27.4.09

DEVRİMCİ KARARGAH ÇÖKTÜ

Polisten Ergenekon'a kontra darbe...

İstanbul’da 60 ayrı noktada Devrimci Karargah Örgütü’nün tabanından tavanından tabanına kadar çok büyük bir operasyon gerçekleşti.

Operasyonda Örgütün lideri, yönetim kadrosu ve çok sayıda üyesi ölü ve sağ olarak ele geçirildi.

Örgütün çökertilmesiyle beraber, Liderinin Ergenekon Terör Örgütü’yle bağlantıları da ortaya çıkartıldı.

Örgüt Lideri Orhan Yılmazkaya’nın Ergenekon’un tutuklu sanıkları Muzaffer Tekin, Mete Yalazangil, Birol Başaran ve Zeki Yurdakul Çağman’la telefon irtibatı olduğu tespit edildi. Örgütte ele geçirilen mühimmat da Ergenekon operasyonlarında ele geçirilenlerle benzerlik gösteriyor.Örgüte yönelik operasyonda çatışmanın merkezi olan Bostancı’da polise bubi tuzağı kurulduğu belirlendi. Önceki gün İstek Vakfı’na ait arazide yapılan Ergenekon kazılarında da bubi tuzağı ortaya çıkartılmıştı.

Operasyonların Ergenekon Kazıları’nda ortaya çıkan mühimmatlar üzerine planlandığı ve benzer mühimmatları kullanan örgütlere yönlendirildiği belirtiliyor. DEV SOL tabanı üzerine kurulan Devrimci Karargah’ın LAV silahları konusunda eğitim görmüş militanlara sahip olduğu tespit edildi. Örgüt Selimiye Kışlası’na geçen yıl düzenlediği saldırıda da farklı bir yöntem uygulamış ve havan mermisi kullanmıştı.

LAW silahlı eylemleri daha önce DEV SOL defalarca gerçekleştirmiş, örgütün bu silahları nasıl elde ettiği uzun süre tartışılmıştı.

ERGENEKON’IN YENİ SÜRGÜNÜ

Ergenekon İddianamesi’ndeki gizli tanık ve sanık ifadelerine göre, Devrimci Karargâh, Ergenekon'un kullandığı PKK, Hizbullah, DHKP/C ve MLKP gibi terör örgütlerinin işlevsizleştiği gerekçesiyle kuruldu. Kanlı Güngören saldırısı da bu örgüt tarafından yapıldı.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamındaki 7. dalga, 1 Temmuz 2008'de gerçekleştirildi. Emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Söz konusu operasyondan 26 gün sonra, 27 Temmuz 2008'de İstanbul Güngören'de korkunç bir bombalı saldırı düzenlendi. Kanlı olayda biri doğmamış bebek, 18 kişi hayatını kaybetti. 150'yi aşkın vatandaş da yaralandı.



Yaklaşık 4 ayda gerçekleştirilen 3 ayrı saldırı üzerine başlatılan soruşturmada ilginç bilgilere ulaşıldı. Devrimci Karargâh örgütüne bağlı eylemleri sebebiyle çok sayıda isim gözaltına alındı, sorgulandı. Bir gizli tanık ve sanığın söyledikleri tüyler ürperten cinstendi. Buna göre, Devrimci Karargâh, Ergenekon'un kullandığı PKK, Hizbullah, DHKP/C ve MLKP gibi terör örgütlerinin işlevsizleştiği gerekçesiyle kuruldu.



Gizli tanık, bazı devlet görevlileriyle görüştüğünü ve örgütün uyuşturucu kaçakçılığı üzerinden finanse edilmeye başlandığını aktarıyordu: "Dağda asker öldürmekle bir yere varılamayacağı, 'Güngören eylemi benzeri şehirlerde kanlı eylemler gerçekleştirilerek kamuoyu oluşturma' hedefi vardı."



Finans kaynağı, uyuşturucu kaçakçılığı



İtiraflar üzerine dosya Ergenekon soruşturması kapsamına alındı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasındaki patlama ve Selimiye Kışlası'na saldırı olayı sonrası gözaltına alınan Cemal Bozkurt'a yönelik soruşturma evraklarında yer alan bilgilere göre bir sanık, uyuşturucu kaçakçılığı yoluyla Devrimci Karargâh terör örgütünü finanse ettiklerini söylüyor. Örgütün içinde kendisi gibi devlet görevlileriyle görüşenler olduğunu anlatan sanık, Güngören'deki terör saldırısını da kanlı eylemlerle kamuoyu oluşturma biçimi olduğunu itiraf ediyor.



Bir gizli tanığın ifadeleri ise şoke edici: "Hizbullah, PKK, DHKP/C, MLKP gibi terör örgütlerinin Ergenekon bağlantıları ortaya çıktı. Terör örgütlerinden kopmalar yaşanıyor. Teröre bulaşmış kitleler kendi içlerinde sorgulamalara başladılar. Bütün bu kaçışları yeni ve adı kirlenmemiş bir örgüt etrafında toparlamak ve ülkemizde akan kanı devam ettirmek için Devrimci Karahgâh diye bir örgüt çıkarılmıştır."



Gizli tanık ve sanıkların ifadelerine göre Ergenekon'un yeni terör örgütünün legal ayaklarında iki sendika da var. Bazı sendikaların AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıları kınamaları da bu sendikaları ve örgütü tedirgin etmiş. Gizli tanığın ifadelerine göre, Ergenekon, tıpkı 1980 öncesindeki terör hareketleri gibi sendikaları sokak hareketlerini tırmandırmak, Devrimci Karargâh örgütünü ise şiddet eylemleriyle halkı ayaklandırmak için kullanmak istemiş. Sendikaların ayrıca işsizlik ve krizin derinleştirilmesi planları içinde aktif olarak yer aldığı belirtiliyor.

POLİSİN TAKTİKLERİNE HAKİMİYET ŞAŞIRTTI

Türkiye’deki en yeni terör örgütlerinden olan ve yapılanmasını yeni yeni oturtmaya çalıştığı belirlenen Devrimci Karargah’a yönelik operasyon Polis güçlerini en çok zorlayan operasyonlardan oldu.

Polisle çatışan militanların Emniyetin operasyon yöntemlerine karşı koyma konusunda eğitimli oldukları bu nedenle operasyonda yaralı sayısının arttığı ve sürenin çok uzun sürdüğü belirtiliyor. Operasyon başlar başlamaz, Devrimci Karargah üyelerinin polis telsizine sızma yapması da bu çerçevede değerlendiriliyor. Örgütün, Emniyet’e karşı özel eğitimden geçirildiği değerlendiriliyor.

aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License