1.5.10

ISLAK İMZA CEZAEVİNDE

Çiçek 3. Kez Cezaevinde

'Kaos Planı'nın altında imzası bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, hakkındaki yakalama kararına istinaden 3. kez tutuklanarak cezaevine gönderildi

'Kaos Planı'yla ilgili davada, hakkında 'yakalama' emri çıkarılan Kurmay Albay Dursun Çiçek dün 15.00 sularında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yakalama kararı yüzüne okunan Çiçek, saat 17.00 sıralarında kızı ve avukatıyla beraber bir üst mahkeme olan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapısını çaldı. Yaklaşık 1 saat boyunca tutukluluğuna itiraz dilekçesi hazırladı. Mesai saatinin bitmesine rağmen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kaleminin açık olması ve dilekçeyi alması dikkat çekti. Çiçek, 1 Temmuz 2009'da ilk tutuklama kararının çıktığı gece avukatı aracılığıyla adliyeden ayrılmadan bir tahliye talebinde bulunmuş, aynı günün akşamı da jet hızıyla serbest bırakılmıştı. Bu kez de aynı mahkemeye aynı itirazı yaptı. Mahkemeye dilekçeyi sunan Çiçek, daha sonra adliyenin yemekhane kapısında çıkarak, Merkez Komutanlığı'na ait beyaz bir minibüsle Hasdal Askerî Cezaevi'ne götürüldü. Çiçek'i tutuklayan heyette, yakalama emrinde muhalefet şerhi olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün yoktu. Hâkimler Hasan Hüseyin Özefe, Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk'un Çiçek'i tutukladığı öğrenildi.İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak da tutuklamaya itiraz dilekçesi hazırlandığı sırada adliyedeydi. Dursun Çiçek cezaevine götürüldükten sonra adliyeden ayrılan Mahkeme Başkanı Canak, itiraz dilekçesinin kendisine ulaşmadığını söyledi. Eğer böyle bir talep varsa da pazartesi günü işleme konulacağını belirtti. Bu arada, Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek, adliyeden ayrılırken İstanbul 14. Ceza Mahkemesi'ne itiraz ettiklerini anlattı. İrem Çiçek, "İki gün boşu boşuna hapis yatacak." ifadesini kullandı.

Dursun Çiçek aynı soruşturma kapsamında daha önce de iki kez tutuklanıp, serbest bırakılmıştı. 'Kaos Planı'nın ortaya çıkmasından 14 gün sonra, 26 Haziran 2009'da, Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcıları, Dursun Çiçek'i ifadesini almak için adliyeye çağırmıştı. Aralarında Dursun Çiçek'in de bulunduğu 9 kurmay subay 'şüpheli' sıfatıyla 30 Haziran'da adliyeye geldi. Çiçek 'örgüt üyeliği' iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Avukatları tutuklama kararına aynı gün itiraz etti. Ve tahliye kararı jet hızıyla çıktı. Çiçek, tutuklandıktan 18 saat sonra 'delil yetersizliği' gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Kaos Planı'nın aslı, 30 Eylül 2009'da Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara posta yoluyla ulaştırıldı. 11 Kasım'da Dursun Çiçek, ifade vermek üzere yeniden adliyeye geldi. Sevk edildiği mahkemece 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklandı. 13 Kasım'da ise tutuklandıktan 43 saat sonra, 'delil durumu', 'kaçma şüphesinin bulunmaması' ve 'sabit ikametgâh sahibi olması' gerekçeleriyle tahliye edilmişti.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License