22.4.09

İSTEK ARAZİSİNDE CEPHANELİK

İstek arazisinde cephanelik

Dalan'ın arazisinde bugüne kadarki en büyük ETÖ cephaneliği bulundu..

İbrahim Şahin ve Yarbay Mustafa Dönmez'e ait krokilerle yer altından çıkarılan Ergenekon cephaneliklerinden bir yenisine dün İstanbul Poyrazköy'de ulaşıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan firari Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu İstek Vakfı'nın kullandığı arazide bulunan mühimmatın, ele geçirilen en büyük Ergenekon cephaneliği olduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre kazılarda, 9'u dolu 10 adet lav silahı, 20 ses bombası, 250 gram C4 patlayıcı, 19 aydınlatma fişeği, 3 gösteri bombası, 10 el bombası, 10 adet el bombası tapası, 800 adet G-3 mermisi ve çok sayıda tabanca mermisi bulundu. Geç saatlere kadar süren aramalara gece ara verilirken, sinyal alınan bölgelerin kazılmasına bugün de devam edilecek.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerine gelen bir telefon ihbarını değerlendiren polis, Dalan'ın kurucusu olduğu İstek Vakfı'nın da kullandığı ve vakfa ait İstek Servis AŞ'nin Beykoz'daki arazisinde kazıya başladı. Bulunan cephanelikteki mühimmatın daha önceki 'kaos cephanelikleri'nde ele geçirilen provokasyon ve korkutma amaçlı silahlarla benzerliği dikkat çekti. Bedrettin Dalan'ın 7 Ocak 2009'da gerçekleştirilen operasyondan yaklaşık 3 ay önce Amerika'ya gittiği tespit edilmişti. Dalan, ABD'den gazetelere yaptığı açıklamada, ocak ayı sonunda yurda döneceğini söylemişti.

FErgenekon cephaneliklerine dün bir yenisi daha eklendi. Bu kez kazıların adresi İstek Servis AŞ'ye ait Beykoz'daki araziydi. İstanbul Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar üzerine Poyrazköy'deki vakfın arazisinde arama kazısı yapıldı. Arazi metal dedektörleri ile taranırken bir bölgeden yoğun sinyal alındı. Ekipler ilk kazıda toprağa gömülü cephaneliği buldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla iş makineleriyle gerçekleştirilen kazılarda 9'u dolu 10 lav silahı, 20 ses bombası, 19 aydınlatma fişeği, 250 gram C4 patlayıcı, 3 gösteri bombası, 10 el bombası, 10 el bombası tapası ve 800 adet G3 mermisi ele geçirildi. Mühimmatın, paslanmaması için yağlı torbalar içinde gömüldüğü ifade edildi. Dedektörlerle arama yapılan arazide kazı gerçekleştirilen yerlerin dışında da güçlü sinyaller alındığı ve çalışmalara bugün devam edileceği öğrenildi.

İŞTE ŞOK CEPHANELİĞİN LİSTESİ

10 lav silahı

10 el bombası

250 gram C4 patlayıcı

20 ses bombası

10 sis bombası

19 aydınlatma fişeği

3 gösteri bombası

10 el bombası tapası

800 adet G-3 mermisi

10 dinamit lokumu

aktifhaber

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License