1.4.09

ACZMENDİLERDEKİ AJAN

Gündüz'ün Yardımcısı Ajan Çıktı

Aczmendi Tarikatı lideri Müslüm Gündüz'ün sağ kolu Yüksel Dilsiz, Ergenekon silahlı terör örgütünün ajanı çıktı. Dilsiz'in içine sızmadığı cemaat yok gibi...

28 Şubat’ın aktörlerinden Aczmendi Tarikatı lideri Müslüm Gündüz’ün sağ kolu, Ergenekon sanığı Levent Ersöz’ün “haber elemanı”ymış. İkinci Ergenekon İddianamesi’ne göre, Levent Ersöz’ün haber elemanı Yüksel Dilsiz, Aczmendi Tarikatı’na sızmış ve iki yıl boyunca dergâha giderek Müslüm Gündüz’ün yardımcılığına kadar yükselmiş. Ersöz’le ilişki kuran Dilsiz’in Bursa’daki evinde dev bir istihbarat arşivi ele geçti. Ersöz de ifadesinde Dilsiz’le çalıştığını kabul etmişti.Ergenekon’a üye tutuklu sanık Yüksel Dilsiz’de ele geçirilen gizli kamerayla çekilmiş görüntü, elektronik kayıt, Jandarma iç yazışma raporları ve fişleme belgeleri Refah-Yol hükümetinin düşürülmesiyle sonuçlanan 28 Şubat sürecine ışık tutuyor. Ergenekon iddianamesine göre, Yüksel Dilsiz’in Bursa ili Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Hayretttinoğlu Caddesi Hatip sokak No:18/1’deki ikametinde Müslüm Gündüz ve tarikatıyla ilgili yazılı istihbarat fişlerine, gizli çekilmiş kamera görüntülerine ve kayıtlara ulaşıldı. İddianamede, Yüksel Dilsiz’in, Ankara ve Bursa’da Jandarma İstihbarat Komutanlığı yaptığı dönemde Levent Ersöz ile temas kurduğu ve Ersöz’e bağlı olarak illegal bir şekilde istihbarat elemanı olarak kullanıldığı belirtildi. Savcılar, Ersöz’ün Dilsiz ile “bir dönem çalıştığını” kabul ettiğini hatırlattılar.

İddianamede Dilsiz’de ele geçen “15/1 nolu deliller” kısmında, Müslüm Gündüz ile ilgili el yazılı istihbarat fişine yer verildi. Yüksel Dilsiz’in babası Mehmet Dilsiz’e ait Ulus Mah. Baş Sokak No:2/1 sayılı adreste de ele geçen deliller arasında da Gündüz ile ilgili kayıtlar yer aldı. “08, 09, 10,11 ve 12 kodlu CD”lerde Gündüz’ün lideri olduğu tarikatın vaaz toplantıları ve zikir ayinlerinde gizli kamerayla çekildiği anlaşılan görüntüler yer alıyor. 17, 18, 19 nolu CD’lerde ise Aczmendi lideri Müslüm GÜNDÜZ’ün de yer aldığı gizli kamera çekimi ile yapılan dini vaaz, toplantı, zikir ve sohbetler bulunuyor.

İki yıl Aczmendi tarikatında kalmış

16 nolu delil evrak içeriğinde de Yüksel Dilsiz tarafından “Çavdaroğlu Paşa’ya hitaben” yazılmış bir sayfalık bilgisayar çıktısı mektupta daha ilginç bilgilere yer veriliyor. Levent Ersöz’ün Bursa Jandarma İstihbarat Bölge Komutanlığı’nda ilk kez çalışmaya başladığını anlatan Dilsiz, Ersöz’ün Ankara’da Jandarma İstihbarat Komutanı olduğu dönemde de bu ilde Grup Komutanlığı’nda çalışmaya devam ettiğini söylüyor. Dilsiz, Hizbullah ve diğer cemaatlerle ilgili istihbarat tecrübesi olduğunu, arşivleme yaptığını belirttiği mektubunda, örnek olarak da Müslüm Gündüz ile ilgili yaptığı çalışmayı anlatıyor. iki yıl Aczmendi tarikatını izlediğini kaydeden Dilsiz, Müslüm GÜNDÜZ’ün sağ kolu konumuna yükseldiğini, iki yılda tuttuğu tüm kayıtların bir bilgisayar hard diskinde, kendisinde olduğunu söylüyor.

Dinleme bilgileri bürekratlardan

Soruşturma savcıları hırsızlıktan sabıkalı Yüksel Dilsiz’in Levent Ersöz tarafından illegal işlerde kullanıldığı değerlendirmesini yapıyor. Bu çalışmalar kapsamında Ersöz’ün, Dilsiz’i Şener Eruygur ile de görüştürdüğünün tespit edildiğini belirten Ergenekon savcıları şu değerlendirmeyi yapmış: “Dilsiz’in birçok üst düzey bürokratla istihbarat elemanı olarak irtibat kurduğunu, milletvekillerinin fotoğraflarını çekip telefon numaralarını illegal dinlemeler için kolaylıkla temin ettiği, çok sayıda kişiyi illegal olarak dinleyerek bu kişilerle alakalı bilgileri karşı siyasi görüşte olan kişilere verip değişik şekilde gazetelerde yayınlattıkları, bu konuyla alakalı birçok raporun Cumhuriyet Çalışma Grubu’nun dönemsel devre raporlarında yer aldığı anlaşılmıştır.”

İkinci görevi Nur cemaati

Yüksel Dilsiz, 2002’den sonra Fethullah Gülen cemaatini takip etmekle görevlendirilmiş. Dilsiz, gözaltına alındığı Bursa’da emniyet ve savcılık ifadelerinde Nur cemaati içersinde kendisine duyulan güvenden dolayı cemaat ile ilgili görevlendirildiğini, toplantılarda kimlik tespiti ve gizli kamera çekimi yaptığını, dönemin milletvekillerinden Nur cemaati ile ilişkisi olanları tespit görevi verildiğini, milletvekillerinin bulunduğu ortamlarda çekim yapıp evlerini izlediğini, rapor hazırlayıp Dursun adlı bir yüzbaşı vasıtasıyla Salih Albay’a verdiğini, bu şekilde 2004 yılına kadar devam ettiğini, o dönemde kendisine verilen kredi kartından İsmail Uzman çavuşun 300.000.000 YTL para çekildiğini, ancak parayı geri vermediğini, bu nedenle Dursun ve diğer görevliler ile arasının bozulduğunu anlatmış.

İşi teknik takip yapmak

Yüksel Dilsiz, emniyet ve savcılık ifadelerinde Levent Ersöz’le ilgili ilginç bir iddiada daha bulunmuş. Dilsiz, Ersöz’ün kendisini Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı İstihbaratı’na göndererek, dönemin Genelkurmay Başkanı ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Abdulkadir Aksu ve Hüseyin Çelik’in cep telefonlarının dinlenmesi talimatını verdiğini de öne sürmüş. Dilsiz, Ersöz’ün teknik takibe aldırmak istediği kişileri Jandarma Genel Merkezi tarafından fark edilebileceği endişesiyle dinleme işini başka ilden yaptırma kararı aldığını da söyledi.

Kaynak: Taraf

1 nisan 2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License