15.12.08

GARİHİN KATİLİ KİMİN ASKERİ

BİLİN BAKALIM KİMİN ASKERİ

Üzeyir Garih'i öldürmekten apar topar mahkum edilen Er Yermez, kimin askeriydi?

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Garih'i öldüren Yener Yermez'in, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli albay Fikri Karadağ'ın emrinde askerlik yaptığı ortaya çıktı.

Eyüp Mezarlığı'nda 2001 yılında öldürülen işadamı Üzeyir Garih'in yakın dostu ve Alarko Holding eski İthalat Koordinatörü Doğan Kasadolu'nun "Cinayetin işlendiği gün, Garih'in torununu kelepçeleyip kaçırarak yüklü miktarda fidye alan polis kıyafetli kişiler, aileyi suikastın üzerine gitmemeleri için tehdit etti" iddiası büyük ses getirdi. İddiaların üzerine giden Yeni Şafak, Üzeyir Garih'i öldürmek suçundan hüküm giyen Yener Yermez'in, Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli albay Fikri Karadağ ve Tuncay Güney'le 'change oto' işinde tutuklanan teğmen Murat Oğuz'un emrinde askerlik yaptığı bilgisine ulaştı.

MURAT TEĞMEN'İN ÇAYCISI

Ergenekon'un kara kutusu Tuncay Güney'in Veli Küçük'ten aldığı cipi sahte evrak düzenleyerek satmak istemesi üzerine başlatılan soruşturmada adı geçen teğmen Murat Oğuz ile emekli albay Fikri Karadağ, Garih'in öldürüldüğü 2001 yılında Hasdal Kışlası'nda görev yapıyorlardı. O dönem Fikri Karadağ Mekanize Alay Komutanı, Murat Oğuz da, Karadağ'ın emrinde Maliye Bütçe subayı olarak görev yapıyordu. Garih'i öldüren Yener Yermez ise Hasdal Kışlası Maliye Bütçe Subayı Teğmen Murat Oğuz'un görev yaptığı birimde çay ocağında çalışıyordu. Yermez, Mekanize Alay Komutanlığı'nda 1981'e 1 tertip er olarak Fikri Karadağ'ın emrinde askerdi.TORUNUNU KAÇIRDILAR

Hasdal'da askerlik görevini yerine getiren Yermez, 25 Ağustos 2001 tarihinde, Eyüp'te mezar ziyaretine giden Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Garih'i öldürmüştü. Olaydan sonra bir süre kaçan Yener Yermez, polis tarafından yakalanmış ve hakkında idam cezası istemiyle dava açılmıştı. Yermez, Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, müebbet ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Garih ailesinin yakın dostu ve Alarko Holding eski İthalat Koordinatörü Doğan Kasadolu, cinayetten yıllar sonra, ailenin bir sır gibi gizlediği bir gerçeği açıklamıştı. Avukat Kasadolu'nun iddiasına göre, Garih'in öldürüldüğü gün Ortaköy'deki Alarko Sitesi'ne gelen polis kıyafetli kişiler, Üzeyir Garih'in 14 yaşındaki torunu Tal Herzikowitz'i kelepçeleyerek bir polis otosuna bindirip kaçırmıştı.

Tal Herzikowitz'i kaçıranlar, "Eğer sesinizi çıkartırsanız ve parayı vermezseniz, Garih'i bu çocuğun öldürdüğünü açıklarız" demişlerdi. Garih'in ailesi ise tehditler karşısında sessiz sedasız, istenilen fidyeyi ödeyerek, Tal Herzikowitz'i kurtarmıştı.


7 yıldır Türkiye'ye dönemiyor


Kaçırıldığında 14 yaşında olan Üzeyir Garih'in torunu Tal Herzikowitz fidye karşılığı serbest bırakıldıktan sonra ailesi tarafından ABD'nin New York kentine gönderildi. Yaklaşık 7 yıldır New York'ta kardeşi Niv'le birlikte yaşayan ve yüksek lisans yapan Tal Herzikowitz Türkiye'ye o günden bu yana adımını atmadı.


Suikastte cevap bekleyen sorular


Avukat Doğan Kasadolu, Garih cinayetiyle ilgili aydınlatılmayan bazı noktalar olduğunu, Ergenekon davasının bu karanlık noktaları ortaya çıkarmasını umduğunu söyledi. Kasadolu, Garih cinayetiyle ilgili karanlıkta kalan noktaları şöyle sıraladı:



Adli Tıp Kurumu'na 5 tane bıçak gitti, karışıklık yaratıldı, "kaç bıçak" değil "hangi bıçak' sorusu soruldu. Olayda 1'den fazla kişi olduğu teknik olarak biliniyordu ama bu araştırılmadı.


Garih kendisinden yardım isteyeni terslemezdi. Gasp olması mümkün değil. Ayrıca, Garih'in 50 bin dolarlık saati ve cüzdanına dokunulmamıştı.


Garih'in ailesine hiç bir şey sorulmadı, aile de korktuğu için mahkemeye gitmedi. Garih'in ortağı Alaton'un bile ifadesine başvurulmadı.


Garih'in telefon dökümü, olay günü kimlerle görüştüğü, mahkeme dosyasında neden yok.


Bıçak, geç bulundu. Sonradan "Burada gömülü bulundu" denilen yer polisin bıçağı daha önce aradığı yerdi.


Garih'in tırnak dibi ve saç kılı DNA'sına bakılmadı.


Olay sonrası tespit edilen kadın kanı araştırılmadı.


Olayın görgü tanığı otoparkçı Ayhan Yıldız daha sonra öldürüldü. Bu konu yeterince araştırılmadı.


Yener Yermez, cinayetten sonra, kanlı pantolonla kışlaya nasıl girdi. Olay sırasında bulunan kanlı bir eldiven de daha sonra yok oldu.Haber: Şaban Arslan / Yenişafak



0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License