30.1.10

ETÖ ÖNDERİ PERİNÇEK

Ergenekoncu Askerlerin Önderi Perinçek!

Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olarak tutuklanan Doğu Perinçek’in denizci subaylarla bağlantısı Poyrazköy iddianamesinde yer aldı. İşte bir albayın inanılmaz sözleri...
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Poyrazköy iddianamesi Ergenekon soruşturmasının 1. davasında örgüt yöneticisi olarak yargılanan Doğu Perinçek'in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki cuntacı yapıyla irtibatını gözler önüne serdi. Poyrazköy sanığı albaylar ve amirallere suikast soruşturmasının zanlıları olan teğmenlerin Perinçek'le irtibatını gösteren belgeler iddianamede tek tek ortaya kondu. Denizci bir albayın, cezaevindeki Perinçek'in eşine gönderdiği mektuptaki "Perinçek'in emrindeyiz" sözleri de iddianamede yerini aldı.

Üçüncü iddianamede var

Perinçek'in Deniz Kuvvetleri'ndeki cunta yapısıyla ilişkisini ortaya koyan belgeler Ergenekon'un üçüncü iddianamesinin sanıkları emekli Deniz Albay Hüseyin Vural, emekli Albay İlyas Çınar, eski Deniz Yüzbaşı Ataman Yıldırım ile Poyrazköy sanığı, emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş ve 'Amirallere suikast' soruşturmasının zanlıları denizci teğmenlerden ele geçirildi. Poyrazköy iddianamesinin sanıklarından Tuğamiral Levent Görgeç, Albay Dora Sungunay, Albay İbrahim Koray Özyurt, emekli Albay Aydın Ortabaşı, Albay Şafak Yürekli, emekli Binbaşı Levent Bektaş ile 'Amirallere suikast’ soruşturmasının tutuklusu Albay Mücahit Erakyol'la Perinçek'in irtibatlı olduğu belirlendi. 37 nolu CD'deki o mektup

Ergenekon'un üçüncü iddianamesinin sanıklarından eski Denizci Hasan Ataman Yıldırım'dan ele geçirilen bir 37 nolu CD içerisindeki mektup Poyrazköy sanığı Albay İbrahim Koray Özyurt'un Perinçek'le irtibatını gün ışına çıkardı. "Şule ablaya mektup" başlıklı word belgesinde şu ifadelerin yazılı olduğu görüldü: "Sevgili Şule Abla, Öncelikle en zor anınızda yanınızda olamamanın mahcubiyetini ve saygılarımı arz etmek istiyorum. Doğu Bey’i ve onun şahsında Türkiye'nin Aydınlık geleceğini hedef alan Ergenekon davasının kimlere hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz. Yine çok iyi biliyoruz ki Doğu Bey’in devrimci ruhundaki ateşi yıllarca ne güçlükler söndüremedi, bugünler de çabucak geçer, içiniz rahat olsun.... Konumumuz ve aldığımız eğitim gereği önderlerimize açıktan sahip çıkamıyoruz. Ancak yapılması gerekeni de yapmaktan çekinmiyoruz. Eşimin ve benim selam ve esenlik dileklerimizi Doğu Bey'e iletmenizi ve kardeşiniz Koray in her emrinize hazır olduğunu bilmenizi isterim. Selam ve saygı ile, Deniz Kurmay Albay Koray ÖZYURT"



Bir TSK mensubundan beklenmez

Poyrazköy soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları dikkat çekici buldukları bu mektupla ilgili iddianamede "Albay Koray Özyurt'un Doğu Perinçek ve eşine yazdığı mektupta kullandığı ifadelerin bir TSK mensubu açısından olağan olarak kabulü mümkün değildir. Özyurt’un Ergenekon yöneticisi ve bir siyasi patinin genel başkanı olan Doğu Perinçek'in emrinde olduğunu ifade etmesi ancak örgütsel bağ ile açıklanabilecek garip bir durumdur" değerlendirmesi yapıldı.

“ALBAYLA ARASINDAN SU SIZMIYOR”

Ergenekon'un üçüncü iddianamesinin sanıklarından Deniz Albay Hüseyin Vural Vural'ın evinden elde edilen 1 nolu CD içerisinde internet sayfası olan ve "Genelkurmay’daki TİKKO'cu başlığı altındaki "modules,phpname= News&fıle=article&sid= 12" isimli belgede Albay Dora Sungunay ile Perinçek'in irtibatını gösteren şu bilgiler yer aldı:

"Dz. Kur. Yb. Dora Sungunay ile Doğu Perinçek arasından su sızmıyor, Sungunay gerek Perinçek gerekse de diğer bağlantıları ile TİKKO ve DHKP-C yasadışı örgütlerine bilgi sızdırıyor, Sungunay daha önce yasadışı sol faaliyetlerinden dolayı hakkında işlem yapılan Aydın Ş. ile de sürekli irtibat halinde olmasına rağmen bu ilişkisini saklasa da Genelkurmay içinde bile sol söylemlerde bulunacak kadar gözü kara, Çevresine desteklerinin çok yukarılardan olduğu söylentisini yayıyor." Köprü elemanlar Levent Görgeç ve Tatar Teğmenlerden ele geçirilen flaş bellekte bulunan "ERUYGUR" isimli word belgesinde "ERUYGUR Paşa ile Eğitim Komutanlığı’nda yapılan toplantıda karargâhımızı ilgilendiren emirler" başlığı altında yer alan notlarda Tuğamiral Levent Görgeç ve geçtiğimiz ay intihar eden Deniz Albay Ali Tatar, Perinçek ve karargah arasında 'köprü eleman' olarak nitelendirildi. Oluşturulmak istenen üç aşamalı emir komuta zincirinde Proje Planlayıcısı olarak Perinçek'in adı yer aldı.



30 Ocak 2010 liberalses.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License