günboyunca telefonlara çıkmazken, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada “Başsavcılığın açıklaması gerçekleri yansıtmıyor. Yarın TBMM’de, saat 11.30’da yapacağım basın toplantısıyla gerçekleri anlatacağım’’ dedi.

Sadece Garnizonda bulunan o belge CHP’ye nasıl sızdı

Savcılığın yasal mecburiyeti olmadığı halde, kurumlar arası gerilim çıkmasın diye nezaketen önceden yaptığı bu bilgilendirme faksının CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun eline geçmesi “sızdırma” tartışmaları başlattı. Garnizon’da olan bu belgenin Kılıçdaroğlu’na sızdırıldığı ortaya çıktı.

Bülent Arınç’a süikast iddiaları çerçevesinde Genelkurmay’ın yaptığı açıklama sonrası CHP’liler, takip edildiği iddia edilen subayın Arınç’a bilgi sızdırdığını iddia etmişlerdi. Ancak sızdırmanın CHP’ye yapıldığı ortaya çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sızdırmayı ve tahrif edilmiş belge ile gündeme getirdiği iddiaları nasıl açıklayacağı da merak konusu oldu.

Hamili manşetler çöktü

Kemal Kılıçdaroğlu’nun tahrif edilmiş sahte belge ile yargıya düzenlediği operasyon, bazı gazeteler ve televizyonlar tarafından manşetlere çekildi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına manşetini ayıran Hürriyet gazetesi, “Hamili Karar” başlığını attı. Ergenekon’da ‘polis ve savcı belge sızdırıyor” yaygarası koparan Ergenekon soruşturması muhalifi medyanın, Garnizon’dan sızdırılan belgeyle yargıya operasyonu bugün sayfalarında nasıl göreceği merak konusu.

STAR
25 Aralık 2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License