29.4.09

İ.SELÇUK VE ŞEHİTLER TESADÜF MÜ?

Askeri Konvoya Kalleş Saldırı

İlhan Selçuk'un "şehit" isteyen yazısına, PKK'dan şehir içinde ve dışında kalleşçe onay.... Yüreğimiz yanıyor...

İlhan Selçuk Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçten kurtulması için şehitler olması gerektiğini yazmıştı...

Beklenen oldu. Diyarbakır Lice-Bingöl karayolunda 2'si uzman çavuş 7'si er olmak üzere toplam 9 şehit var.

DİYARBAKIR'da bu sabah teröristlerin askeri araca mayınlı saldırısında 2'si uzman çavuş 7'si er olmak üzere 9 asker şehit oldu.

Olay bu sabah saat 07.00 sıralarında Lice- Genç karayolunda meydana geldi. Lice Tugay Komutanlığı'ndan sabah erkenden yol güvenliğini sağlamak üzere bölgeye hareket eden bir tank ile zırhlı personel taşıyıcı, Lice'ye 10 kilomtere uzaklıktaki Abalı Köyü yakınlarında teröristlerin mayınlı saldırısıyla karşılaştı.

Önden giden tank geçtikten sonra arkadan gelen zırhlı personel taşıyıcı geçerken töreristler önceden yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattı. Çok güçlü patlayıcının infilakıyla zırhlı personel taşıyıcıda bulunan 2 uzman çavuş ile 7 asker şehit düştü.Olayın duyulmasının hemen ardından bölgeye sevkedilen birlikler geniş çaplı operasyon başlattı. 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu da olay yerine giderek incelemede bulundu.

Yol kenarına yerleştirilen patlayıcının toplam 100 kiloyu bulduğu belirtildi.

Bombanın mayınla desteklendiği ancak halk arasında gübre bombası olarak bilinen kilolarca amonyum nitrat da kullanıldığı öğrenildi.

Patlayıcıların yere gömülü olduğu ve PKK'lı teröristlerin kablo sayesinde yolun uzağında gizlenerek pusu kurdukları anlaşıldı.

Bugünkü saldırının gerçekleştirildiği yerin yakınlarında son 1.5 ay içinde toprağa gömülü patlayıcılar güvenlik güçleri tarafından yapılan aramalarda bulunmuştu.

Yola döşenen mayınla gerçekleşen olayın zamanlaması çok kritik.

Tam da Org. Başbuğ'un bugün yapacağı basın toplantısına denk gelen olay, Org. Başbuğ'un terörle ilgili sözlerini nasıl etkileyecek?

İLHAN SELÇUK'UN KURTULUŞ OLANAĞI

Ergenekon sanığı ve Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk 21 Ocak'ta kaleme aldığı "Kurtuluş Olanağı Var mı" yazısında, Ergenekon sürecinden kurtulmak için yollar gösteriyordu.

Selçuk, yazısına "şehit cenazeleri" vurgusuyla devam ediyor ve o cenazelerdeki erdem ve havaya vurgular yapıyordu.

YİNE AYNI TEZGAH

Ergenekon iddianamesinde daha önce pekçok kez kritik zamanlarda PKK'nın emir almış gibi harekete geçtiği belirtiliyordu. 33 erin şehit edildiği zaman PKK ateşkes kararı almıştı. Bugün 10 er şehit edildi ve PKK yine geçtiğimiz ay ateşkes kararı almıştı.

PKK'nın Türkiye'deki mevcut güç dengesinin olduğu gibi kalması için bir enstrüman olarak kullanıldığı Ergenekon İddianamesi'nde defalarca yeralıyor.

ORGENERAL BAŞBUĞ: PATLAYICI ÇOK GÜÇLÜ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu sabah Ankara'da düzenlediği basın toplantısında olayla ilgili bilgi verdi. Basın toplantısına “Lice'de meydana gelen üzücü bir olayla başlıyoruz” diye giren Orgeneral Başbuğ, Lice- Genç yolunda güvenlik için görevlendirilen bir tank ile zırhlı personel taşıyıcı geçerken olayın meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın, tank geçtikten sonra zırhlı personel taşıyıcı geçerken meydana geldiğini belirten Orgeneral Başbuğ, altı 4.5 santim zırhla kaplı personel taşıyıcıda 9 askerin şehit düşmasının patlayıcının çok güçlü olduğunu gösterdiğine dikkati çekti.


aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License