28.8.09

ABD DALANI KOVDU

Dalan Rusyadan konuştu

ABD'den kovuldu, seyyah gibi dünyayı dolaştı. Peki Dalan bu parayı nereden buluyor?

ABD’den kovulduktan sonra Rusya’ya kaçan Ergenekon firarisi Dalan, buradan da Beyaz Rusya’ya geçti. Juravinka Otel, 401 numaralı odada kalan Dalan, karşısında Star Gazetesini bulunca dönüş tarihi verdi

ABD’de yaşadığı vize sorunu sonrası çeşitli ülkeleri dolaşmak zorunda kalan Ergenekon firari şüphelisi Bedrettin Dalan’ın son net adresine Star Gazetesi ulaştı. ABD’nin yeni vize vermediği Dalan, bu ülkede kaçak konumuna düşmemek için ABD’den çıkmasının ardından Türk istihbarat birimlerince adım adım izlenen Dalan’ın, ABD’den Peru’ya, buradan da Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye geçtiği belirlendi.JURAVİNKA OTEL, 401 NOLU ODA

Helsinki’den Rusya’ya geçen Ergenekon firarisi Dalan’ın burada da yakalanmamak için sık sık yer değiştirdiği belirlendi. ABD’nin Ergenekon firarisi Dalan’a vize vermediğini ortaya çıkaran Star, şimdi de Dalan’ı son adresinde buldu. Rusya’dan Beyaz Rusya’ya geçen Dalan’ın, Minsk şehrinde Hüseyin Şahin isimli Türk’e ait Juravinka Otel’in 401 numaralı odasında kaldığı bilgisine ulaştık.

SAVUNMAMI SAVCILARA GÖNDERDİM

Bilgiyi teyit etmek için Juravinka Otel’i arayıp, “Bedrettin Dalan’la görüşebilir miyim” deyince hemen Dalan’ın odası bağlandı. Kendisiyle sürekli irtibattaki ‘Mehmet’ isimli şahsın aradığını sanan Dalan, karşısında Star’ı bulunca şaşırdı. Savunmasını yazıp Ergenekon savcılarına gönderdiğini anlatan firari Dalan “Planlarımı yaptım. 5-10 gün içinde Türkiye’ye dönüyorum” iddiasında bulundu.

KUMARHANE, GECE KULÜBÜ VE TÜRK GECESİ

Çalışanlarının neredeyse tamamının Türk olması nedeniyle Juravinka Oteli’ne Dalan’ın geldiği bilgisinin kısa sürede Türkiye’ye ulaştığı ifade ediliyor. Şehir merkezinde bulunan otel çok büyük bir eğlence kompleksi. Otel’de kumarhane, restoran, gece kulübü ve geniş bir bowling salonu bulunuyor. Otelde Türk geceleri de düzenleniyor.

Çok özel ziyaretçi maddi destek için Juravinka Otel’de

Juravinka Otel’de Ergenekon firarisi Dalan’ı ziyaret eden ünlü Türk’ün, futbol camiasının önde gelen isimlerinden birisi olduğu öğrenildi. Futbol camiasının önde gelen bu isminin, Ergenekon firarisi Dalan’a, bu zor günlerinde maddi destekte bulunduğu bilgisi de elde edildi. Uzun süren görüşmede Dalan’ın sözkonusu ünlü isimden, kontaklarını kullanarak Türkiye’deki durumu konusunda yardımcı olmasını istediği de öğrenildi. Ziyaretin bir karşılaşma olmadığı direkt olarak Dalan’la görüşmek için yapıldığı da elde edilen bilgiler arasında.

‘Mehmet sen misin?’

Star, Ergenekon firarisi Dalan’a Juravinka Oteli’nin 401 numaralı odasındaki telefondan ulaştı. Juravinka Oteli aradığımızda telefona çıkan görevliye “Bedrettin Dalan’la görüşmek istiyorum” deyince kim olduğumuzu bile sormadan Dalan’ın odasına bağladı. Dalan’ın telefonu “Mehmet sen misin?” diye açması dikkat çekti.

Star gazetesinden aradığımızı söyleyince kısa bir şok yaşayan firari Dalan, “Amerika’dan ayrıldığını, Avrupa’ya geçtiğini ve yakında Türkiye’ye geleceğini” söyledi. “Türkiye’ye gelmek için bir takvim belirlediğini” ifade eden Dalan “5-10 gün içinde Türkiye’ye döneceğini” söyledi. Savunmasını hazırladığını ve avukatları aracılığıyla Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ulaştırdığını anlatan Dalan “ortada işlediği bir suç olmadığını” iddia etti.

İrtibat halinde olduğu “Mehmet” isimli şahsın kim olduğu sorusuna cevap vermeyen Ergenekon firari şüphelisi Bedrettin Dalan’ın, görüşme boyunca sürekli olarak “konu kapanmıştır” diyerek telefonu kapatmaya çalışması ve oldukça heyecanlanması dikkat çekti.Kaynak: Cevheri Güven / Star

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License