10.1.10

TEMİZÖZ DAVASINDA KANLI İTİRAF

"Kulaklarını kesip Tesbih yaptım"

Albay Temizöz'ün de yargılandığı davada sanıklardan eski PKK itirafçısı Adem Yakin'in sözleri duyanları ürpertti.Ajanlıkla suçlanan bir çobanın kafasını kıl testereyle kestim. Öldürdüğüm insanların kulaklarını kesip, tesbih yaptım...

Aralarında Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın bulunduğu Şırnak’taki faili meçhul cinayetlerle ilgili Diyarbakır’da görülen 7 sanıklı davanın 7. celsesi, önceki gün yakalanan firari sanık Kukel Atağ’ın ifadeleriyle başladı. Davaya, tehdit tartışmaları ve ürkütücü açıklamalar damgasını vurdu.

Tanıklara baskı iddiası

Faili meçhul cinayetlerde ölenlerin yakınlarının ifadelerinin ardından söz alan müdahil avukatlar, önceki celse ortaya çıkan iki sürpriz tanığın, baskı gördükleri gerekçesiyle ifadelerini geri çektiğini öne sürdü. Avukat Güray Dağ, “Rabia ve Asker Pökön isimli kişilerin kendiliklerinden Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek olayın oluşuna uygun olarak ifade verdikleri halde daha sonradan bu ifadeleri yönlendirme sonucu verdiklerine dair dilekçe göndermiş olmaları da mağdur ve tanıklar üzerinde baskıların devam ettiğini göstermektedir, ayrıca söz konusu kişilerin vermiş oldukları dilekçeler yönlendirmenin nasıl ve kimler tarafından yapıldığını da göstermektedir" dedi.

Savunmalara devam eden avukatların beyanları tansiyonu yükseltti. Sanıklardan Abdulhakim Güven, avukatların savunma haklarını ellerinden aldığını öne sürdü. Sanıklardan eski PKK itirafçısı Adem Yakin’in sözleri ise duyanları ürperttiTerör makinesi yaptılar

"Ben efsanevi bir adamım. Beni Genç Osman diye yetiştirdiler. Terör makinesi haline getirdiler" diyen Yakin şunları söyledi: "Ben PKK terör örgütünün içerisinde yer aldığım süreçte Dişsiz Mahmut isimli komutanın emrinde iken onun talimatı doğrultusunda ajanlıkla suçlanan bir çobanı kıl testere ile boğazını kesmek suretiyle öldürdüm. Silahlı çatışmalarda öldürdüğüm insanların kulaklarını kesip, kaynatıp ardından tuzlayıp tesbih yaptım. Köy köy dolaştırdım. Bu yaptıklarımın haddi hesabı yoktur. Ben bunları inandığım değerler uğruna, PKK terör örgütü uğruna yaptım."

CEMAL YÜZBAŞI DA ORADAYDI

Asker ve Rabia Pökön çifti, savcılığa verdikleri dilekçede, İbrahim Danış'ın öldürülmesiyle ilgili şu ifadelerde bulunmuştu: ''1994 kış başlangıcıydı. Bir sabah askerler ve korucular mahalleye geldi. Komşumuzun da avlusuna girmişlerdi. Aramızdaki duvarın yüksekliği az olduğundan avluyu görebiliyorduk. Gelenlerin hepsi arada toplanmışlardı. İçlerinde daha önceden tanıdığım simalar vardı.

Bunlardan Kamil Atağ, Kamil Saçan, Resul'un oğlu Abdullah, Tamer Atak ve Kamil Saçan'ın oğulları vardı. Ayrıca Cemal Yüzbaşı ve kalabalık bir asker ile korucu topluluğu vardı. Yanlarında bir şahıs getirmişlerdi. Sıvacılık yapan İbrahim isimli şahıstı. Daha sonra Tamer Atağ elindeki kalaşnikofla İbrahim'e 3 el ateş etti. İbrahim yere düştü...''

BEYAZ TOROS GERiLiMi

Mağdur avukatlarından Tahir Elçi, Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bahçesinde beyaz renkli Toros marka bir otomobilin zırhlı araçla birlikte çekilmiş fotoğrafının göstererek, "Cemal Temizöz bize bunu açıklasın. Nedir bu. Yoksa savunmaları bize inandırıcı gelmeyecek" diyerek fotoğrafı mahkeme heyetine sundu. Temizöz ise savunmasında Elçi'nin mahkemeye sunduğu fotoğrafa atıf yaparak, "Bu araç personelin, yakalanıp el konulmuş bir araç olabilir.

Fotoğrafın ne zaman çekildiği belirlensin. O dönem Şırnak'ta pek çok benzer şekilde Toros marka araç bulunuyordu. Biz kimseyi öldürmedik" dedi. Temizöz savunmasının devamında avukatlardan Rıdvan Dalmış, Tahir Elçi ve Güray Dal'ın bulundukları beyanlarda avukatlık sınırını aşarak, kendi şahsına yönelik hakaret ettiğini öne sürerek bu 3 avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kamil Atağ tehdit etti

Sanıklardan Kamil Atağ’ın avukatlara yönelik sözleri ise gerilimin artmasına neden oldu. Atağ, ìHerkesin birbirine saygılı olması ve mağdur tarafı hukuk dışına çıkılmadan tarafımıza hitap edilmesini talep ediyorum. Bundan sonraki duruşmalarda hukuk dışına çıkılması durumunda ben de Kamil Atağ olarak cevapsız kalmayacağımı söylüyorum" dedi. Atağ’ın bu sözlerine avukatlar tehdit olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Son sözü alan sanıklardan Albay Cemal Temizöz ise kişilik haklarına saldırı yaptıkları gerekçesiyle iki avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tutukluluk halleri sürecek

Bu arada fenelaşan sanıklardan Hıdır Altuğ, salondan çıkarıldı. Tüm tarafları dinleyen mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına kara vererek duruşmayı erteledi.

bugun.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License