31.5.10

İSRAİL İNSANLIĞA SALDIRDI

İsrail ölüm saçtı

İsrail, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırdı. İsrail televizyonlarının verdiği haberlere göre saldırı yüzünden 10 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla yaralı var
Yardım organizasyonunu düzenleyen İHH insani yardım kuruluşunun internet sitesi ve TV NET'in haberi, dün sabaha karşı saat 02.00 sularında İsrail askerlerinin, helikopterle gemiye inerek ateş açtığını duyurdu.

Saldırı sırasında 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin ağır yaralandığı belirtilen haberlerde, daha sonra ölü sayısının 2 olduğu ve yaklaşık 30 kişinin yaralandığı kaydedildi. Televizyonlarda yer alan haberlerde de bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü.

Saldırıyla birlikte insani yardım filosundaki gemilerle bağlantı kurulamaz hale geldi.İSRAİL TELEVİZYONU: ÖLÜ SAYISI 16

İsrail donanmasının dün gece Gazze'ye yardım götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya yaptığı operasyonun ardından, İsrail'de bir televizyon kanalı 16 kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail televizyon ve radyo yayınlarında ölü ve yaralı sayısına ilişkin, İsrail kaynaklarına dayalı bir bilgi verilmezken, hep yabancı kaynaklara atıfta bulunulması dikkati çekti, ayrıca gemiye İsrail helikopterlerinden komandoların indiğine ilişkin, Türk televizyonlarından aktarılan görüntüler ekranlara getirildi.

İsrail televizyon kanalları, yaralananların Aşkelon'daki hastaneye sevkedildiklerini belirtirken, operasyonda yaralı askerler de bulunduğunu, bunlardan ağır yaralı birinin de Hayfa'ya nakledildiğini bildirdiler. Bu arada Kanal 10 televizyonu, gözaltına alınanların bir kısmının cezaevlerine konulması için hazırlıklar yapıldığını duyurdu.

Televizyon ayrıca, Gazze Şeridi'nden botların denize açılmasını önlemek için, Gazze kıyılarının da tümüyle abluka altına alındığını kaydetti. Kanal 2 televizyonu, gemidekilerin daha önce söyledikleri gibi pasif bir direniş içinde olmadıklarını, askerlere bıçak ve çubuklarla saldırdıklarını da ifade etti. İsrail televizyonları ve radyoları, Ankara ve İstanbul'da protesto için toplanan kalabalıkları ve Ankara'daki İsrail büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını da haberlerinde duyurdular.

Bu arada, İsrail'den şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadığı dikkati çekti. Görüşlerine başvurulan bir askeri kaynak, şu aşamada herhangi bir açıklama yapılmasının söz konusu olmadığını belirtirken, gemilere rotalarını geri çevirmeleri veya Aşdod'a yönlendirmeleri konusunda uyarı yapıldığını hatırlatmakla yetindi.

İsrail ordusunun Gazze'ye insani yardım götüren gemi filosunda Türk gemisine saldırarak 16 kişiyi öldürmesi üzerine Hükümet, İsrail'e karşı sert tedbirler almaya başladı...
- İsrail ordusunun yardım konvoyuna yapmış olduğu terörist saldırı sonucu hükümet İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u geri çağırdı.

- TSK'nın İsrail ile gerçekleştireceği 3 ortak tatbikat iptal edildi.

- İsrail'de 2 maç yapmak üzere bulunan U18 Milli Takımı geri çağırıldı

İŞTE ARINÇ'IN AÇIKLAMASI:

Bülent Arınç'ın konuşması başladı. Arınç, konuşmasında İskenderun'da katledilen 7 şehit için başsağlığı diledi. Arınç, 'Sabaha kadar uyumadığımızı söyleyebilirim' diye konuştu.

- Türkiye Cumhuriyeti bütün kurum ve kuruluşlarıyla gelişmeleri yakından takip etmektedir. Türkiye uluslararası hukukun bütün imkanlarını kullanacaktır. Yaklaşık 35 aydır ambargo uygulanan Gazze halkına insani yardım taşıyan gemiler bugün sabah saat 04.20 sularında İsrail tarafından saldırıya uğramıştır. İsrail Hava Kuvvetleri'nin tamamen sivil gemilere yaptığı bu saldırıyı Türk Milleti ve hükümetimiz adına şiddetle lanetliyoruz.

- İsrail, barışı ve insani değerlerini hiçe saydığını bütün dünyaya göstermiştir. Uluslararası hukuka tamamen aykırı olan medeni bir ülkenin devlet aklına uygun düşmeyen bu operasyon insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bu işin sorumluları insanlık tarihine ve vicdanına hesap vermekten kurtulamayacaktır. Bu saldırı hiçbir şekilde meşru gösterilemez. İnanıyoruz ki, Türk insanının yanısıra bütün insanlık bu saldırıyı lanetleyecektir. Bütün vatandaşlarımızın metanetini koruyacağına gönülden inanıyoruz.

- Öncelikle İsrail Büyükelçimiz Ankara'ya geri çağrılmıştır. İsrail'le olan 3 askeri tatbikatı iptal edilmiştir. Genç futbol milli takımımızın İsrail'le maçları iptal edilmiştir. Dışişleri sayın Bakanımız BM Güvenlik Konseyi'nin acilen toplantıya davet etmiştir. Ayrıca sayın Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail Dışişleri Bakanı ile bir telefon konuşması yaparak hassasiyetimizi ortaya koymuştur. Öncelikle güvenliğin saldırısı ve yaralıların bir an evvel Türkiye'ye gönderilmesi için girişimler başlatılmıştır.

- Türkiye uluslararası tüm kuruluşları göreve çağırmıştır. İsrail'in dünya kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve uluslararası işbirliğinden kaçınmamıs gerekmektedir. İsrail'in hareketleri ibretle izlenmektedir. İsrail'in bu saldırısının cevapsız kalmayacağı ve Türkiye ve dünyadan gereken yanıtı alacaktır. İsrail, Gazze'ye dönük ambargoyu derhal kaldırmalıdır. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Silahlı saldırı hakkında gereken soruşturma yapılacak ve her türlü girişimde bulunacaktır. Saldırıyı gerçekleştirenler, yönlendirenler ve bu operasyon kararını verenler kesinlikle sorumluluktan kurtulamamalıdırlar.



liberalses.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License