3.8.09

DANIŞTAY VE ERGENEKON BİRLEŞTİ

Danıştay Ergenekonun içinde

Danıştay Ergenekon'la resmen birleşti, Perinçek salonu terketti...

2 ay aradan sonra bugün yeniden başlayan Ergenekon davası ile Danıştay saldırısı davası resmen birleştirildi. Danıştay saldırısı zanlısı Alparslan Arslan'ın hazır bulunduğu mahkemede hakim, birleşme kararını okudu.

Danıştay saldırısı davasının birinci Ergenekon davasıyla birleştirilmesi kararından sonra tutuklu sanıklar Doğu Perinçek ve Muzaffer Tekin ile tutuksuz sanık Kemal Alemdaroğlu duruşma salonunu terketti.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 86 sanıklı birinci ''Ergenekon'' davasının 52 günlük aranın ardından yeniden başladı.SANIKLAR SİLİVRİ CEZAEVİ'NE GETİRİLDİ

Ergenekon soruşturmasının birinci iddianamesinde yer alan 86 sanığın yargılanmasına 52 gün sonra tekrar başlandı. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın ailesi Silivri Cezaevi'ne geldi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davası, yeni duruşma salonunda görülmeye başlandı. 52 günlük aranın ardından görülen duruşmaya Danıştay davasının Ergenekon'la birleştirilmesinin ardından Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın yakınları da Silivri Cezaevi'ne geldi. Duruşmaya, Alparslan Arslan'ın yanı sıra Danıştay davasının 2 sanığı da katıldı. Bu arada, duruşmaya gelen davanın tutuksuz sanıklarından Kemal Alemdaroğlu, bir süre yakınlarıyla sohbet etti. Duruşma salonu girişinde önlem alan jandarma ekipleri, köpeklerle araçların bagajlarını kontrol etti.


Duruşmada, bu dava ile Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıya ilişkin 8 sanıklı dava birleştirildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen birinci ''Ergenekon'' davasının 102. duruşması başladı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada ayrıca tutuksuz sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Güler Kömürcü Öztürk de hazır bulundu.

Salonda, Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırıya ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Alpaslan Arslan, İsmail Sağır ve Tekin Irşi de yer aldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, birinci ''Ergenekon'' davası ile Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıya ilişkin dava dosyalarının birleştirildiğini açıkladı.

SANIKLAR DURUŞMA SALONUNU TERK ETTİ

Birinci ''Ergenekon'' davası ile Danıştay üyelerine yönelik saldırıya ilişkin davanın birleştirilmesi nedeniyle bazı sanıklar duruşma salonunu terk etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davada söz alan tutuklu sanık İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, ''İP'nin saldırıya uğrayan hakim Mustafa Yücel Özbilgin ile aynı safta olduğunu'' savunarak, ''İP, olsa olsa müdahil olabilir. Müdahillik talebimizi önümüzdeki günlerde ifade edeceğiz. Birleştirilme kararı Türkiye ve Türkiye'nin milli güçlerine yapılan en büyük haksızlıktır'' dedi.

Cengiz, mahkemenin bu 2 dosyayı ayırmaya yetkisi olduğunu belirterek, ''Ergenekon'' dosyasında bulunan Danıştay'a saldırı ve Cumhuriyet Gazetesini bombalanma iddialarının CMK'nın 10. maddesi uyarınca ayrılarak yeni bir esasa kaydedilmesini istedi.

Cengiz, yeni bir esasa kaydedilen dosyanın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gönderilen Danıştay üyelerine saldırı davası dosyasının birleştirilip yargılamanın bu şekilde yürütülmesini talep etti.

Duruşmada söz alan Doğu Perinçek ise ''Danıştay suikastının bu davaya katılmasının bir tertip olduğunu ve zulmün son halkası olarak gördüklerini'' söyledi. Perinçek ''Bu uygulama hukuku çiğnemenin ötesindedir, zulümdür. Atatürk devrimine karşı yürütülen psikolojik hareket sınır tanımamaktadır. Bu zulme boyun eğmiyoruz. Bu zulme katlanamayız. Mahkeme dosyayı derhal ayırmalıdır. Mahkeme buna teslim olursa ancak sandalyeleri yargılayabilir'' diye konuştu.

Perinçek'in sözleri, salonda bulunanlar tarafından alkışlandı. İP'li sanıklar Doğu Perinçek, Nusret Senem, Hikmet Çiçek ve Hayati Özcan ile Muzaffer Tekin daha sonra duruşma salonunu terk etti.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License