10.5.10

BAŞBAKANDAN BAYKALA CEVAP

"Açıklama Ahlaksız Ve İftira"

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın istifa kararını açıkladığı toplantıda ortaya attığı iddialara çok sert bir dille cevap verdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, istifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntüler ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili olarak, "Hayretler içindeyim. Baykal'ın suçlamaları düzeysiz ve çirkindir, siyasal karalamaya dönüktür. Bunları siyasi iktidara yüklemek ahlaksız bir iftiradır. Mesnetsiz açıklamalar olayın travmasının doğurduğu bir sonuçtur. Baykal'ın iddiayı yalanlamada bulunamaması da üzüntümüzü artırmıştır" dedi. Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığından istifasına ilişkin Conrad Hotel'de açıklama yaptı.

Erdoğan, "Böyle bir gizli çekimin yapılması, çirkin görüntülerin internet marifetiyle kullanılması, bizim ilkesel olarak insani olarak ve hukuki olarak kabul edeceğimiz, tahammül edeceğimiz bir durum değildir" dedi.

"Gelişmeleri tüm Türkiye gibi ben de kaygı ve hayretle izliyorum" diyen Erdoğan, "İlk andan itibaren ilkesel duruşumuzu samimiyetle ortaya koyduk. Ben görüntüleri görmedim ama duyduğum anda Ulaştırma Bakanıma hemen talimat verdim. Görüntülerin engellenmesini istedim. Toplumun genel ahlak kurallarını tahrip edecek böyle bir yayına tabii ki seyirci kalamazdık. Gizli çekimin yapılması, internet marifetiyle kullanılması, insani, ahlaki ve hukuki olarak kabul edeceğimiz bir durum değildir" dedi.

Baykal'ın "Bu hükümetin yaptığı bir komplodur" suçlamasına sert çıkan Erdoğan, "Deniz Baykal'ın açıklamaları düzeysiz ve çirkindir, siyasal karalamaya dönüktür. Suçu iktidara yüklemek ahlaksız bir iftiradır. Mesnetsiz açıklamalar, olayın travmanın doğurduğu istemsiz reaksiyonun eseri. İnşallah bu tavır sona erer. CHP'lilerin gündem değiştirme çabaları da yetmeyecektir. İddianın uydurma olmasını temenni ettik. Baykal'ın yalanlamada bulunanamaması üzüntümüzü artırmıştır. Baykal hezeyan bataklığında debelenmektir. Bu olayların tamamen dışında olan beni ve partimi çirkin iftiralarla bu ortamına çekemez. İyi niyetimizi göreceğine, çaresizliğini bizim üzerimizden gidermek istiyor. Eğer ellerinde bu olayın perde arkasıyla ilgili somut duyum varsa, kamuoyu ve savcılarla paylaşsınlar. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum" dedi.

Erdoğan, "Olay çıktığı anda 'kişisel bir sorun bizim değerlendirme çerçevemize girmez' dedik ve konuyu kapattık. Muhafazakar bir parti olduğumuz, AK Parti'yi yakından taklip edenlerin malumudur. Kendi vekil arkadaşlarımıza böyle siyaset yapmayacağımızı ifade ettik. Siyasi polemik olmaması gerektiğini de söyledik. Ama medyanın büyük bölümü, konuyu onaylamadığımız halde büyüttü" diye konuştu.



AKTİFHABER.COM

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License