3.12.08

MERAL SENDİKACILIKTAN SERVET YAPMIŞ

CHP'li vekilin dudak uçuklatan serveti

Önce işçi, sonra sendikacı, sonra Karun olma zincirinden Bayram Meral da geçmiş. İşte Meral'in Karun gibi mal varlığı...

19 yıl genel başkanlığını yaptığı Yol-İş’ten, milletvekili olduktan sonra 5 yıl maaş alan CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ve ailesinin tapuda 63 kalem gayrimenkul kaydı olduğu ortaya çıktı.

Tapu kayıtlarında CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ve ailesi üzerine 63 kalem gayrimenkul tespit edildi. Ankara, Antalya, İzmir, İstanbul, Balıkesir ve Bolu’daki toplam 63 gayrimenkulün 12’si Bayram Meral’in şahsına, geri kalanı ise eşi ve çocukları üzerine kayıtlı. Meral’in ‘işsiz’ diye yakındığı oğlu Mustafa Meral üzerine kayıtlı gayrimenkul sayısı da 43 adet.

KARUM’DA 3 ADET DÜKKAN

MERAL Ailesi’ne ait Ankara’nın elit semtlerinden Çankaya’daki Karum İşhanı’nda 3 adet dükkan bulunuyor. Bu dükkanların ikisi CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral’in üzerine kayıtlı. Üçüncüsüne ise eşi Hatice Hanım ve oğlu Kemal Meral yüzde 50’şerlik hisselerle ortak. Bayram Meral, Karum İş Merkezi’nde kendisine ve oğullarına ait yerin olmadığını söylemiş, ancak 2 dükkanı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

KONYAALTI’NDA ARSA

MERAL’İN gayrimenkulleri dükkanlarla sınırlı değil. Ankara Çayyolu’nda tarla ve daireler, Antalya Konyaaltı’da değeri milyonlarca YTL’ye ulaşan 2 dönüm arsa, İstanbul Şişli’de daire sahibi olan Meral’in, İzmir Buca’da da daire ve dükkanları var. Eşi Hatice Hanım’ın ise Ayvalık, Altınova ve Kaynaşlı’da, tam hisse villaları bulunuyor.Belge varsa yazarsın

KAYITLI gayrimenkullerine ilişkin görüşlerini sormak üzere telefonla aradığımız Bayram Meral, önce meşgul olduğunu söyledi. Konunun ne olduğunu soran Meral, ‘Elimizde sizinle ilgili bir belge var’ dememiz üzerine, ‘Belge varsa, yazarsın. Bir şey dediğim yok’ yanıtını verdi.

Kıyak maaşla gündeme gelmişti

star, CHP’li Bayram Meral’in, milletvekili seçildiği Kasım 2002’den itibaren 5 yıl boyunca 19 yıl başkanlığını yaptığı Yol-İş Sendikası’ndan danışmanlık adı altında düzenli olarak 3 milyar 730 milyon TL’lik maaş aldığını belgesiyle açıklamıştı. Meral’e sadece maaş bağlanmadığı, 120 bin YTL’ye Mercedes marka makam aracı alındığı, cep telefonu faturalarının da ödendiği belirlenmişti.

İşsiz oğlunda 43 gayrimenkul

BAYRAM Meral’in milletvekili olduktan sonra kendisi yerine Yol-İş’e danışman olarak atadığı ve bu durum ortaya çıkınca da ‘işsiz’ olduğundan yakındığı oğlu Mustafa Meral, Çankaya Sancak Mahallesi’nde bir daire, Antalya Konyaaltı’nda 2 bin 162 metrekare arsa, İstanbul Çavuşbaşı Köyü’nde 2 bin 291 metrekare arsa üzerine kurulu dubleks villa, İstanbul Kıraç köyünde arsa ve 39 adet daireye sahip. Böylelikle Mustafa Meral’in üzerine kayıtlı gayrimenkul sayısı 43’e ulaşıyor.

STAR


03.Aralık.2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License