9.4.09

ERGENEKON BAKAN ÖLDÜRMÜŞ

İranlı eski bakanı Ergenekon öldürdü

Reform yanlısı İran Millet Partisi’nin lideri Daryuş Foruhar ve eşinin 1998’de Türk derin devletince öldürüldüğünü gösteren belge Ergenekon dosyasında. Ergenekon sanığı Mustafa Özbek’e hitaben yazılmış mektupta, İran eski Çalışma Bakanı Daryuş Foruhar’ın Abdullah Öcalan’la görüşmelerinin dinlemeye takılması üzerine “bizzat Başkan’ın oraya intikaliyle” öldürüldüğü duyuruluyor. Foruhar, kendisi de reform yanlısı bir siyasetçi olan eşi Pervane’yle birlikte 22 Kasım 1998’de Tahran’daki evini basan şahıslarca bıçaklanarak öldürülmüştü. Muhalifler İran derin devletini, İran ise “yabancı bir devletin ajanları”nı sorumlu tutmuştuMustafa Özbek’in evinde bulunan bir belgede, Türkiye derin devleti eliyle öldürüldüklerine dair net ifadeler yer alan biri Rus, diğeri İranlı iki politikacının kurban gittikleri suikastlara ilişkin davalar yıllar önce sonuçlandı, ancak ölümleri üzerindeki esrar perdesi hiç kalkmadı.
“Sayın Mustafa Özbek’in dikkatine” başlığını ve “Gafur” imzasını taşıyan mektubun söz konusu cinayetlerle ilgili paragrafı aynen şöyle:
“Sayın Başkanımız İTALYA’da muhakkak yapılması gereken bir temizlik sebebiyle en vurucu ekiplerini oraya indirmiş, bu çalışmalar sırasında bizzat çete elebaşına devamlı telefonla irtibatta olan ve ÜLKE bulmasında çok aktif görev üstlenen RUSYA DUMA Demokrat üyesi STRAVAYTA bizzat Başkanımızın UKRAYNA oradan ekiplerle irtibatı sayesinde vurulmuş, aynı anda telefon görüşmeleri sıkça çıkmaya başlayan İRAN ESKİ ÇALIŞMA BAKANI DARYUŞ FURUHAR iki gün sonra bizzat Başkanın oraya intikali ile gerçekleşmiş bunların bitiminde ÇOK DEĞERLİ BAŞKANIMIZ tekrar İTALYA’ya dönmüş. Bu iki kişi ile APO’nun konuşmalarını dinleyen ve bu iki çete yardımcısının anında yok edilişleri İTALYAN istihbaratında korku ve endişe yaratmış istenilen mesaj onlara CAN siperane olarak çalışılan noktaların bertarafı ile verilmiştir.”
Bu paragraftan anlaşılan, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Suriye’den ayrıldıktan sonra sığınacak yeni bir ülke aradığı dönemde, kendisiyle telefonla görüşen ve kalabileceği uygun bir yer bulması için devreye giren iki siyasetçinin, iki gün arayla ve Türkiye derin devletinin devreye girmesiyle öldürüldüğüdür.
Şimdi bu iki siyasetçinin kurban gittiği cinayetleri hatırlayalım:
Rusya Parlamentosu (Duma) üyesi ve “Demokratik Rusya” adlı partinin lideri Galina Vasilyevna Starovoitova, 20 Kasım 1998 günü St. Petersburg’daki apartmanının girişinde silahlı şahıslarca öldürüldü. Starovoitovna’nın yardımcısı Ruslan Linkov da saldırıda yaralandı.
Aynı zamanda bir etnograf olan ve Rusya’daki demokratik reformları ile etnik azınlıklara daha geniş haklar verilmesini savunan Starovoitovna’nın öldürülmesi, Rus demokratlarınca “Rus derin devletinin işi” olarak yorumlanmış ve cinayetin muhtemel sebebi “Starovoitovna’nın Rusya lideri Boris Yeltsin üzerinde çok büyük nüfuza sahip olması” ile açıklanmıştı.
Suikasttan yedi yıl sonra Haziran 2005’te Yuri Kolçin ve Vitali Akişin adlı iki Rus, cinayetten sorumlu bulunarak 20 ve 23 yıl hapis cezalarına çarptırılmıştı.
Eylül 2006’da ise Vyaçeslav Lelyavin adlı bir Rus suikastı organize etmekten 11 yıl hapis cezası aldı.
Ancak Duma üyesi Valeri Borçev, suikastın gerçek organizatörlerinin hiçbir zaman bulunamadığını iddia etti ve bir “derin devlet” operasyonunun üstünün örtüldüğünü öne sürdü.

İki gün sonra Tahran’da...
Mustafa Özbek’e gönderilen mektupta “bizzat Başkan’ın olay yerine intikaliyle” öldürüldüğü ima edilen İranlı siyasetçi Daryuş Foruhar, Hizb-i Millet-i İran adlı muhalefet partisinin lideri ve İran’ın eski Çalışma Bakanı idi.
Foruhar, aynen Özbek’e yazılan mektupta belirtildiği gibi, Starovoitovna’nın St. Petersburg’da kurşunlanarak öldürülmesinden iki gün sonra Tahran’da bıçaklanarak katledildi.
22 Kasım 1998’de Daryuş Foruhar ve kendisi de siyasette aktif olan eşi Pervane Foruhar’ın Tahran’daki evine giren saldırganlar, çifti bıçaklayarak öldürdüler.
İran devleti, cinayetlerin “yabancı bir devletin ajanlarının işi” olduğunu açıkladı.
İranlı muhalifler ise doğrudan Tahran yönetimini ve İran derin devletini sorumlu tuttu. Foruhar çiftinin oğlu Araş ve kızı Parastu başta olmak üzere, İranlı reform yanlılarının ısrarlı çağrıları ve Birleşmiş Milletler’e başvurmaları üzerine açılan dava 2001’de sonuçlandı. Üç eski İran ajanı idama, beş ajan ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Taraf - Istanbul - 09.04.2009

Rus milletvekilini de vurdurttular

Foruhar’ın katlinden iki gün önce Rus parlamenter Galina Starovoitovna’nın öldürülmesi de, bu iş için “Ukrayna’daki ekiplerle irtibat kuran” Türk derin devletinin marifetiymiş. Özbek’ten çıkan belgede, Öcalan’a sığınacak ülke arayan Rus vekil için “Başkanımızın Ukrayna’dan ekiplerle irtibatı sayesinde vurulmuş” deniyor. Starovoitovna 20 Kasım 1998’de St. Petersburg’daki evinin önünde kurşunlanmıştı. Suikastın gerçek sorumlusunun yakalanmadığı iddia ediliyor

Ergenekon soruşturması kapsamında halen tutuklu bulunan Türk Metal İş Sendikası eski başkanı Mustafa Özbek’te ele geçirilen daktilo yazması dokümanlar uluslararası iki suikasta ışık tutuyor. Belgeye göre Ergenekon, eski İran Çalışma Bakanı Daryuş Foruhar ile Rus parlamento üyesi Galina Starovoitova’yı planlı bir suikastla ortadan kaldırmış.
22.01.2009’da gözaltına alınan ve halen tutuklu Ergenekon zanlısı Mustafa Özbek’in konutunda ele geçirilen dokümanlar içinde uluslararası iki suikastı aydınlatacak gizemli bir mektup bulundu. “Sayın Mustafa Özbek’in dikkatine....” üst başlığıyla yazılan mektup “GAFUR” imzasını taşıyor. Mektup iki cinayetin öyküsünü filmlere konu olacak şekilde açıklığa kavuşturuyor. Cinayetlerden birisi 20 Kasım 1998’de işlendi.
Rus milletvekili Galina Starovoitova, St. Petersburg’daki evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü. Diğer cinayet ise iki gün sonra, 22 Kasım 1998’de İran’da gerçekleşti. Daryuş Foruhar, Tahran’daki evlerinde eşiyle birlikte bıçaklanarak öldürüldü. Mektup, bu iki cinayetin perde arkasını aydınlatmaya yetecek bilgilerle dolu.
Sözkonusu mektubu kaleme alan Gafur, yazma gerekçesini, “Bazı istihbarat raporları aldık onları derhal Özay Bey’e fax’ladık o sahifeyi de size ileteceğim önce sizin sorumlu bir VATANPERVER olarak bazı konularda METE Başkan tarafından iletilen bir mesaj ile bilgilendirmem talimatı aldım aynen iletiyorum” şeklinde açıklamış.

Örgüt timleri İtalya’da
Suikastların 1998’de Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasını izleyen günlerde gerçekleştiği şu sözlerle anlatılıyor: “Sayın başkanımız İTALYA’da muhakkak yapılması gereken bir temizlik sebebiyle en vurucu ekiplerini oraya indirmiş bu çalışmalar sırasında bizzat çete ele başına devamlı telefonla irtibatta olan ve ÜLKE bulmasında çok aktif görev üstlenen RUSYA DUMA Demokrat üyesi STRAVATYA bizzat Başkanımızın UKRAYNA oradan ekiplerle irtibatı sayesinde vurulmuş, aynı anda telefon görüşmeleri sıkça çıkmaya başlayan İRAN ESKİ ÇALIŞMA BAKANI DARYUŞ FURUHAR iki gün sonra bizzat Başkanın oraya intikali ile gerçekleşmiş bunların bitiminde ÇOK DEĞERLİ BAŞKANIMIZ tekrar İTALYA’ya dönmüş. Bu iki kişi ile APO’nun konuşmalarını dinleyen ve bu iki çete yardımcısının anında yok edilişleri İTALYAN istihbaratında korku ve endişe yaratmış istenilen mesaj onlara CAN siperane olarak çalışılan noktaların bertarafı ile verilmiştir.”
Yazıda “Stravatya” olarak kastedilen kişi, Rus siyasetçi Galina Starovoitova.
Metinden, operasyonları “BAŞKAN” diye söz edilen kişinin yürüttüğü de anlaşılıyor: “Başkanımız İNTİHAR TİMİ de dahil 26 kişilik ÇOK ÖZEL TİM’lerimizi orada bizzat operasyon planlarını yaparak 27/11/998 C UMA fünü bırakarak gelecektir. Allah Mahçup Etmesin.”

Suikast için para transferi
İtalya, Almanya, Libya ve Sudan üzerinden oparasyonlar için gerekli para transferlerine de değinen mektup, şu ayrıntılarla sona eriyor: “Ayrıca derhal Kıbrıs’a intikal edecektir, hatta İTALYA ALMANYA ??? SUDAN üzerinde ÖZEL ÖRTÜLÜYE çok para lazım olacağı ön sezisini alınca KIBRIS’lılara söz verilen paranın bir miktarını şimdiden götürerek hem çalışmalara destek ve sonraki aşamada ÇETE ELABAŞI için ayrılan BÜYÜK miktarlarda sıkıntı yaşanmasın sebebiyle ÖDEME EMRİ ALDIK. Ve bu dağıtımda 1459 kişiye dağıtım yapacağız. Malumunuz üzere TÜRKİYE’NİN APO meselesi ONUR meselesi olmuştur. Bizler İTALYA’daki bütün çalışmalarda MAAŞ almadan operasyon için dilekçeler verdik.

Başkan kaza geçirmiş
Konular böyle. Sayın Başkanımız gelince size zaten detayı aktarır yalnız benden duymuş olmayın BAŞKAN bir helikopter (ÖZEL KİRALAMA) inişinde atlama sebebiyle çok büyük bir kaza geçirmiş, belinden derin yaralanmış ama işi bitirmeden gitmiyorum diyerek kalmış.
SAYGI VE HÜRMETLER GAFUR.................”

Taraf - Istanbul - 09.04.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License