13.12.08

TRABZONDAKİ BOMBALARIN KAYNAĞI

ESRARENGİZ BOMBALARIN KAYNAĞI

Dün Trabzon'da ele geçirilen bombaların kaynakları ve özellikleri açıklandı.

Trabzon'da dün yapılan operasyonlarda ele geçirilen bombaların Alman menşeli, savunma tipi parça tesirli olduğu belirtildi.

Beş yere eşzamanlı yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilen bomba, silah ve mermileri Emniyet Müdürlüğü'nde basına gösterildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili 4 şahsın gözaltına alındığı ifade edildi.

Aramalarda Yomra ilçesinde 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 7,65 mm çapında 8 adet mermi, bir adet seyyar dipçikli Kaleşnikof piyade tüfeği, bu tüfeğe ait içerisinde 20'şer adet fişek bulunan 3 adet şarjör ve kutu içerisinde 360 adet olmak üzere toplam 420 adet 7,62 mm çapında Kaleşnikof marka piyade tüfeği mermisi ile bir adet el bombasının toprağa gömülü vaziyette bulunduğu, il merkezindeki aramada ise 8 adet el bombasının evde zula diye tabir edilen yerde ele geçirildiği bildirildi.

Öte yandan, gözaltına alınan şahısların Emniyet'teki sorgusu devam ederken, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın da basın mensuplarının sorularını cevapladı.

GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Trabzon'da düzenlenen, el bombaları ve silahların bulunduğu operasyonda gözaltına alınanların sayısı 4'e yükseldi.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Trabzon merkez ve Yomra ilçesinde belirlenen 5 adrese dün düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Bombaların Alman menşeli savunma tipi parça tesirli olduğu, zanlıların Türkiye genelinde çeşitli illerde faaliyet yürüten organize suç örgütleriyle bağlantılı olduğu belirtildi.

Zanlıların sorgularının sürdürüldüğü, bağlantılarının araştırıldığı kaydedildi.

Operasyonda, Yomra ilçesinde toprağa gömülü halde 1 adet savunma tipi el bombası, 1 adet seyyar dipçikli Kalaşnikof tüfek ve buna ait 7.62 milimetre çapında 420 mermi, 1 tabanca ve buna ait 7.65 milimetre çapında 8 mermi ele geçirilmişti. İl merkezinde operasyon düzenlenen evlerde ''zula'' denilen bölümlere saklanmış 8 adet savunma tipi el bombası bulunmuştu.VALİ OKUTAN: ''YAKALANAN KİŞİLER KAMU MENSUBU DEĞİL''

Trabzon Valisi Nuri Okutan, el bombaları ve silahların ele geçirildiği operasyonla ilgili olarak, bütün ihtimaller göz önünde bulundurularak çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Okutan, Emniyet Müdürü Feridun Boz'dan dün il merkezi ve Yomra ilçesinde düzenlenen operasyonla ilgili bilgi aldı.

Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine Okutan, ''Olay soruşturma aşamasında. Şimdilik bir şey söylemek için erken'' dedi.

Okutan, operasyonun Ergenekon soruşturmasıyla bağlantısı olup olmadığı yönündeki bir soruya ''Bu tür söylemler için çok erken. Olayla ilgili bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' yanıtını verdi.

Zanlılarla ilgili soru üzerine de Okutan, ''Yakalanan şahıslar kamu görevlisi değil. Serbest meslek mensubu'' dedi.

Okutan, zanlılarla ilgili olarak savcılığın ek süre aldığını, diğer illerle bağlantılı olarak soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

(AA)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License