2.2.10

CHP VE MHP NİN AKPARTİ KİNİ

Dünya 'OY' Verdi Muhalefet Kaçtı


AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'na seçilmesinin önünü açacak önergeye Birgen Keleş'in ret oyu vermesi, Tuğrul Türkeş'in de oylamaya katılmaması tepki çekti.

CHP'li Keleş'in karşı oy kullandığını gösteren belgeye Cihan Haber Ajansı ulaştı.

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı (AKPM) yolunu açan önerge oylamasında CHP'li Birgen Keleş karşı oy kullandı. MHP'li Tuğrul Türkeş ise oylamaya hiç katılmadı.CHP'li Keleş'in karşı oy vermesine rağmen Çavuşoğlu'nun başkanlığının önünü açan önerge 46'ya karşı 47 oyla kabul edilmişti. Önergeye 2 Avusturyalı, 1 Azerbaycanlı, 1 Polonyalı, 1 Rus ve 3 İngiliz sosyal demokrat "evet" oyu verdi.

Bir oy farkla Türkiye'nin temsilini sağlayan seçimde muhalefetin 2 temsilcisinin tavrı eleştiri konusu oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çavuşoğlu'na destek vermeyen muhalefet partililerini köstek olmakla suçladı.

BAŞBAKAN: BU NE KİNDİR?

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "İlk kez bir Türk 47 ülke arasından AKPM Başkanı seçiliyor. Türkiye'nin uluslararası itibarının artmasıdır bu gelişme. Ne acıdır ki, muhalefet bu önemli gelişmeye kayıtsız kalıyor.

Bu Türkiye'nin başarısı, dikkat edin AKP'nin başarısıdır demiyorum. Muhalefet bu mutluluğu bile paylaşmıyor. 47 üye ülkenin teklifiyle bir Türk aday gösteriliyor, muhalefet partili milletvekilleri ise süreci baltalıyor. Bu ne kindir ya? Bu nasıl bir yaklaşım tarzı?

Dünya liderleri tebrik ediyor, muhalefet bir tebrik etme nezaketinde bile bulunmadı. Bir MHP'li milletvekili 'Başmüzakereci Egemen Bağış niye konseydeki toplantıya katıldı diye soru önergesi veriyor ne acıdır."
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License