24.4.09

POYRAZKÖYDE YENİ MÜHİMMAT

Yeni Mühimmatlar Bulundu

Beykoz'daki İstek Vakfı arazisinde bugün yapılan kazılarda çok sayıda mühimmatın bulunduğu öğrenildi.

İŞTE KAZIDAN ÇIKARTILAN SİLAH VE HÜHİMMATLARIN LİSTESİ

5 Bubi Tuzağı
11 Law silahı (6 dolu, 5 boş)
10 El bombası
4 el bombası fünyesi
2000 fişek
1500 M-16 mermisi
500 9mm tabanca mermisi
23 İşaret fişeği
50 M Saniyeli fitil
13 Sis BombasıEdinilen bilgiye göre; Poyrazköy'de yer alan İstek Vakfı'na ait arazide bugün yeni mühimmatlar bulundu. Yeni mühimmatın iki gün önce bulunanlardan daha fazlası bulunduğu belirtildi. Yeni çıkan mühimmatların arasında el bombaları, lav silahları, el bombası, sis bombası, uzun namlulu silahlara ait çok sayıda mermi bulunduğu öğrenildi. Çıkartılan silah ve mühimmatın sayımı devam ederken kazı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bölgede kazı çalışmasını yürüten ekiplerin, bir yandan yeni kazı alanları belirlerken, diğer yandan da çıkartılan mühimmatın seri numaralarını tespit ederek envanterini çıkarmaya çalıştığı bildirildi. Bölgede bomba imha ekiplerinin yanı sıra, olay yeri inceleme, terörle mücadele, jandarma ve istihbarat birimlerinin ayrı ayrı ekipleri bulunuyor.

ÇARPICI AYRINTI

Bu arada ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı. Kazı bölgesinde dün de büyük bir mühimmat deposu bulunduğunu ancak basından ve kamuoyundan özenle gizlendiği öğrenildi.

İLK GÜN KAZILARININ BİLANÇOSU

21 Nisan'da başlayan kazılarda; 11 adet el bombası, yaklaşık bir kilo C4 patlayıcı madde, 10 adet el bombası, korteks malzemesi,( bomba yapımında kullanılan) 1250 adet tabanca mermisi, 3 bine yakın farklı çaplarda mermi, 22 adet el bombası tapası, 7 adet gaz bombası, 16 adet aydınlatma fişeği, 11 adet sis bombası ve 3 gösteri bombası bulunmuştu.

CİHAN

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License