2.12.08

EFKAN ÂLA'YA İFTİRA

CHP'li Atilla Kart yanılıyor

CHP milletvekili Atilla Kart, üzüm yemeğe değil, bağcı dövmeye kararlı.
Başbakanlık Müsteşarı'ndan ve Telekom'dan, doğruları sorup öğreniyoruz, bunu yazıyoruz, o hâlâ internet dedikodularından da beslenerek, gerçek dışı iddialarını sürdürüyor. Atilla Kart, "Müsteşarlık görevinin henüz bir yılını dolduran Efkan Ala'nın, Brüksel Büyükelçiliği'ne atanacağını" ileri sürerken de, bir internet sitesinin söylentisine dayanıyor. Nitekim İçişleri Bakanlığı bu atamaları da yalanladı.
Atilla Kart, 12 Mayıs 2008 tarihli Türkiye Ticaret Sicili gazetesinde yayınlanan bir cetveli bana gönderdi. Burada, gerçekten de Efkan Ala'nın temsil ettiği kurum olarak Oger Telekomünikasyon AŞ gösterilmiş. Ama, CHP'nin iddiaları üzerine Türk Telekom 9 Kasım 2008'de şu açıklamayı yaptı:
"Şirketimizin ana sözleşmesi gereği, 3 Denetim Kurulu üyesinden biri, TC Hazine Müsteşarlığı, 2'si de Oger Telekomünikasyon AŞ'nin belirlediği adaylar arasından seçilmektedir. Ancak hissedarlar arası varılan mutabakat sebebiyle, Oger Telekomünikasyon AŞ, kendisine ait olan Denetim Kurulu üyesi atama hakkının, TC Hazine Müsteşarlığı tarafından kullanılmasını belli bir süre için kabul etmiştir. Bu nedenle, Denetim Kurulu üyelerinin tümü, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen adaylar arasından seçilmiş ve Hazine Müsteşarlığı'nca atanmıştır. Bu çerçevede, Türk Telekom Denetim Kurulu üyesi Efkan Ala, görevini Hazine Müsteşarlığı'nı temsilen sürdürmektedir."
Ayrıca, 20 Kasım 2008 tarihli Türkiye Ticaret Sicili gazetesinde yayınlanan Telekom'un Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı tutanağında da, Efkan Ala'nın, C grubu hisseyi temsil ettiği belirtiliyor. A grubu hissedar Oger Telekomünikasyon, B ve C grubu hissedar ise Başbakanlık/Hazine Müsteşarlığı. Gene aynı tutanakta, A grubu hissedar Oger Telekomünikasyon AŞ'nin kendisine ait olan 2 Denetim Kurulu üyesini aday gösterme hakkını, bir süre için Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na devrettiği hususu da yer alıyor.
Atilla Kart, biraz mantığını kullansa, Başbakanlık Müsteşarı'nın zaten Oger'i temsil etmeyi kabul etmeyeceğini kavrar. Belli ki, bu işte bir yanlışlık var. Çünkü, böyle bir temsil gizli kalmaz. Kararlar, Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlanıyor. Maddi bir hataya dayanarak, yolsuzluk üretmek yerine, inandırıcı iddiaların peşine takılsa, Kart görevini daha başarılı bir şekilde ifa etmiş olur.Efkan Ala'ya iftira
Geçtiğimiz pazar günü, Ruhat Mengi'nin "Her Açıdan" programında CHP milletvekili Atilla Kart bir iddiada bulundu: "Başbakanlık müsteşarı Efkan Ala, Türk Telekom'un Denetim Kurulu'nda, Oger Telekomünikasyon AŞ'yi temsilen yer alıyor" dedi. Konuya aşina olmadığım için, " İddianızı araştıracağım, daha sonra da kamuoyunu bilgilendireceğim" cevabını verdim. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'yı, Diyarbakır valiliğinden beri tanıdığımı, çok temiz bir bürokrat olduğunu, uygunsuz bir işe karışmayacağını da ilâve ettim. Daha sonra Efkan Ala ile konuştum. Meğer, Telekom, 7 Kasım'da bu iddialara karşı bir açıklama yapmış, müsteşar da 12 Kasım'da bir başka açıklamayla CHP'nin iddialarını düzeltmiş. Her iki açıklamada da, Efkan Ala'nın, Türk Telekom'da Oger adına değil, Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi adına Denetim Kurulu üyesi olarak görev yaptığı belirtiliyor.
Doğrusu Atilla Kart'ın yaşına, başına, ciddiyetine, "iftira ve yalan makinesi " gibi hareket etmesini yakıştıramadım. İkinci bir Kemal Kılıçdaroğlu olmaya çalışıyor ama, belgeye değil, duyumlara göre hareket ediyor. Üstelik yalanlamaları hiç dikkate almıyor.
Gerçeklere saygı göstermeyen, kendi saygınlığını da kaybeder. Bundan böyle Atilla Kart'ın daha özenli davranacağını umut ediyoruz.
"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme/ Seni sigaya çeken bir Molla Kasım gelir" mısraları kulağına küpe olsun.

NAZLI ILICAK SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License