28.12.08

İSRAİLDEN TARİHİ KATLİAM


FİLİSTİNDE BÜYÜK KATLİAM

İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırılarının bilançosu giderek ağırlaşıyor. Son bilgilere göre ölü sayısı 300'ü aştı. bombardımanlar sürüyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze'deki şiddete derhal son verilmesi çağrısında bulundu. Konsey Başkanı Neven Jiruca, "Güvenlik Konseyi üyeleri, Gazze'de yükselen gerilimden duydukları endişeyi dile getirmiş ve taraflara, şiddete derhal son verilmesi çağrısında bulunmuşlardır" dedi.


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da, hava saldırılarını kınadı. Ahmedinejad, devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava harekatının suç teşkil ettiğini, ülkesinin Filistinlilerin yanında olduğunu belirtti.


"KARA OPERASYONU BAŞLAYABİLİR"


İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze Şeridi'ne karadan girme ihtimalleri bulunduğunu aktardı.


Sözcüsü yoluyla açıklama yapan Barak, "Her şeye hazırız. Vatandaşlarımızı korumak için kara kuvvetlerini konuşlandırmak gerekirse bunu yaparız" ifadesini kullandı.


İsrail radyosu ve yabancı haber ajansları, İsrail ordusunun Gazze sınırı yakınlarına zırhlı birliklerini konuşlandırdığını kaydetti. İsrail askeri yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmayı reddediyor.İŞTE İNSANLIKDIŞI SALDIRIDAN FOTOĞRAFLAR!

HAVA SALDIRISINA DEVAM EDİYOR


İsrail, Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarına devam ediyor. İsrail Hava Kuvvetleri'nin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda sabahın erken saatlerinden itibaren 10 farklı noktanın bombalandığı bildirildi.



Filistin'de dünkü saldırıda yaralananların acil olarak Mısır'ın Refah kapısından geçirildikleri ve Sina bölgesindeki hastanelere sevk edildikleri aktarıldı.


GAZZE SALDIRISINI PROTESTO EDEN GRUBA BOMBALI SALDIRI


Öte yandan Irak'ın Musul kentinde İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınamak için toplanan gruba düzenlenen bombalı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre, 2 kişi hayatını kaybetti onlarca kişi yaralandı.


Musul'un Dövasa bölgesinde bu sabah, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını protesto etmek amacıyla valilik binası yakınında toplanan gruba bombalı saldırı düzenlendi.


Görgü tanıkları bomba yüklü bir motosikletin patladığını ifade etti. İlk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.




İŞTE İNSANLIKDIŞI SALDIRIDAN FOTOĞRAFLAR!

İSRAİL, GAZZE'NİN MERKEZİNDE EMNİYET GÜÇLERİ BİNASINI BOMBALADI


İsrail Hava Kuvvetleri'nin az önce yaptığı saldırıda Gazze'nin Rimal Mahallesi'nde emniyet güçlerine ait bir bina bombalandı.

İki füze ile bombalanan binadan siyah ve beyaz dumanlar çıkarken olay yerine ambulanslar sevk edildi. Yaralı veya ölü sayısı bilinmiyor.


HAMAS, İSRAİL'İN SALDIRACAĞINI DÜŞÜNEREK HAREKET ETMELİYDİ


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldıracağını önceden düşünerek hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile Kahire'de görüşen Abbas, daha sonra yaptığı açıklamada, “Onlarla konuştuk ve ateşkesi sona erdirmemelerini söyledik. Ateşkese devam etmelerini istedik. Böylece saldırılardan kaçınabilirdik” diye konuştu.

Abbas, Hamas'a, daha fazla kan dökülmemesi için İsrail'le ateşkes anlaşmasını yenilemesi çağrısında bulundu. Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, Hamas'ın, Gazze'deki saldırılarda yaralananların tedavi için Mısır'a geçmelerine izin vermediğini söyledi.

“Yaralı Filistinlilerin gelmelerini bekliyoruz. Ancak sınırdan geçmelerine izin verilmiyor” diye konuşan Ebulgeyt, bundan kimin sorumlu olduğunun sorulması üzerine Hamas'a işaret etti. Ebulgeyt de, Abbas'ın, ateşkesin yenilenmesi çağrısına katıldı.




İŞTE İNSANLIKDIŞI SALDIRIDAN FOTOĞRAFLAR!

PERES, SALDIRI KARARINI SAVUNDU


İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olan hava saldırılarının haklılığını savundu.

Peres, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in saldırı kararında haklı olduğunu ve saldırmaktan başka bir alternatifleri bulunmadığını belirtti.

Halkının, saldırı kararının arkasında durduğunu kaydeden Peres, açıklamasında, “İsrail tarihinde, Hamas'ın bize karşı yürüttüğünden daha yararsız ve mantıksız bir savaş olduğunu hatırlamıyorum. Bu, hangi nedenle ateş ettiğini, ne için savaştığını açıklayamayan mantıksız insanların saçma savaşı” ifadesini kullandı.

Öte yandan, BM Güvenlik Konseyi'nin bu sabah kabul ettiği bildiriye yer veren İsrail basını, diplomatik kaynaklara dayandırılan haberlerde, İsrail'in saldırmaktan başka çaresi olmadığının Güvenlik Konseyi'nce anlaşıldığını ileri sürdü.

Ynetnews adlı internet sitesinde verilen haberde, Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'in, roket saldırılarına farklı bir cevap alternatifi bulunmadığını anladığı belirtildi.

Haberde, bildirinin, Güvenlik Konseyi'nin aldığı bir karardan ziyade basın açıklaması olduğu, beklenenden daha yumuşak ifadeler içerdiği kaydedildi. Güvenlik Konseyi, hem İsrail'e, hem de Filistinli militanlara Gazze'deki şiddete son vermeleri çağrısında bulunmuştu.




İŞTE İNSANLIKDIŞI SALDIRIDAN FOTOĞRAFLAR!

F-16 SALDIRISINDA 4 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ


İsrail Hava Kuvvetleri'nin öğle saatlerinde Gazze'nin Rimal Mahallesi'nde emniyet güçlerine ait bir binaya düzenlediği bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

2 füze ile bombalanan binadan dumanlar yükselirken, olay yerine ambulanslar sevk edildi. Binanın bulunduğu alanda geniş çaplı zarar oluşurken, emniyet güçleri ve ambulanslar enkaz altından 4 ceset çıkardı.

İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçaklarıyla düzenlenen saldırıda halk panik ile koştururken, dün başlayan saldırıların sonucunda ölenlerin sayısı 282'ye yükseldi.


28.12.2008


0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License