15.12.08

VELİ KÜÇÜK PORTRESİ

Bir Tuğgeneral portresi


1- 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek'


2- 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'


3- 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek'...


4- 'Korku ve panik yaratacak şekilde patlayıcı madde atılmasına azmettirmek'


5- 'Açıklanması yasak belgeleri temin etmek, açıklamak'


6- 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'


7- 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek'


8- 'Telsiz Kanunu'na muhalefet etmek'


9- 'Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi'


10- 'Tutuklu, hükümlü veya suç delillerini bildirmeme'


11- 'Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'


12- 'Askerleri itaatsizliğe teşvik'


13- 'Yasaklanan bilgileri temin'


14- 'Silah sağlama'


15- 'Mala zarar verme'


16- 'Kişisel verilerin kaydedilmesi'


17- 'Kasten öldürmeye azmettirmek.'


Bunlar ne?


Ergenekon davasının bugün yapılacak 26'ncı duruşmasında çapraz sorguya alınacak olan 'kilit isim' emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e yöneltilmiş suçlamalar...


Ergenekon iddianamesinde Veli Küçük'e ait iddialar 120 sayfa tutmakta...İddianamenin okunması sırasında Küçük'ün sadece hukuki durumunun değerlendirilmesi kısmının okunması 2 saat 10 dakika sürmüştü.


Emekli Tuğgeneral Veli Küçük için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmekte...


* * *


Veli Küçük bugün ifade vereceği 'Ergenekon Terör Örgütü' davasının 'kilit ismi' olarak nitelenmekte.


Suçlandığı Susurluk Davası'nda ise Veli Küçük yargılanamamış hatta Meclis'e ifade bile vermemişti.


Çünkü...


'Savcılığın yaptığı suç duyurusu üzerine iddiaları araştırmak üzere üç generalden oluşan bir komisyon kuruldu.


Turhan Bedirhan, Cahit Balcı ve Yaşar Ilık'tan oluşan generaller heyeti araştırma sonucunda Veli Küçük ile ilgili bir suç unsuruna rastlamadı.


Küçük, araştırma heyetine verdiği ifadede, Abdullah Çatlı, Sami Hoştan ve Sedat Peker gibi isimlerle, 'istihbarat temini için' konuşmalar yaptığını söyledi.'


Hálbuki...


'Kutlu Savaş'ın hazırladığı Susurluk Raporu'nda Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a ait olduğu belirlenen cep telefonunun, o günlerde Giresun Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Veli Küçük adına kayıtlı olduğu tespit edildiği yazıldı.


JİTEM kurucusu olarak bilinen Veli Küçük ile JİTEM tetikçisi Yeşil arasında ilişki bulunması yadırgatıcı bir durum değildi.


Ayrıca söz konusu telefonun Abdullah Çatlı'nın yanı sıra Susurluk skandalındaki pek çok isim tarafından arandığı da ortaya çıkmıştı.


Bu telefon ilişkisi, Veli Küçük'ün Çatlı dışında diğer Susurlukçular ve özellikle Yeşil ile bağlantısını kesinleştiriyordu.


Küçük Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı olduğu sırada bu bölgede kullanıldığı tespit edilen bu telefondan, öldürülen Ömer Lütfü Topal'ın kumarhanelerinin de defalarca arandığı belirlenmişti.'


* * *


Veli Küçük'ün bugünkü sorgusu...


Trabzon'da önceki gün yapılan operasyonda ele geçirilen 8 savunma tipi el bombasının, Ergenekon bombaları gibi Alman menşeli olması üzerine polisin gözaltına alınan 4 kişinin ve patlayıcıların terör örgütü ile bir bağlantısı olup olmadığının belirlenmesi için araştırma başlattığı bir ana denk geldi.


Ergenekon terör örgütünün sembolü haline dönüşen 'el bombaları'nın, daha önce Dink ve Santoro cinayetleriyle gündeme gelen Trabzon'da da ele geçirilmesi, 'Ergenekon Trabzon'da eylem mi yapacaktı' sorusunu düşündürmekte.


Trabzon Valisi Nuri Okutan, il merkezi ve Yomra İlçesi'nde, 5 ayrı yere eş zamanlı düzenlenen operasyonla ele geçirilen el bombalarının Ergenekon ile bağlantısı olup olmadığı konusunda şunları söyledi: 'Ergenekon ile ilgili değildir demek çok kolay değil. Biz ciddi ciddi bütün ihtimalleri dikkate alıyoruz. Her an her şey ortaya çıkabilir.'


Hatırlanacağı üzere...


'Veli Küçük'ün görevdeyken Azerbaycan'da Ermenistan'a karşı kontrgerilla örgütlenmesine gittiği iddiasının tanıkları da kısa bir süre önce ortaya çıktı.


Azerbaycan'da Ebufeyz Elçibey döneminde kısa bir süre İçişleri Bakanlığı yapmış olan Siyavus Mustafa'nın yeğeni Turhan A., 'Ben Veli Küçük'le, MHP'de yer alan Türklerle birlikte ilk kez dayım ile yaptıkları görüşmede karşılaşmıştım' dedi.


Turhan A., Küçük'ün Azerbaycan'da bulunma sebebini açıklarken de, 'O Ermenilere karşı Türkleri örgütlemek için geliyor ve Azerbaycan'dan bazı kişileri Türkiye'ye götürüyordu' diyecekti.'


'Küçük'ün emekli olduktan sonra eski İstanbul Valisi Erol Çakır ve eski Narkotik Şube Müdürü Nihat Kubuş ile kurduğu Stratejik Güvenlik Koruma ve Eğitim adlı şirketin bir şubesinin de Dink suikastı sonrasında hayli tartışılan Trabzon'da bulunması, başka bir ilginç tesadüfe işaret ediyor.'


* * *


Veli Küçük, emekli olduktan sonra Hrant Dink'in 301'den yargılanmasının baş aktörlerinden biri oldu.


Hrant'ın yargılandığı davaya ' kendi el yazısıyla' taraf olmak için dilekçe sundu.


Bir avukat arkadaşım, Tuğgeneral Veli Küçük'ün müdahil olduğu Dink Davası'nın bir duruşmasında Hrant'a nasıl 'bozuk paralar' fırlattığını anlatmıştı.


'Veli Küçük, emekli olduktan sonra Hrant Dink'in 301'den yargılanmasının baş aktörlerinden olan Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz ile defalarca aynı karede yer aldı.


Kerinçsiz ve Küçük ikilisi, 9 Nisan 2005'te Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey'e destek yürüyüşünde de yan yanaydı.'


* * *

İşte size...


85 yıllık Türkiye Cumhuriyet'inde bir Tuğgeneral portresi...



MEHMET ALTAN STAR
15.Aralık.2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License